23 / 04 / 2024

ofislerde verim

ofislerde verim

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan Vahap Munyar bugünkü yazısında JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş ile İstanbul Maslak'taki yeni şirket merkezini incelemelerini anlattı.

Satışı 27 TL ama yüzde 70 verim veriyor... Ondan kilosu 100 TL olan ürün çıkıyor. Hemen alın

Salça döneminin gelmesinin ardından vatandaşlar hangi ürünün daha verimli olduğunu merak etmeye başladı. Şu anda salça konusunda en verimli biberin kapya biber olduğu ifade ediliyor. Yüzde 70 verim sağlayan biberin kilosu 25 TL.

Türk çiftçisi dikkat! Resmen kuzu fışkırdı, koyunlarda verim katbekat katlandı

Tokat Valiliği koordinesinde 2019'da hayata geçirilen "Köyümde Yaşamak için Bir Sürü Nedenim Var" projesinde bugüne kadar 1030 çiftçiye 93 bin 55 koyun verildi. Çiftçilere verilen koyunlardan çok sayıda kuzu elde edildi. Verim de katlandı. Çiftçilerin bölgelerindeki bu tarz projelere katılması tavsi

Ofislerde dönüşüm hız kesmiyor!

Yeni açılan şirketlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Pandemi ile birlikte devam eden belirsizlik nedeniyle ofislerde değişim yaşanmaya devam ediyor. 

Ofislerin geleceği ne olacak?

Kovid-19 salgını milyonlarca insanı etkin bir yöntem olarak evden çalışmaya yönlendirdi. Bu dönemin en merak edilen konularından biri de boşalan ofislerin geleceği. Ofislerde karma sistem tasarımları planlanıyor...

Pandemide paylaşımlı ofisler nasıl olmalı?

Başarılı ofis projeleri ile ulusal ve uluslararası düzeyde başarıya imza atan XL Mimarlık+Mühendislik Kurucusu Mimar Arda Işık, pandemi döneminde paylaşımlı ofislerde alınması gereken yapısal ve mekansal önlemleri anlattı.

Mahal Bomonti İzmir ofislerde erken teslim fırsatı!

Farklı seçeneklerde balkonlu ve teraslı aynı zamanda teknolojik donanımlı Mahall Bomonti ofislerinde erken teslim ve yüzde 18 KDV firmadan fırsatı sunuluyor. 

Çalışanlar dikkat! 2021'den önce olmayacak!

Koronavirüs vakalarının yeniden artmasıyla güçlenen ikinci dalga öngörüleri, çalışanları endişelendiriyor. Yapılan araştırmalarda, çalışanların yüzde 30’unun 2021'in sonuna kadar ofislerde yarı zamanlı çalışacakları ortaya konuyor.

Ofislerde yeni dönem! Akıllı teknolojiler kullanılacak!

PEAKUP CEO’su Ahmet Toprakçı, çalışan sağlığının korunması için ofise dönüşte pek çok sürecin yeniden tanımlanacağını anlattı. Ofislerde çalışanların iş sürekliliğinin sağlanması için gerekli akıllı teknolojiler kullanılacak.

Ofislerde değişim rüzgarı esiyor!

Pandemi süreci ofis sektöründe değişim rüzgarları estiriyor. Mey İçki’den Borusan’a, Miele’den Allianz’a kadar yerli ve yabancı şirketler alan küçültme, uydu ofise geçme gibi yeni uygulamalar alınıyor.

İpragaz ve Ode Yalıtım tasarruf, verim ve zaman kazancı sunacak!

Türkiye’nin köklü enerji şirketleri arasında yer alan İpragaz ile yalıtım sektörünün öncü firması ODE Yalıtım arasında, yalıtım uygulamacılarının ihtiyaçlarına ideal çözüm sağlayan yeni bir iş birliğine imza atıldı.

Kovid-19'la ofis dünyası değişti!

Kovid-19 salgını birçok alanı ve sektörü etkilediği gibi ofisleri de etkiliyor. Ofislerde, kısa vadede yatırım maliyeti olmadan değişen ihtiyaçlara karşılık verebilen, esnek çalışma modelini destekleyici ve verimliliği artırdığı kanıtlanmış ‘esnek ofis çözümleri’ne geçiliyor.

İMSİAD'dan dükkan ve ofislerde kredi faizleri düşürülsün talebi!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, üç kamu bankası tarafında sıfır konutlara verilen kredilerde yapılan faiz oranı kampanyalarının ofis ve dükkanları da kapsayacak şekilde genişletilmesi talebinde bulundu. 

Rusya ticari emlak piyasası: Yeni ofislerde arz yüzde 31 azaldı!

Rusya’da tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ve ekonomideki durgunluk nedeniyle yeni ofis alanlarının yüzde 31 azalması bekleniyor.

ofislerde verim Haberi

ofislerde verim

ADI alışveriş merkezi kiralama, danışmanlık, işletme ile öne çıkan Alkaş'ın kurucusu ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, ısrarla İstanbul Maslak'taki yeni şirket merkezini görmemi istedi:

- Neler yaptığımızı yeni işimizin laboratuvarı gibi olan ofisimizde anlatmak isterim. Toplantı mekanı-CEO ofisi karışımı odaya girdim, 8 yıl önceye döndü:

- Alkaş’ın AVM iş birimini JLL’ye satarken (2007) 30 kişiydik. JLL ise İstanbul’da 4

kişiyle hizmet veriyordu. Şu anda 640 kişiyiz.Ardından piyasanın kendisine bakışını anımsattı:

- Herkes bizi AVM’ci bellemiş.Yaptığı işin asıl çerçevesini çizdi:

- Oysa benim işim mekanlar oluşturmak. Düne kadar bu konuda öne çıkan yanımız

AVM’lerdi. Şimdi ben daha çok ofis ve otel işine odaklandım.Ofisi gezerken mesajlarını sıraladı:

- Beyaz yakalıların yaşamlarının çoğu ofiste geçiyor. Ofislerde nicelik değil, niteliğe önem vermek gerekiyor. Bir yandan açık ofis, ortak...