26 / 04 / 2024

osmanlının uyguladığı iskan

osmanlının uyguladığı iskan

İskan politikası nedir?: Osmanlı' da fethedilen yerlerin Türkleşmesini sağlayarak fetihlerin sağlam ve kalıcı olmasını, fethedilen yerlerin siyasi, askeri ve sosyal yönden güvenliğini sağlamak amacıyla yapılmıştır...

Faiz yükseldi, bankaların uyguladığı faiz getirisi rakamları değişti! 1 milyon TL'nin getirisi ne kadar oldu?

TL mevduat faizlerinde düşüş sürerken; dün açıklanan veriler kapsamında, bankacılık sektörünün mevduatı da geçen hafta 11,3 milyar lira azaldığı belirtildi. 

Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesinde!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın uyguladığı sıkı para politikaları faizleri yukarı yönlü etkilemeye devam ediyor. Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesine ulaştı.

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

Akbank'tan evlenmek isteyenlere müjde gibi kredi! Hayal kurmayın.. krediyi alın hayalinizi gerçekleştirin!

Akban'ın yaptığı muhteşem kampanyalara bir tanesi daha eklendi ve evlenecek gençlere 100 bin TL tutarında kredi imkanı sağlayacağını duyuruldu. Ekonomik manada gençlere destek olmayı amaçlayan bankanın uyguladığı 3 ay ertelemeli Kampanyanın detayları merak ediliyor.

QNB Finansban'tan 2023'ün ilk müşteri kampanyası! Fatura başına 40 TL veriyor! Fırsatı kaçırmayın

QNB Finansban'tan yeni müşterilere özel, otomatik fatura ödeme talimatına 40 TL parapuan veriyor. Finalde 120 para puan kazanma şansı veren bankanın uyguladığı Kampanya 1 - 31 Ocak 2023 tarihleri arasında geçerli olmak üzere yeni müşterilerini bekliyor. 

10 yıllık tahvillerde son 8 yılın en düşük faizi!

Türkiye’de Merkez Bankası’nın uyguladığı politikalar kapsamında, son dönemlerde sürekli indirdirilen politika faizinin tek haneli rakamlara gerilemesinin ardından, tahvil faizleri de önemli ölçüde geriledi.

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir?

Yeni bir ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan ruhsatı verilmektedir. Peki, İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası için kamulaştırma talebi!

Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası geçtiğimiz günlerde 70 milyon TL'den satışa çıkarılmıştı. Satış kararını eleştiren İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Kültür Mirası Yönetimi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlknur Türkoğlu, fabrikanın kamulaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası satışa çıkarıldı!

İstanbul Küçükçekmece'de 19. yüzyılda inşa edilen Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası satışa çıkarıldı. Fabrika için 70 milyon TL bedel belirlendi. 

Bursa'nın Hanlar Bölgesi'nde Cumhurbaşkanı kararıyla çalışmalar hızlandı!

Osmanlı'nın ilk başkent Bursa'da 14. yüzyılda oluşmaya başlayan, 16. yüzyılda han, bedesten ve çarşıların oluşumuna ilişkin gelişimini bitiren Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ne eski ihtişamını kazandıracak tarihi projede kat edilen mesafe arttı.

Muğla Milas'taki konak ve hanlar restore edilecek: Osmanlı köyü olacak!

Muğla Milas'taki kaderine terk edilen Osmanlı’nın izlerini taşıyan konak ve hanların restore edilerek kültür turizmine kazandırılması planlanıyor...

osmanlının uyguladığı iskan Haberi

osmanlının uyguladığı iskan


İskan politikası nedir?


İskan; beşeri yerleşim anlamına gelmektedir. İskan politikasının amacı fethedilen yerlerin Türkleşmesini sağlamaktır. Bu amaç hem fetihlerin sağlam ve kalıcı olmasını hem de fethedilen yerlerin siyasi, askeri ve sosyal yönden güvenliğini sağlamaktır. İskan politikası fethedilen yerlerde sorun çıkma ihtimali olan ailelerin Anadolu’ya göç ettirilmesini sağlayarak karışıklık çıkma ihtimalini azaltmak için kurulmuştur.


18.yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu’nun iskan politikası, boş ve harap yerlerin şenlendirilmesi ve ziraate açılması istikametinde yürütülmüştür. Bu hedefe varmak için ortaya çıkan problemlerin başında yerleşik halkın üzerinde büyük bir baskı unsuru olan göçmenlerin güç meselesi gelmektedir ki, bunun için de, özellikle güç unsurlarının ortadan kaldırılarak güvenli bir ortam hazırlanması, devletin politikasının gerçekleşmesinde önemli bir menzil olacaktı. Nitekim bu hususun önemi anlaşılmış olmalıdır ki, bu kabil grupların, Anadolu’daki iskan mahallelerinden...