25 / 04 / 2024

ofis stoku

ofis stoku

Türkiye'de ofis yatırımları her geçen gün artıyor. İstanbul'daki A sınıfı ofis stoku 5 milyon metrekareye ulaştı. 2020'de bu rakamın 7 milyon metrekareye ulaşması bekleniyor.

2016'nın 4. çeyreğinde ofis kiraları düştü!

İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2016 Üçüncü Çeyrek Raporu yayınlandı. 2016'da İstanbul’da toplam 208.000 metrekare ofis alanında kiralama ve satın alma işlemi gerçekleşti.

Ofis stoku yılın ikinci çeyreğinde 3.9 milyon metrekareye ulaştı!

Yabancı yatırımcıların Türkiye'de ofis açma eğilimlerinin yanı sıra yerli yatırımcıların da ofis projelerine ilgi göstermeleri bu pazara doping etkisi yapınca ofis stoku 3.9 milyon metrekareye ulaştı.

Ofis stokunun 3 yıl sonra 6,5 milyon metrekareyi geçmesi bekleniyor!

TÜİK’in inşaat verilerine göre ülke genelinde yeni geliştirilen ve inşaat halinde olanlarla birlikte ofis stoku 3,5 milyon metrekareyi geçti. 3 yıl sonraki hedef ise 6,5 milyon metrekare...

İstanbul'da ofis stoku geçen yıl 8 milyon metrekareyi aştı, kira bedelleri metrekare başına 1.100 TL oldu!

İstanbul'daki ofis stokunun 2023 yılında 8 milyon metrekareyi aşarken, kira artışları şirket sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Merkezi iş alanlarında ofis kiraları metrekare başına 1.100 TL'ye kadar yükseldi. 

Altan Elmas: Ofis ve ticari alanlarda 0.54 faiz uygulanmalı!

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, sıfır konut satışlarını hızlı arttırmak amacı ile yeni teşviklere ihtiyaç olduğunu söyleyerek, "Üreticilerin ellerinde ofis ve ticari alan stoku var. Bunlar kampanyadan yararlanamıyor. Bunlara yönelik KDV indirimi olabilir. 0,64 değil de 0,54 faiz uygulanabilir" dedi.

İstanbul'a 559.2 bin metrekarelik yeni A sınıfı ofis stoku!

İstanbul'un mevcut 559.2 bin metrekarelik A sınıfı ofis stoku nedeniyle lüks ofisler kiracı bulamıyor. İstanbul'daki ofislerin yüzde 35'i boş durumda.

Türkiye’deki ofis pazarı nereye gidiyor?

Türkiye ofis piyasasını şekillendiren üç kentin toplam A sınıfı ofis stoku 8,5 milyon metrekareyi buluyor. Bunun da 2023’e kadar 11 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Ofis Pazarı’nda işlem hacmi 2018’de daraldı!

İstanbul Ofis Pazarı’ndaki arz-talep dengesi 2018 yılında bozuldu. Ofis stoku bir önceki yıla göre yüzde 4 büyürken işlem hacmi yüzde 28 daraldı...  

İstanbul’da büyüyen ofis stoku rekabeti kızıştırdı!

Yılın üçüncü çeyreğine, dövizle kiralama ve satışı sona erdiren düzenleme damga vurdu. İstanbul’da A sınıfı ofis kiraları ortalama yüzde 7 düşerken, devam eden ofis projeleri, İstanbul’daki ofis stokunun 2021’e kadar büyümeye devam edeceğini gösteriyor. 

İstanbul’da A sınıfı ofis stoku yüzde 14 arttı!

Colliers International Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2018 İlk Yarı Raporu yayınlandı. Rapora göre 2018 yılı ilk yarısında İstanbul’da yer alan A sınıfı ofis stoku yüzde 14 oranında artış gösterdi...

2017 yılında İstanbul’da A sınıfı ofis stoku büyüdü!

Bugün yayınlanan İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2017 Dördüncü Çeyrek Raporu'na göre 2017 yılında İstanbul’da A sınıfı ofis stoku büyüdü...

İstanbul ofis stoku büyüdü!

Propin, İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2017 2. Çeyrek Raporu'nu yayınladı. Rapora göre, İstanbul A sınıfı ofis stoku büyüdü. En yüksek kira bedelinin talep edildiği bölge ise Levent oldu.

İnşaat şirketleri ofise yatırım yapıyor!

Türkiye'de ofis yatırımları her geçen gün artıyor. İstanbul'daki A sınıfı ofis stoku 5 milyon metrekareye ulaştı. 2020'de bu rakamın 7 milyon metrekareye ulaşması bekleniyor.

2016'nın 3. çeyreğinde ofis stoku arttı!

İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2016 Üçüncü Çeyrek Raporu yayınlandı. 2016 üçüncü çeyrek döneminde en yüksek kiranın talep edildiği bölge, MİA'da yer alan Levent oldu.

İstanbul’un ofis stoku yüzde 50 büyüyecek!

Eva Gayrimenkul Değerleme tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre İstanbul ofis stokunda 3 yıl içinde mevcut stok 2.3 milyon metrekare daha artacak

İşte İstanbul'un ofiste öne çıkan 11 bölgesi!

Gayrimenkuldeki yüksek hız, İstanbul’da yeni ofis bölgelerinin oluşmasını sağlıyor. İstanbul’da Ümraniye, Kartal gibi ikincil ofis bölgeleri öne çıkmaya başladı. 2020 yılında kentte 7 milyon metrekarelik A sınıfı ofis stoku oluşması bekleniyor.

ofis stoku Haberi

ofis stoku

Küreselleşen dünyada rekabet her geçen gün artıyor. İyi olmak, fark yaratmak başarı için şirketlerin olmazsa olmazlarından... Ancak rakiplerden öne çıkma konusunda başka artılar da gerekiyor. İyi bir ofise sahip olmak da bu unsurlardan biri. Çünkü dünya standartlarında iyi bir ofise sahip olmak bir şirket için prestij unsuru olmanın yanı sıra iş süreçlerini kolaylaştırıp mutlu çalışanlarla başarılı işlere imza atmak anlamını da taşıyor. 


Bu gerçekten yola çıkan inşaat şirketleri de son yıllarda dünya standartlarındaki ofis yatırımlarıyla adlarından söz ettirmeye başladılar. Ekonomisi hızla gelişen Türkiye'de ekonominin kalbi olan İstanbul ofis yatırımlarında başı çekerken, son yıllarda Ankara, İzmir gibi büyük kentlerde de ofis yatırından yapılmaya başlandı. Günümüzde İstanbul'daki A sınıfı ofis stoku 5 milyon metrekareye ulaşmış durumda. Yatırımlar soluksuz devam ederken, İstanbul Finans...