25 / 04 / 2024

Pamukkalenin TÜRSABa devri

Pamukkalenin TÜRSABa devri

Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin "Pamukkale 'de üç ay sonra turizm sezonu başladığında devir yapılsa burada yaşanacak bir aksaklığın telafisi mümkün değil" dedi.

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

DASK yerine zorunlu afet sigortası devri başlıyor!

DASK yerine artık bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortası devri başlıyor. İşte detaylar!

Altınlarını satanlara kötü haber! Yerine koyarız devri bitti! İslam Memiş gram altın için yeni rakamı verdi

Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Gram atın Kapalıçarşı fiyatı 1300 TL'yi geçerken İslam Memiş'ten ''Yerine koyarız devri bitti'' açıklaması geldi. Altınlarını satanlara kötü haber! İşte gram altında gelecek yeni seviye...

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? Masrafsız tapu devri nasıl olur?

Tapu devri pek çok kişinin kafasını karıştırmaktadır. Özellikle aile içi tapu devrine dair detaylar araştırılmaktadır. İşte bu konuda merak edilen hususlar!

Türkiye’de 2022'de kart ile 3,7 trilyon TL değerinde harcama yapıldı! Kartlar en çok market ve AVM’lerde kullanıldı

Kredi veya banka kartı… Nakit ödeme yapma devri artık tarihe karışıyor. Ülke olarak çoktan alıştık bile. 2022 yılında Türkiye’de 3,7 trilyon TL değerindeharcama kart ile yapıldı. Kartların en çok kullanıldığı yerler ise şaşırtmadı: Marketler ve AVM’ler.

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu ve tapu devri konularında vatandaşlardan pek çok soru gelmektedir. Hisseli tapu sahipleri bu tapularla nasıl işlemlerin yapıldığını merakla soruyor. İşte araştırılan detaylar!

Bakan Kirişci’den planlı üretim açıklaması: İstediğimi ekerim devri kapanacak!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımsal üretimde daha planlı olunması gerektiğini ve bu hedefe ulaşmak için her türlü sevk ve idarenin bakanlık tarafından yürütüldüğü bir çalışma sürecine girdiklerini açıkladı. Kirişci, “İstediğimi ekerim devri kapanacak” dedi.

Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022? Aile içi tapu devir masrafları ne kadar? 2022

Aile içi tapu devri yapmak isteyen vatandaşlar, aile içi tapu devri nasıl yapılır? 2022, aile içi tapu devir masrafları 2022 ne kadar? sorularını araştırıyor. İşte detaylar…

Babadan oğula tapu devri nasıl olur?

Tapu devrine dair vatandaşlar bazı soruların yanıt bulmasını bekliyor. Sıkça sorulan o sorulardan biri de “Babadan oğula tapu devri nasıl olur?” sorusudur. İşte detaylar!

AVM'lerde TL devri başladı! Mağazalar ortak giderlerini Türk Lirası ile ödeyecek!

Bakanlık tarafından hazırlanan Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ortak gider katılım payları Türk Lirası üzerinden hesaplanıp, ödenecek.

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır?

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından aranıyor. İşte detaylar!

Ev satışında tapu devri nasıl yapılır?

Taşınmaz malların el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Bu durum, alıcı ve satıcı arasında olabileceği gibi aileden miras kalması ya da benzeri sebeplerle de gerçekleşebiliyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Fast food devinin devri tamamlandı!

McDonald’s Türkiye’nin 54.5 milyon dolara Katarlı yatırımcı Kamal Saleh Al Mana’nın Avusturya’daki iştiraki Boheme Investment’a devri sonuçlandı. McDonald’s Türkiye’nin Katarlılara devri bitti.

Pamukkalenin TÜRSABa devri Haberi

Pamukkalenin TÜRSABa devri



Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nm, ?Türkiye'deki ören yerlerinin tamamında olduğu gibi Pamukkale Ören Yeri'nin de işletmesini de Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'ne (TÜRSAB) verdiğini belirterek, işletmenin turizm sezonu başlamadan devredilmesiyle de yaşanabilecek aksaklıkların önlenmesinin amaçlandığım söyledi. 


Gürlesin, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale'nin ören yeri işletmesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilmesi ile ilgili yapüğı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 2006 yılında yapılan protokolle Pamukkale Ören Yeri İşletmesinin 10 yıllığına, 2016'ya kadar İl Özel İdaresine devredildiğini hatırlam.Deııizli'nin büyükşehir olması dolayısı ile Denizli İl Özel İdaresi'nin 30 Mart 2014'te tüzel kişiliğinin sona ereceğini gerekçe gösteren Bakanlığın, sözleşmeyi tek taraflı olarak feshederek Pamukkale'nin işletmesini 31 Aralık akşamı devraldığını ifade eden Gürlesin, şöyle konuştu: "Özel İdarenin kapanacak...