19 / 03 / 2024

parselasyon haritası

parselasyon haritası

İfraz ve Tevhit Harcı, Yapı Kullanma İzni Harcı, Parselasyon Harçları, Zemin Açma İzni ve Toprak Hafriyatı Harcı gibi gibi imarla ilgili harçlar, 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında yer alıyor...

Parselasyon haritası!

Parselasyon haritası, imar parsellerini oluşturmak amacıyla İmar Kanunu' nun 18 inci maddesine dayanılarak Belediye veya Valilikler tarafından re’ sen yapılan ya da yaptırılan haritalara deniyor...

İzmit Kabaoğlu’ndaki şuyulandırma çalışması tamamlandı!

İzmit Belediyesi İmar Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, 170 hektarlık alanda yapılan ve 801 parseli ilgilendiren parsel ve parselasyon haritası 27 Haziran Pazartesi gününden itibaren askıya çıkacak.

Yeni yapılacak projeler ile İstanbul'un turizm haritası değişecek!

Turizmde işler kötü ama İstanbul yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. İstanbul'a yönelik yeni otel yatırımları yeni bölgelere yayılarak şehrin turizm haritasını değiştiriyor.

Otel yatırımları İstanbul'un turizm haritasını değiştiriyor!

Turizm sektörünün yaşadığı olumsuzluklara rağmen İstanbul yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Şehre yönelik otel yatırımları yeni bölgelere yayılarak turizm haritasını değiştiriyor.

İfraz haritası nedir?

İfraz işlemi için harita oluşturulması gerekiyor. Bu harita serbest harita mühendislerine yaptırılıyor. Peki, ifraz haritası nedir? İfraz haritaları nasıl hazırlanır?

Türkiye'nin deprem tehlike haritası yenilenmeli!

2012'de yayınlanan Türkiye Diri Fay Haritasına göre ülkemiz genelinde yaklaşık 150 tane olarak bilinen diri fay sayısı 326 oldu.. Yürürlükte olan Deprem Yönetmeliği de değiştirilmeli.

KOSBİ parselasyon planı çalışmalarına başladı!

GEÇEN ay imar planları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanarak 40 milyon dolarlık yatırımın önü açılan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, (KOSBİ) parselasyon planı çalışmalarına başladı.

İzmir Çiğli Balatçık parselasyon planı askıda!

İzmir Çiğli ilçesi Balatçık mahallesinde bulunan, mülkiyeti Katip Çelebi Üniversitesi, Çiğli Belediyesi, Etibank Genel Müdürlüğü'ne ait olan parselleri kapsayan parselasyon planı bugün askıya çıkarıldı...

Etimesgut Aşağıyurtçu parselasyon planı askıda!

Etimesgut Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından Aşağıyurtçu Mahallesi 85276 no'lu parselasyon planı bugün üçüncü kez askıya çıkarıldı. Askı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Parselasyon işleminin iptali!

3194 sayılı İmar Kanununun 18’inci maddesi gereğince, imar plânlarını uygulama yetkisi; belediyelere ve valiliklere ait oluyor. Belediyelerin yapmış olduğu parselasyon işlemine itiraz edilebiliyor. İşte, parselasyon işleminin iptali!

Parselasyon işlemi nedir?

İmar planlarına göre parselasyon planları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sora yürürlüğe giriyor. Peki, parselasyon işlemi nedir?

Mega projeler İstanbul'un turizm haritasını değiştirir mi?

Üçüncü havalimanı, Finans Merkezi, Avrasya Tüneli ve Sabiha Gökçene ikinci pist hayata geçtiğinde İstanbul'un turizm haritası da değişecek gibi görünüyor.

KOSBİ'de parselasyon planı çalışmalarına başlandı!

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde parselasyon planı çalışmaları tamamlanınca tesis sayısı 950'ye çıkacak, istihdamda artış sağlanacak.

Türkiye'deki binalar 19 yıllık deprem haritasına göre yapılıyor!

‘Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası’nın 19 yıldır revize edilmediğine dikkat çeken uzmanlar, yeni yapılan binaların da bu haritadaki veriler ışığında hazırlanan yönetmeliğe göre yapıldığını ve haritanın mutlaka ve acilen yenilenmesi gerektiğini vurguluyor.

parselasyon haritası Haberi

parselasyon haritası


Parselasyon harçları!


Parselasyon harçları, İfraz ve Tevhit Harcı, Yapı Kullanma İzni Harcı, Zemin Açma İzni ve Toprak Hafriyatı Harcı gibi harçlar, 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında 80. maddede yer alıyor. 


İmarla ilgili harçlar:


Madde 80 – İmar mevzuatı gereğince aşağıda belirtilen harçlar belediyece tahsil olunur.

             

a) Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde İmar Kanununa göre ilk kez yapılan veya istek üzerine gerçekleştirilen müteakip parselasyon işlemleri "Parselasyon Harcına" (teşvik belgesini haiz organize sanayi bölgeleri hariç olmak üzere),

             

b) Verilecek ifraz ve tevhit kararları "İfraz ve Tevhit Harcına",

             

c) Proje tasdik işlemleri "Plan ve Proje Tasdik Harcına",

             

d) Zemin ve yol kanal açma...