20 / 04 / 2024

otel yatırım teşvikleri

otel yatırım teşvikleri

Konaklama sektörü Ocak ayında 20 yeni otel yatırımı için 198 milyon liralık teşvik aldı. Yeni otellerin 11 adedi 3 yıldızlı, 5 adedi 4 yıldızlı olacak.

Otel yatırımlarına teşvik azaldı!

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) raporuna göre, 2015 yılının ilk 7 ayında otel yatırımlarına ilişkin teşvik başvurularındaki genel düşüş devam ediyor.

Otel yatırımları düşüşe geçti!

Turistik Otelciler, TUROB, Ekonomi Bakanlığı'nın Ocak-Mayıs 2015 dönemine ait "Yatırım Teşvik Belgeleri" verilerine göre, 5 ayda 114 otel projesi için alınan yatırım teşviklerinin toplam tutarının 1.5 milyar TL olduğunu duyurdu.

Dünyada otel yatırımı sadece Asya’da arttı! İşte rakamlarla yeni otel yatırımları!

Açıklanan resmi rakamlara göre yeni otel yatırımları başını Çin’in çektiği Asya kıtası dışında dünya genelinde azalma gösterdi. İşte rakamlarla yeni otel yatırımları...

Antalya Kemer'e 445 milyonluk 5 yıldızlı otel yatırımı! 

Hayat Sağlık Hizmetleri Yatırım İşletmecilik Turizm Taahhüt Tic. Ve San. A.Ş, Antalya Kemer'e 445 milyonluk otel yatırımı yapacak. Proje kapsamında 249 oda 1000 yatak kapasiteli turizm konaklama tesisi kurulacak.

2022 yılında hangi sektörlere yatırım yapıldı? En fazla yatırım teşviğini hangi sektör aldı?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı geçen yıla ilişkin yatırım teşvik belgelerini açıkladı. Buna göre, geçen yıl desteklenen yatırımların tutarı yüzde 43 oranında artış gösterirken, 357 binden fazla kişiye ise iş imkanı sağlandı.

Alarko GYO, Bodrum Gündoğan'daki otel yatırımı için düğmeye bastı! 

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Bodrum Otel Yatırımına İlişkin 624 milyon TL'lik kredi sözleşmesi kapsamında bankanın teminat amacıyla ipotek tesis ettiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Smart Group Otel Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Smart Group Otel Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  1 milyon TL sermaye bedeli ile Haıtham A.A.S.E tarafından kuruldu.

Doğuş Grubu'ndan Hırvatistan'da 120 milyon TL'lik otel yatırımı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü yazısında Doğuş Grubu'nun Hırvatistan'daki yeni otel yatırımını kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Doğuş, 200 yıllık binayı 5 yıldızlı otele çevirecek' başlıklı yazısı...

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

NG Hotels'den Antalya'ya 1.5 milyar TL'lik otel yatırımı!

Sapanca ve Afyon'da toplam 3 otel açılışı yapan NG Hotels yatırımlarına devam ediyor. Grup son olarak Antalya'da 1.5 milyar TL'lik otel yatırımına imza attı. 

Mart 2021'de 1256 yatırım teşvik belgesi verildi!

Çalışmalarına devam eden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Mart ayında 1256 yatırım teşvik belgesi imzaladı. 

Pi Yapı'dan Çeşme Ovacık'a 3 milyon dolarlık otel yatırımı!

Pi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Halim Aydın, Çeşme Ovacık’ta 3 milyon dolarlık yeni bir otel yatırımı yapacaklarını müjdeledi. Aydın, “12 ay hizmet verecek. 2022 Haziran’da açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Şubat ayında 943 yatırım teşvik belgesi verildi!

Çalışmalarına devam eden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Şubat ayında 943 yatırım teşvik belgesine imza attı.

Ocak 2021'de 929 yatırım teşvik belgesi verildi!

Çalışmalarına devam eden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ocak'ta 929 yatırım teşvik belgesi verilmesine imza attı.

Colorful Excellent Veyron Otel Yatırım Kiralama İşletmeleri Ve Turizm A.Ş.Febor Tours Şubesi açıldı!

Colorful Excellent Veyron Otel Yatırım Kiralama İşletmeleri Ve Turizm A.Ş.Febor Tours Şubesi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Osman Çelik tarafından açıldı.

otel yatırım teşvikleri Haberi

otel yatırım teşvikleri

Konaklama sektörü ocak ayında 20 yeni otel yatırımı projesi için 198 milyon liralık teşvik aldı.


Turizmdatabank’ın Ekonomi Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre 2017 yılı Ocak ayında 24 otel projesi için 198,4 milyon liralık yatırım teşviği alındı.


Bu yatırımlardan, 187,9 milyon liralık kısmı ile 20 adet yeni konaklama tesisi (otel) yapılacak.


Yapılacak olan yeni otellerle 584 kişiye yeni iş imkanı doğacak. Bu tesislerde toplamda 2 bin 433 yeni yatak faaliyete geçecek.


Yapılacak ve yapılmakta olan yeni otellerin; 11 adedi 3 yıldızlı, 5 adedi 4 yıldızlı olarak faaliyet gösterecek.


Yapılacak olan yeni otellere ayrılan 187 milyon TL’lik yatırım bütçesinden; 55,8 milyon lirası 3 yıldızlı otellere, 71,9 milyon lirası 4 yıldızlı otellere ve 49,1 milyon lirası da 5 yıldızlı otele ait...