28 / 03 / 2024

Ovit Tüneli ne zaman bitecek

Ovit Tüneli ne zaman bitecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "Türkiye'nin kuzeyiyle güneyini bağlayacak 18 koridordan biri olan Ovit Tüneli'nde çalışmalar hızlandı. Tüneli, 2018'e kalmadan yıl sonunda hizmete açacağız" dedi.

Ovit Tüneli'nin betonlama çalışması yüzde 88 tamamlandı!

Rize'de 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren taşıyan Ovit Tüneli'nin betonlama çalışması yüzde 88 tamamlandı. Tünelin, hizmete açılmasının ardından tarihi İpek Yolu'nun yeniden canlanması bekleniyor.

Ovit Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor!

Rize'nin İkizdere ilçesi Sivrikaya köyü ile Erzurum'un İspir ilçesi Soğanlı mevkisi arasında yapımı süren Ovit Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor.

Ovit Tüneli'nin yüzde 80'i tamam!

RİZE'nin İkizdere İlçesi Sivrikaya köyü ile Erzurum'un İspir ilçesi Soğanlı mevkisi arasında yapımı süren Ovit Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor.Yüzde 80'i tamamlanan tünel inşaatında 2016 yılının 3. çeyreğinde ışık görülmesi hedefleniyor.

Ovit Tüneli ne zaman açılacak?

Dünyanın en uzun ikinci tüneli olan Ovit Tüneli inşaatı hızla devam ediyor. 2013 yılı Mayıs ayında temeli atılan dev projenin 2016 yılı Ağustos ayında tamamlanması planlanıyor.

Ovit Tüneli'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Rize'nin İkizdere ilçesi Sivrikaya köyü ile Soğanlı mevkisi arasında yapımı süren 14 kilometre uzunluğundaki çift tüpten oluşan dünyanın en uzun ikinci tüneli olan Ovit Tüneli'nin yüzde 70'i tamamlandı.

Ovit Tüneli'nde yol yarılandı!

Rize'nin İkizdere îlçesi Ovit Dağı geçidinde yapımı süren ve 14.3 kilometre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın 4'üncü uzun çift tüplü tüneli olan Ovit Tüneli'nin yapımında yolun yarısına ulaşıldı.

Ovit Tüneli'nin yarısı tamamlandı!

Rize'nin İkizdere İlçesi Ovit Dağı geçidinde yapımı süren ve 14.3 kilometre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın 4'üncü uzun çift tüplü tüneli olan Ovit Tüneli'nin yapımında yolun yarısına ulaşıldı.

Ovit Tüneli bir yıl içinde tamamlanacak!

Bölünmüş yol projeleriyle konforu artıran hükümet, tarihi tünel projelerini de bitirme noktasına getirdi. 2015 yılıyla birlikte birbiri ardına açılacak tüneller, sadece yolları değil, kentleri, bölgeleri ve ülkeleri de buluşturacak.

Ovit Tüneli'ndeki çalışmalara yeniden başlandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan yaptığı açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerince Ovit Tüneli'nde durdurulan çalışmaların bugün itibariyle başladığını dile getirdi...

Ovit Tüneli'ndeki çalışmalara yeniden başlandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı İş Teftiş Kurulu Başkanlığınca yapılan incelemede tespit edilen bazı eksiklikler nedeniyle 31 Ekim'den itibaren durdurulan Ovit Tüneli'ndeki çalışmalar yeniden başlatıldı.

Ovit Tüneli'nde çalışmalar durduruldu!

Ovit Tüneli'nde çalışmalar durduruldu. Ovit Dağı'nda yapımı süren ve tamamlandığında tamamlandığında Türkiye'nin en uzun tüneli olması planlanan Ovit Tüneli'deki çalışmaların,uyarı sistemi ve havalandırma nedeniyle durdurulduğunu bildirdi.

Ovit Tüneli 2015 yılının sonunda tamamlanacak!

Rize-Erzurum karayolu güzergahındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'ndaki Ovit Tüneli'nin yapım işini üstlenen yüklenici firma 7 gün, 24 saat çalışarak, yolun 12 bin 100 metresini tamamladı...

Ovit Tüneli'nin 12 bin 100 metresi tamamlandı!

Rize-Erzurum karayolu güzergahındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren 25 kilometrelik Ovit Tüneli'nin 12 bin 100 metresi tamamlandı. Yüklenici firma 7 gün, 24 saat çalışıyor.

Ovit Tüneli'nde sona yaklaşıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ovit Tüneli'nin yapım çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirterek, "14,3 kilometre uzunluğunda olacak tünelin 11 bin 700 metrelik bölümü tamamlandı" dedi...

Karabel Tüneli'nin yapımı meclis gündeminde!

Söğüt-Fethiye arasındaki tek yönlü yolun genişletilmesine ve Karabel Tüneli'ne ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çubukbeli Tüneli'nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündeminde!

Antalya-Burdur karayolu üzerine yapılması planlanan Çubukbeli Tüneli'nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Milletvekillerinden Amanos Tüneli Projesi'ne destek!

İskenderun-Polateli Otoyolu Projesi kapsamında planlanan Amanos Tüneli Projesi'ne MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ve MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan'dan destek geldi.

Dallıkavak Tüneli inşaatının maliyeti ne kadar?

Dallıkavak Tüneli inşaatının bulunduğu aşama ve projenin toplam maliyetinin ne kadar olacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Nenehatun Tüneli inşaatında son durum ne?

Nenehatun Tüneli inşaatının bulunduğu aşama ve projenin toplam maliyetinin ne kadar olacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kop Tüneli inşaatının toplam maliyeti ne kadar?

Kop Tüneli inşaatının bulunduğu aşamaya ve projenin toplam maliyetinin ne kadar olacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ODTÜ Tüneli'ne yürütmeyi durdurma kararı!

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi yönetiminin Bilkent Şehir Hastanesi'ne ulaşımın sağlanması amacıyla 2017'de yapım protokolünü imzaladığı ODTÜ Tüneli Projesi durduruldu.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne yoğun ilgi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada, "Dış krediyle yapmayı planladığımız 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne yerli ve yabancı firmalar yoğun ilgi gösteriyor" dedi.

Amanos Tüneli Projesi ne zaman tamamlanacak?

Dörtyol-Hassa arasında yapılması planlanan Amanos Tüneli Projesi'ne ayrılan ödeneği ve tamamlanması için öngörülen takvim meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne ilişkin 6 soru mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, İstanbul Boğazı'nın altından geçecek 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne ilişkin 6 soru hazırladı. Zeybek projenin başlangıç ve bitiş tarihlerini sordu...

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ne kazandıracak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 100 Günlük Eylem Planı arasında yer alan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ne kazandıracak?

Tantavi Tüneli'ne ses bariyeri talebi!

Şile Otoyolu üzerinde bulunan Tantavi Tüneli çevresindeki evlerde oturan vatandaşlar gürültüye karşı ses bariyeri kurulmasını istiyor.

Ovit Tüneli’yle 138 yıllık hayal gerçek oldu!

Ovit Tüneli’nin hizmete açılmasıyla 138 yıllık hayal gerçek oldu... 14 kilometrelik yolu, 11 dakikada alan vatandaşlar, “Biz hizmet edenlerle beraber yürürüz, yıkmak isteyenlerle değil” diye konuştu.

Ovit Tüneli ne zaman bitecek Haberi

Ovit Tüneli ne zaman bitecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayacak koridorlardan biri olan Ovit Tüneli'ndeki çalışmaların hızlandırıldığını belirterek, "Tüneli, 2018'e kalmadan yıl sonunda hizmete açacağız." dedi. 


Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ulaştırmada doğu-batı koridorlarının ardından yoğunlaşılan kuzey-güney hatlarında yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.


Türkiye'nin kuzeyiyle güneyinin 18 ulaşım koridoruyla birbirine bağlanacağını dile getiren Arslan, bu hatlardan son üçünün Karadeniz'i Doğu Anadolu ve Akdeniz ile buluşturacağını söyledi.


Çalışmalarda önemli mesafe katedildiğinin altını çizen Arslan, şöyle devam etti:


"Biz ülkeyi boydan boya bölünmüş yollarla donatırken doğu-batı koridorlarının çok önem taşıdığını söyledik ve bu konuda büyük mesafe katettik ancak bu güzergahlar kuzey-güney koridorlarıyla tamamlanmazsa başarılı olamayız. Bu başarının yakalanması, ulaştırma koridorlarının birbirini tamamlaması, ülkemizin gelişmesi, büyümesi, ticaretinin artması adına bunların hep birlikte yapılması...