19 / 04 / 2024

otoyollar konut fiytalarını artırıyor mu

otoyollar konut fiytalarını artırıyor mu

İstanbul’un bazı semtlerinde aynı lokasyonda olmasına rağmen konut fiyatları arasında makas giderek açılıyor. Yolun bir yanındaki milyonluk daireler anında satılırken hemen karşısındaki uygun fiyatlı daireler alıcı bulamıyor.

Türkiye'de en çok yatırım amaçlı konut alınıyor!

Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, Türkiye’de konut anlayışına dair değerlendirmer yaptı. Ülkealan “Genellikle yatırım amaçlı konut alınıyor” dedi.

Konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler!

Uluslararası Para Fonu (IMF), dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ve en fazla düştüğü ülkeleri sıraladı

İzmir dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı 2'nci şehir oldu!

Knight Frank raporuna göre; İzmir, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ikinci şehir oldu. İzmir'de konut fiyatları bir yılda yüzde 18,5 arttı...

Engin Keçeli: Konut stoklarının ilacı KDV indirimi!

İstanbul İnşaatçılar Derneği(İNDER) Başkan Vekili ve Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, konut stoklarının eritilmesi için arsa alım-satım vergisi ile KDV oranlarının indirilmesi gerektiğini söyledi.

Her yıl 500 bin adet konut dönüştürülecek!

Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Her yıl 500 bin adet konut dönüştürmeyi hedefliyoruz" dedi.

Kanal İstanbul konut piyasasını hareketlendirdi!

Güzergahı açıklanan çılgın proje Kanal İstanbul, Başakşehir, Küçükçekmece ve Ispartakule'de konut piyasasını hareketlendirdi. 

Kanal İstanbul yabancıya konut satışını patlatacak!

Türkiye’de 2017 yılında satılan konut sayısı 2016’ya göre yüzde 5.1 artarak 1 milyon 409 bin 314 oldu. Çılgın proje Kanal İstanbul'un da yabancıya konut satışını patlatması bekleniyor.

İşte konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler!

IMF’nin hazırladığı rapora göre 2017 yılının ikinci çeyreğinde konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke yüzde 18.7'lik artışla Hong Kong oldu.

İstanbul'da konut fiyatlarının en ucuz olduğu 5 ilçe!

İstanbul'da Esenyurt'un ardından Arnavutköy'de ucuz konutun yeni adresi oldu. Bölgede dairelerin ortalama fiyatı 217 bin TL'den başlıyor. İşte İstanbul'da konut fiyatlarının en ucuz olduğu 5 ilçe...

Yeni sınav sistemi konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG yerine liselere geçişte uygulanacak yeni sistemle ilgili açıklamalar yaptı. Yılmaz, "Bu sistemle büyük kentlere göçün, tercih edilen okulların çevresinde konut fiyatlarının artacağı konusuna da açıklık getirdi.

Konut reklamlarını Ti'ye alan reklam!

Geçtiğimiz yıl bin 400’ün üzerinde markalı konut projesinin hayata geçirildiği Türkiye'de bu projeler için yüzlerce reklam filmi çekildi. Ece Erken'in geçtiğimiz yıllarda Fox TV'de yayınlanan programı Rengarenk de konut reklamlarını Ti'ye aldı. İşte o reklam filmi...

Ali Ağaoğlu: Konut fiyatlarının düşmesini beklemek hayal!

Ağaoğlu Çekmeköy Park projenin lansmanında konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu "Konut fiyatlarının düşmesi hayal" şeklinde açıklamada bulundu.

İzmir'in mega projeleri konut fiyatlarını yükseltiyor!

Balçova'da tüp geçit ile İstinyepark, Çiğli'de Çandarlı Otoyolu'nun uzatılması, Bayraklı'da şehir hastanesi kampüsü projeleri bu bölgelere yepyeni bir görünüm kazandırırken, arsa ve konut fiyatlarını yükseltiyor.

otoyollar konut fiytalarını artırıyor mu Haberi

otoyollar konut fiytalarını artırıyor mu

İstanbul'da konut fiyatları arasındaki farkı artık E-5 ve TEM gibi ana yollar belirliyor. Cepheleri birbirine bakan ancak aralarına yol giren dairelerin fiyat farkı dudak uçuklatıyor. Örneğin, Şirinevler ve Ataköy'ü birbirinden sadece E-5 yolu ayırıyor ancak iki semt arasındaki daire fiyatları beş kata çıkıyor. 


ATAKÖY ŞİRİNEVLER FARKI


Ataköy'de daire fiyatları 1 milyondan (trilyon) başlarken yolun karşısında bulunan Şirinevler'de 200 bin liraya bir daire bulmak mümkün. Markalı ve yüksek fiyatlı konutlar Ataköy tarafında büyük şirketlerce inşa edilirken yolun karşısındaki binaları küçük müteahhitler inşa ediyor. Örneğin Yalı Ataköy Apart projesinde villa tarzı konutlar 1 milyon 350 bin lira ile 13 milyon lira arasında değişiyor. Yine Sea Pearly Ataköy projesinde daireler 1 milyon dolardan başlıyor. Ataköy ile aralarında bir yol bulunan ve bir üst geçitle...