28 / 03 / 2024

orhantepe hakkında bilgi

orhantepe hakkında bilgi

1947 yılında Kartal ile Maltepe arasında bulunan Dragos Tepesi'nde villalar çoğalmış. Bir kooperatif tarafından satın alınarak ifraz edilen tepede yapılacak villalarla Dragos yeni bir sayfiye yeri olacakmış.

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması planlanıyor.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında 3194 sayılı İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması, arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi amaçlanıyor.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Süleyman Soylu konteyner kent hakkında bilgi verdi!

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı. Soylu ve Kurum Elazığ depremi sonrası yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Gayrimenkul ve mal varlığı konularında bilgi paylaşımı yapılmayacak!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Türkiye'nin karşılıklı vergilendirme hakkında idari anlaşmalar sürecinde olduğunu söyleyerek, "Vatandaşlarımızın gayrimenkul, mal varlıkları gibi konularda bilgi paylaşımı yapılmayacak." dedi

İsmail Hakkı Edebali kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlana-Ulus mahalle sakinlerine kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çinli yatırımcılar Esenler'deki dönüşüm hakkında bilgi aldı!

Çin Yurtdışı Yatırım Ajansı Başkanı Deng Ling ve beraberindeki heyet, Esenler Yeni Şehir projesi hakkında bilgi aldı

Murat Yücel dükkan projeleri hakkında bilgi verdi!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Çayarası’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Yücel, Çayarası’nda yapılacak olan yeni dükkân projeleri hakkında bilgi verdi

Lisanslı Emlak Müşavirliği ve Emlak Komisyonculuğu Hakkında Kanun Teklifi tam metni!

9 Şubat 2015 tarihinde Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’na gönderilen bu kanun teklifi, halen emlakçıların gündeminde. İşte Lisanslı Emlak Müşavirliği ve Emlak Komisyonculuğu Hakkında Kanun Teklifi tam metni..

Ataullah Hamidi, Batman'daki sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi!

Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. İşte Ataullah Hamidi'nin sağlık yatırımları hakkındaki bilgileri...

Yüksel Coşkunyürek İskenderun projeleri hakkında bilgi aldı!

Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere İskenderun'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, İskenderun Belediyesini ziyaret ederek çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı

orhantepe hakkında bilgi Haberi

orhantepe hakkında bilgi



Yeni bir sayfiye yeri


Kartal ile Maltepe arasında Orhantepe'de villalar çoğaldı


     Kartal ile Maltepe arasında eski Dragos, yeni ismiyle Orhantepe Dağı'ndaki arazi, birkaç sene evvel, Ankara ve İstanbul'da bazı tanınmış zatların iştirakiyle kurulan bir kooperatif tarafından satın alınmış ve arazi muhtelif parçalara ifraz edilmişti. Kooperatif, arazinin yollarını tanzim etmiş, ağaçlar dikmiş ve Yakacık sırtlarından su ölçüsü en hafif derecede bulunan iyi bir su getirmişti. 

     Arazinin 265 parçası, hissedarlar arasında taksim edilmiştir. 265 parça arsa da ileride kooperatife hissedar olanlara verilmek suretiyle satış ve devir muamelesinden istisna edilmiştir. Marmara adalarına hakim mevkide bulunan bu tepede dağ...