29 / 03 / 2024

Ofis seçimleri

Ofis seçimleri

Türkiye'deki toplam ofis arzının yüzde 80'ine sahip İstanbul, alt yapı yatırımlarıyla yeniden şekilleniyor. İşte iki yılda 2.5 milyon metrekare büyüyecek ofis pazarında öne çıkan bölgeler;

Konut fırsatçıları yerel seçimleri bekliyor!

Konutta hem alıcılar hem de satıcılar kendine milat olarak merakla beklenen yerel seçimleri belirledi. Yerel seçimler sonrasında fiyatların ne kadar olacağını öngöremeyen alıcılar harekete geçerken, satıcılar da ilanlarını dondurma ve yerel seçimler sonrası zam yapmanın peşine düştü.

Seçim sonrasında özel tüketime sert fren geliyor! Artık alış veriş yapmak hayal olacak!

Üç yıllık yeni Orta Vadeli Program, “sıkı para” politikası ile ekonomiyi soğutma ve özel tüketiminin baskılanması sinyalini verdi. Ancak bu politikaların Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında uygulanması bekleniyor.

Seçim sonrası yetkililere çağrı ‘Yapısal reformlar gündeme alınmalı’

İnşaat sektöründen seçim sonrası çağrı geldi. Sektör temsilcileri, 28 Mayıs’ta yapılan ikinci tur seçimleri sonrası üretim ve satışları artırıcı politikaların hızla devreye alınmasını talep ediyor.

Seçim yasakları başladı! Hemen buraya bakın!

Seçim yasakları çerçevesinde, 28 Mayıs tarihinde saat 18.00'den itibaren, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili propaganda yasağı başladı. Bu yasak kapsamında, tüm yayın organları 24 saat boyunca seçim, seçim sonuçları, tahminler ve yorumlar hakkında haber yapamayacak.

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

İngiliz Financial Times, seçim öncesi Türkiye ekonomisini analiz etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ekonomideki risklere dikkat çekilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın para politikalarının ekonomiyi tehdit ettiği ileri sürüldü.

Çiftçiler tedirgin! Hasat başladı ama fiyatlar seçim sonrasına kaldı!

Önceki sezon 19.8 milyon tonluk rekolteye ulaşan buğdayda hasat başladı. TMO’nun fiyat açıklaması ise 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimleri sonrasına kaldı. Ürünün elinde kalacağını düşünen çiftçi, zarar edeceği düşüncesiyle tedirgin.

Seçim sonrası piyasalarda acı reçete beklentisi hakim!

Seçimin ilk turundan sonra kredilerin dondurulması ve kredi kartlarına getirilen nakit çekme yasağı iş dünyasının tepkisi üzerine yumuşatılmasına rağmen pazar günü yapılacak ikinci tur seçimleri sonrasında radikal kararların alınması bekleniyor.

Seçimler öncesi Merkez Bankası’ndan kritik karar! TCMB politika faiz oranlarını artıracak mı?

Merkez Bankası, ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 25 Mayıs Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası, en son nisan ayında yaptığı toplantıda politika faizini yüzde 8,50 seviyesinde sabit tutmuştu.

Uluslararası fon yöneticilerinden seçim yorumu: Erdoğan kazanırsa ekonomik dengesizlik sürer!

Uluslararası fon yöneticileri, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Uzmanlar, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimleri Erdoğan’ın kazanması halinde ekonomideki dengesizliğin süreceği ve Türkiye'yi yatırım yapılmaz hale getiren politikaların devam edeceğinden kaygılı.

Yastık altı altınları olanlar dikkat! Seçimlerin ikinci turunda altın tam bu kadar olacak!

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalınca para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın ve dolar sahiplerini bilgilendiren önemli ikazlarda bulundu.

Seçim sonrası altın fiyatları fırladı! Gram altın, çeyrek altın kaç lira oldu? Acil bakın! 15 Mayıs 2023 altın fiyatları

Cumhurbaşkanılığı seçimleri ve 28. dönem milletvekili seçimlerinin sonuçları netleşmek üzere. Piyasalarda hareketlilik görülüyor. Altın fiyatları fırladı. Gram altın, çeyrek altın kaç lira oldu? Acil bakın! 15 Mayıs 2023 altın fiyatları.

60 milyon yarın sandık başına gidiyor! Seçmenler heyecanla bekliyor! İşte 2023 seçimleri hakkında bilinmesi gerekenler!

Yarın, Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi, saat 08.00'de başlayacak ve 17.00'ye kadar sürecek.

Seçim günü hava nasıl olacak? 14 Mayıs 2023 hava durumu!

Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hava durumu tahminini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ofis seçimleri Haberi

Ofis seçimleri

Dünyada 80 ülkede ticari gayri1 menkul üzerine danışmanlık U hizmetleri sunan JLL'in Türkiye 4 ofisi tarafından hazırlanan "Gayril menkul Pazarı Yeniden Şekilleniyor" başlıklı raporda ofis piyasası trendik leri ele alındı. Rapora göre, önümüzdeki dönemde 3. havalimanı, 3. köprü, İstanbul - İzmir Otoyolu, metro, organize liman bölgesi ve kruvaziyer limanları gibi yatırımlar ofis pazarında yeni geliştirme p ve yatırım fırsatları doğuracak. 




321 YENİ PROJE GELİYOR 

2014 sonu itibanyla, İstanbul'daki mevcut A sınıfı ofis stoku 2013 sonu ile kıyaslandığında, 680 bin metrekare artarak 4.1 milyon metrekareye ulaştı. İnşaat halindeki arzın tamamlanması ile  toplam A sınıfı ofis arzının 2017 sonunda 6.5 milyon metrekareye ulaşması bekleniyor. JLL'nin rakamlarına göre şu anda Avrupa Yakası'nda 189 projede  977 bin 961 metrekarelik, Asya'da ise ; 132 projede 1.6...