19 / 04 / 2024

Osman Ayık kimdir

Osman Ayık kimdir

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, hazine veya ormandan tahsisli 800'e yakın 5 yıldızlı otel için tahsis süresinin yeniden 49'a yıla uzatılacağını dile getirdi.

Turizm tesisi kira ve ecrimisillerine 1 yıl erteleme!

Turizm tesisi için kamu arazisi tahsis edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli yatırımcı ve işletmecilerin 1 Ocak-31 Aralık 2016'da tahsil edilmesi gereken kira, kesin tahsis, kesin izin, irtifak hakkı, kullanma izni bedelleri ve hasılat payları ödemeleri bir yıl ertelenecek.

Osman Ayık: Turizm iflas ederse, Türkiye iflas eder!

Sektörde yaşanan sıkıntıları dile getiren TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 2015 yılı kaybının yaklaşık 5 milyar doları bulacağını ifade ederek, "Turizm iflas ederse, Türkiye iflas eder" dedi.

Osman Ayık: Turizmde 5 milyar dolarlık kayıp yaşanacak!

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, “Yılın ilk 6 ayında rakamlar ürkütücü boyutlara ulaştı. Turizm gelirlerimizde bu yıl 5 milyar dolar kayıp söz konusu olacak” dedi.

Osman Ayık: Ramazan ayının turizm hareketliliğinden umutluyuz!

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Ramazan ayının iç piyasaya getireceği turizm hareketliliğinden ümitli olduklarını söyledi.

Turizm sektörü Ramazan ayında hareketlilik bekliyor!

Rusya ve bağımsız devletlerden gelen turist sayısının azalması kıyı bölgelerini vurdu. Özellikle Antalya, ilk 6 ayda geçen yıla oranla yüzde 10 geriledi. Turizmciler, zararı en aza indirmek için kemer sıkıp fiyat indirimine gitti.

TOBB bünyesinde Turizm Meclisi kuruldu!

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde Turizm Meclisi kuruldu. Meclis başkanlığına ise Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı da olan Osman Ayık seçildi.

Osman Ayık: Hedefimiz 4 milyon turist!

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) konuğu Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman AYIK oldu. Ayık, "Türkiye turizm alanında hiçbir şey yapmasa bile 1 milyon turist gelecek. Fakat biz 3-4 milyon hedefiyle çalış

Osman Ayık: Turizmde sorunlar sürüyor!

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği 'nin ( ANSİAD ) 2015 yılı 5'inci olağan toplantısında Türkiye Otelciler Federasyonu ( TÜROFED ) Başkanı Osman Ayık'ı ağırlandı.

Turizmciler rotayı İran ve İsrailli turistlere çevirdi!

Turizm sektörü Rus turistteki kaybı İran, Ortadoğu ve İsrail'le telafi edecek. TÜROFED Başkanı Ayık, "Sektör bu pazarları büyütmek için her türlü aksiyonu yapıyor" dedi..

Turizmde Rusya krizine tanıtım atağı!

Rusya’ daki krize bağlı olarak turizmin etkilenmemesi için bu ülkeye ziyarette bulunacağını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, sektöre her türlü desteğin verileceğini söyledi.

Papa'nın Türkiye ziyareti turizm sektörünü hareketlendiriyor!

Önce Papa ardından da Putin'in Türkiye ziyareti turizm sektörüne doping etkisi yapacak. Durağan bir dönemden geçen Avrupalı ve Rus turist sayısında yüzde 15 artış bekleniyor

Osman Ayık: Turizmde 2015 hedefi ilk 5!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te ilk 10’a girme hazırlıklarını ilk tamamlayan sektör turizm oldu. 2015’te hedefimiz, ilk beşe girmek ve İtalya’yı geçmek” dedi...

Osman Ayık: Otelciler 2015 sezonundan umutlu!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye'nin bu yıl turizmde yüzde 6'lık bir artış yakaladığını belirtti. Ayık, '2015 sezonunda da çok büyük bir sorun yaşayacağımızı tahmin etmiyorum' dedi.

Bayramda kısa tatil süresi turizmi vurdu!

TÜROFED Başkam Osman Ayık, Kurban Bayramında turizm hareketinin beklentileri karşılamadığını belirterek, "Tatil süresinin kısa olması nedeniyle insanlar bu bayramda daha çok kurban kesimi, aile ve akraba ziyaretlerini gerçekleştirmeyi tercih etti" dedi.

Osman Turgay Durak kimdir? Osman Turgay Durakne iş yapar? Eğitim ve Kariyeri Nedir?

Osman Turgay Durak kimdir? Hangi görevlerde bulundu? Hangi alanlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Osman Turgay Durak ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Osman Saim Dinç hangi üniversiteden doçent unvanı aldı? Çalık Enerji’de hangi alanda görev alıyor?

Osman Saim Dinç kimdir? Kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi üniversitede okudu? Amerika’ya neden gitti? Ne zaman doçent oldu? Çalık Enerji’de hangi alanda çalışıyor? İşte Osman Saim Dinç ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Oya Aydınlık kimdir? Oya Aydınlık nereden mezun?

OdeaBank Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetim Komitesi Başkanı olan Oya Aydınlık kimdir? Oya Aydınlık nereden mezun? İşte ayrıntılar...

Alize Dinçök kimdir? Kaç yaşında?

Akmerkez GYO yönetim kurulu üyesi Alize Dinçök kimdir? Alize Dinçök kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

Yeni Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi dün akşam açıkladı. Erdoğan yeni Gençlik ve Spor Bakanı'nın Osman Aşkın Bak olduğunu duyurdu. Peki Osman Aşkın Bak kimdir, nereli, kaç dil biliyor?

Mahmut Karabıyık kimdir? Ne mezunu?

Yeni Gimat GYO'nun yönetim kurulu üyeleri arasında yer alan Mahmut Karabıyık kimdir? Mahmut Karabıyık daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte ayrıntılar...

Yılmaz Küçükçalık Kimdir? Yılmaz Küçükçalık evli mi bekar mı?

Yılmaz Küçükçalık kimdir? Yılmaz Küçükçalık’ın mesleği nedir? Yılmaz Küçükçalık hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Rıza Kutlu Işık Kimdir?

Rıza Kutlu Işık kimdir? Rıza Kutlu Işık’ın mesleği nedir? Rıza Kutlu Işık hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Ahmet Vural Akışık kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Doğan Yatırım Bankası A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Vural Akışık kimdir? Kaç yaşında? Ahmet Vural Akışık daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Ahmet Vural Akışık'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Ahmet Vural Akışık'ın hayatına dair merak edilenler.

Ahmet Çalık Kimdir?

Ahmet Çalık kimdir? Ahmet Çalık’ın mesleği nedir? Ahmet Çalık hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Osman Niyazi Önen Kimdir?

Osman Niyazi Önen kimdir? Osman Niyazi Önen’in mesleği nedir? Osman Niyazi Önen nereden mezundur? İşte detaylar!

Raif Ali Dinçkök kimdir, kaç yaşında?

Raif Ali Dinçkök kimdir? Raif Ali Dinçkök nerede doğdu? Raif Ali Dinçkök kaç yaşında? Raif Ali Dinçkök nereli? İşte ayrıntılar!

Ayışık Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayışık Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Bilgehan Bilgiç tarafından kuruldu.

Osman Ayık kimdir Haberi

Osman Ayık kimdir

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, hazine veya ormandan tahsisli 800'e yakın 5 yıldızlı otel için tahsis süresinin yeniden 49'a yıla uzatılacağını açıkladı. Ayık, bu kapsamda kanun çıktığını, ancak yönetmelik çıkmadığından uygulamaya geçilemediğini de sözlerine ekledi.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, kanun süresi bir yıl olduğundan yönetmeliğin bir an önce çıkması gerektiğini de söyledi.  Ayık, Türkiye genelinde çoğunluğu Antalya'da olmak üzere 800'e yakın otelin arazisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Hazine'den tahsisli olduğunu söyledi. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre Ayık, bunlar içinde tahsis süresi 30 yılı aşanlar olduğunu ve yılbaşı öncesinde tahsis sürelerinin yeniden 49 yıla uzatılmasıyla ilgili torba yasa bulunduğunu da sözlerine ekledi. 

Ayık konu hakkında şunları da söyledi;  "Bunlar içerisinde tahsis süreleri 30 yılı...