18 / 04 / 2024

özel sektörde İnşaat harcamaları

özel sektörde İnşaat harcamaları

Türkiye’de ‘Yapı dünyasının bilgi merkezi’ olma işlevini 48 yıldır sürdüren Yapı-Endüstri Merkezi, ‘Türk Yapı Sektörü Raporu 2015’in son çeyrek verilerini açıkladı. Toplam inşaat harcamaları 175 milyar TL’ye ulaştı.

İnşaat sektörünü 2024'te zor günler bekliyor!

Özel tüketimi azaltmaya yönelik atılan adımlar ve maliyet artışları inşaat sektörünü olumsuz yönde etkiledi. 2024 yılında da inşaat sektörünü zor günlerin beklendiği belirtildi.

Özel sektörün gözü zamlı maaşlarda! Özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? 

Milyonlarca çalışanın gözü ocak ayında yapılacak olan zamlarda. Asgari ücrete dair tahminler peş peşe gelirken özel sektör çalışanları ne kadar maaş alacağını merak ediyor. Peki özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? İşte kulislerde konuşulan o rakamlar...

Yapı Denetim Birliği açıkladı; Sektörde, inşaat demiri izleme sistemi kayıtları ihmal edilmemeli

Yapı Denetim Birliği tarafından yapılan açıklamada, yapı denetim sektöründe yer alan tüm paydaşların, İnşaat Demiri İzleme Sistemi’nde kayıt yaptırmaları ve bu konuyu ihmal etmemeleri kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Özel sektör 1 yıl içerisinde 44,5 milyar dolar kredi borcu ödeyecek!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu ağustosta, 2022 sonuna oranla 2,5 milyar dolar azalışla 155,3 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemelerinin toplamı ise 44,5 milyar dolar olarak belirlendi.

Özel sektörün yurt dışına olan kredi borcu temmuz ayında azaldı!

Merkez Bankası verilerine göre özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, temmuzda 2022 sonuna oranla 2,6 milyar dolar azalışla 155,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Düzel Mimarlık İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Düzel Mimarlık İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Zülfü Geçer tarafından kuruldu.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 154,6 milyar dolara düştü!

Özel sektörün yurt dışından aldığı toplam kredi borcu, 2021 yıl sonuna göre 7,6 milyar dolar düşerek 154.6 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde yapılması gereken anapara geri ödemelerinin ise 45,2 milyar dolar olduğu belirtildi.

Özel sektör çalışanlarına yüzde 30 zam! Özel sektörde yeni maaşlar ne kadar olacak? Çalışanlar hemen bakın!

Asgari ücret net 11 bin 402 TL, en düşük memur maaşı da 22 bin TL oldu. Bu rakamların açıklanmasının ardından, özel sektör zamları merak konusu oldu. Peki özel sektör çalışanlarına ne kadar zam yapılacak?

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 155 milyar dolar oldu!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu Mayıs sonu itibarıyla 2022 yıl sonuna oranla 2,5 milyar dolar azalarak 155,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Özel sektörde maaşlara ne kadar zam yapılacak? Son dakika rakamları verildi! Şimdi yeni zam oranlarına bakın!

Asgari ücret zammının belli olmasından sonra 'Özel sektörde maaşlara yüzde kaç zam yapılır?' sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Peki özel sektörde maaşlara ne kadar zam yapılacak? 

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 1,1 milyar dolar azaldı!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, nisanda bir önceki aya göre 1,1 milyar dolar azalarak 156,5 milyar dolar oldu.

Özel sektör çalışanları dikkat! Bu bankadan size ödeme var, başvurmak yeterli!

Özel sektör çalışanları için ek ödeme yapılacağı duyuruldu. Başvuru yapanlar ödemeleri alabilecek. Maaş düzeyi fark etmeksizin çoğu özel sektörde çalışan kişilere nakit ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ek ödeme yapılacak. 

TCMB duyurdu! Özel sektörün yurt dışı kredi borcunda düşüş...

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, mart ayında bir önceki aya göre 1,2 milyar dolar düşerek 158 milyar dolar oldu.

özel sektörde İnşaat harcamaları Haberi

özel sektörde İnşaat harcamaları

Türkiye’de ‘Yapı dünyasının bilgi merkezi’ olma işlevini 48 yıldır sürdüren Yapı-Endüstri Merkezi, ‘Türk Yapı Sektörü Raporu 2015’in son çeyrek verilerini açıkladı. Toplam inşaat harcamalarının 175 milyar TL’ye ulaştığı 2015 yılında kamu inşaat harcamaları yüzde 8,4 büyürken özel sektör yüzde 1,2 düştü.


Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), 48 yıldır ‘Yapı dünyasının bilgi merkezi’ olma işlevini sürdürüyor. 21 yıldır düzenli olarak yayımladığı ‘Türk Yapı Sektörü Raporu’ ve yılda dört kez her çeyrek dönemde güncellediği ara raporlarla yapı sektörünün nabzını tutan, sektörün dinamiklerini yorumlayan YEM, son olarak Türk Yapı Sektörü Raporu 2015’in son çeyrek verilerini de güncelleyerek 2016 yılı ilk çeyrek dönem verilerini açıkladı.


Rapora göre Türkiye ekonomisinin toplamda yüzde 4 büyüdüğü 2015’in dördüncü çeyreğinde büyüme yüzde 5,7'ye ulaştı. Buna karşın Türkiye ekonomisinin lokomotifi olarak görülen...