29 / 03 / 2024

örnek emlak satış sözleşmesi

örnek emlak satış sözleşmesi

Emlak alım satım işlemleri için alıcı ve satıcı arasında emlakçı ile birlikte sözleşme imzalanması gerekiyor. Söz konusu emlak alım satım sözleşmesi için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Çarpıcı rapor! Çin'de emlak satışları yüzde 50'den fazla düşecek!

China Real Estate Information Corp. tarafından açıklanan verilere göre son dönemlerde yaşadığı gayrimenkul kriziyle gündeme gelen Çin'de emlak satışları nın yüzde 50'den fazla düşeceğini belirtti.

Florida'da 3 ayrı konutlı ve özel yat havzalı yerleşke 295 milyon dolara satılıyor! Emlak satış rekoru kırılabilir!

ABD'nin Florida eyaletinde, içinde üç ayrı konut ve özel yat havzası yer alan bir yerleşke 295 milyon dolara satışa çıkarıldı. Satışın olması halinde, ABD'nin en pahalı emlak satışı rekoru kırılacak. İşte ayrıntılar...

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Ruslar, Türkiye'den sonra İspanya'da da rekor sayıda emlak satın aldı!

Rusya vatandaşları gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor. Ruslar İspanya'da konut yatırımında 2023'ün ilk altı ayında son 10 yılın rekorunu kırdı. Türkiye'den ise 713 konut satın aldı.

Ghasedak Medya Emlak Satış Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Ghasedak Medya Emlak Satış Pazarlama Limited Şirketi bugün Maltepe'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Hamed Heıdarı Ashhenaabad tarafından kuruldu.

Milli Emlak'tan 6 bin TL'ye arsa sahibi olma fırsatı: İhale detayları neler?

Son dönemde uygun fiyatlı arsa satışlarıyla büyük ilgi çeken Milli Emlak, yeni ilanlarını duyurmaya devam ediyor. Son ilanlarında 6 bin lira gibi uygun fiyatla yatırım fırsatı sunan Milli Emlak, satış detaylarını da paylaştı. İşte, konuyla ilgili önemli detaylar haberin devamında...

İspanya'da Altın Vize uygulamasıyla son 10 senede yabancılar 5 bin 419 emlak satın aldı!

Aktarılan detaylara göre, İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak için 2013 yılında yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulamasıyla yabancıların 5 bin 419 emlak satın aldığı kaydedildi.

Milli Emlak'tan konut imarlı arsa satışı! Aylık 1834 TL ödeme ile sizin olabilir!

Satılık hazine arazisi satın almak isteyen vatandaşların beklediği Milli Emlak satılık hazine arazisi ilanları yayınlandı.

Deprem olasılığı tercih değiştirtti! İki ilde emlak satışları patladı

Son depremlerin ardından olası İstanbul depremi endişesi, Edirne ve Kırklareli'nde emlak satışlarında artışları patlattı. İşte tüm detaylar...

Dubai emlak piyasasına küresel yavaşlama dopingi!

BAE yurt dışından birçok süper zengin alıcıyı kendine çekmeyi sürdürüyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bu ay Dubai'de Palm Jumeirah'ta yapılan 163 milyon dolar değerindeki emlak satışı, tüm zamanların en yüksek seviyesini işaret ediyor.

Kanada'da yabancıya konut satışı yasaklanıyor! Yasa birkaç ay içinde yürürlüğe alınacak!

RE/MAX emlak- gayrimenkul yatırım danışmanı Özenç Canıtez, Kanada'da yabancılara emlak satışının yasaklanmasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Emlakçı satış komisyonu 2022 ne kadar?

Emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alım satım işlemleri daha hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alanlar da satanlar da ne kadar komisyon ödeyeceğini merak ediyor. Peki, emlakçı satış komisyonu 2022 ne kadar?

Türkler hangi ülkedeki emlak yatırımlarını artırdı?

Yunanistan'dan en az 250 bin Euro bedelinde emlak satın alarak 'altın vize' ile 5 senelik oturma iznine sahip olan Türklerin sayısı 2021 yılında 605'e çıktı. Ülkede bu vize programından en çok faydalananlar sıralamasında Çinlilerden sonra Türkler yer alıyor.

örnek emlak satış sözleşmesi Haberi

örnek emlak satış sözleşmesi

Emlak alım satım sözleşmesi!

Bir gayrimenkulün satışa konu olması halinde alıcı, satıcı ve eğer emlakçı ile çalışılmış ise, emlakçı da dahil olmak üzere bir sözleşmenin imzalanması gerekiyor. Sözleşme kapsamında satışın yapıldığı gayrimenkule, gayrimenkulün satış değerine, verilen kaporaya ve geriye kalan bedelin nasıl ödeneceğine ilişkin bilgilere yer veriliyor.


Emlak alım satım sözleşmesi olarak adlandırılan bu belgenin imzalanmasından sonra eğer alıcı, satın alma işleminden vazgeçerse verdiği kaporayı geri alamayacak; eğer satıcı satış işleminden vazgeçer ise de kaporayı ve bir kaparo miktarı kadar daha tazminat ödemek zorunda kalacaktır.


Örnek Emlak alım satım sözleşmesi..


EMLAK ALIM SATIM SÖZLEŞMESİ

CİNSİ : 

İLİ : 

İLÇESİ : 

MAHALLESİ : 

SOKAĞI : 

KAPI NO : 

PAFTA NO : 

ADA NO : 

PARSEL NO : 


ALICI …………… …………… ile SATICI …………………… yukarıda kayıtlı emlağın aşağıda belirlenen koşullarda satılması için anlaşmışlardır. 


1 - SATICI,...