25 / 04 / 2024

pendik deprem

pendik deprem

Dün İstanbul'da saat 15:07 sıralarında, merkez üssü Kartal olarak belirlenen 3.9 şiddetinde bir sarsıntı yaşandı. Sarsıntı sonrasında Pendik'teki Kaynarca Mahallesi'nde Çamdalı Sokak üzerinde yer alan 4 katlı apartmanın hasar gördüğü bildirildi.

Kenan Şahin: Pendik' de kentsel dönüşüm 10 yıl sürecek ve maliyeti 20 milyar lirayı bulacak!

Kentsel dönüşümün önünü açacak Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası geçtiğimiz hafta TBMM'de kabul edildi. İstanbul'daki ilçe belediyeleri kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi

Anka Deprem Mühendisliği Limited Şirketi kuruldu!

Anka Deprem Mühendisliği Limited Şirketi Pendik'te Ömer Fatih Sak tarafından kuruldu.

Soılplus Geoteknik Ve Deprem Çözümleri Anonim Şirketi kuruldu!

Soılplus Geoteknik Ve Deprem Çözümleri Anonim Şirketi Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Ayçin Mungan, Bora Arslan ve Burak Özer ortaklığında kuruldu.

Bakanlıktan Pendik için yeni imar planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Pendik Batı Mahallesi’nde 11 bin 300 kişinin yaşadığı bölgenin deprem riskine karşı güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan yeni imar planlarına onay verildi.

Pendik Batı Mahallesi'nde dönüşüm hız kazandı!

Pendik Batı Mahallesi’nde dönüşüm hız kazandı. Mülk sahipleri, deprem riski taşıyan 530 daireyi yenileme imkanına kavuştu. Uygulamadan faydalanarak inşaat ruhsatı alan parsel sayısı ise 100’e ulaştı.   

Pendik'te 7.4'lük suni depremli eğitim verildi!

İlçeye getirilen Simülasyon TIR’ı ile Pendikliler depremi yaşıyor. 6 gün sürecek eğitimlerin ilki Pendik Çarşı Pazarı’nda gerçekleştirildi. TIR’da 7.4’lük suni deprem eşliğinde katılımcılara deprem anında yapılması gerekenler öğretildi.

Pendik Belediyesi deprem eğitimi verecek!

Pendik Belediyesinin yürüttüğü Afet Yönetim Planlaması Projesi kapsamında ilçeye getirilen Simülasyon TIR’ı ile Pendikliler depremi yaşayacak. Vatandaşlar olası bir deprem anında yapılması gerekenleri Eğitim Aracı içinde uygulamalı olarak görecek.

Pendik Devlet Hastanesi Poliklinik binası güçlendirildi!

Deprem güçlendirme inşaatı nedeniyle hizmete ara veren Poliklinik binası, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve Pendik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Okur'un da katıldığı açılış töreniyle resmen hizmete girdi.

Pendik Kaynarca Semt Polikliniği açılıyor!

Binasındaki deprem güçlendirme çalışmaları Pendik Belediyesinin de katkılarıyla tamamlanan Pendik Devlet Hastanesi Kaynarca Semt Polikliniği ve Hemodiyaliz Merkezi, yakında yeniden hizmete açılıyor. İşte o poliklinikten fotoğraflar...

Pendik Marmara Royal Residence'ta 90 bin TL'ye!

13 katlı iki bloktan meydana gelmesi planlanan Pendik Marmara Royal Residence'ta fiyatlar 90 bin TL ile 392 bin TL arasında değişiyor

Pendik Captain Hill Residence'ta m²'si 2 bin 500 TL!

KYE-VİP İnşaat ve Menkula Danışmanlık yatırımıyla inşa edilen Pendik Captain Hill'de metrekare birim fiyatları 2 bin 500 TL'den başlıyor...

Ataman Karina Pendik'te son durum!

Temeli bu yıl atılan ve Pendik'te inşa edilen Ataman Karina projesinin son hali, www.havadanemlak.com ekibi tarafından görüntülendi

Pendik Ataman Karina'da 3+1'ler 270 bin TL'ye satılıyor!

Pendik Ataman Karina'nın ilk etabında 250 konut, ikinci etabında ise 150 home ofis ve 25 mağaza yer alıyor

Pendik Kapari Konutları´nda 72 bin TL´ye 2+1!

Hak Yapı´nın Pendik´deki projelerinden Kapari Konutları´nda 2+1 dairelerin fiyatları 72 bin TL´den başlıyor...

pendik deprem Haberi

pendik deprem

Dün İstanbul'da saat 15:07 sıralarında, merkez üssü Kartal olarak belirlenen 3.9 şiddetinde bir sarsıntı yaşandı.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; sarsıntı sonrasında Pendik'teki Kaynarca Mahallesi'nde Çamdalı Sokak üzerinde yer alan 4 katlı apartmanın hasar gördüğü bildirildi. İhbarın ardından olay yerine polis ve belediye ekipleri gönderildi. Yapılan incelemelerin sonucunda binanın kullanıma uygun olmadığı belirlendi ve bu nedenle boşaltıldı. 

Bina sakinleri belediye misafirhanesine alındı. Bina belediye ekiplerince mühürlendi, binanın ertrafında demir barikatlarla önlem alındı. Pendik Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından sokağın giriş ve çıkışlarına araçlarını çekti ve günvelik tedbiri aldı.

“KOMŞUMUZDA HASAR OLMUŞ”

Mahalle esnaflarından olan Musa Kılıç, konuya ilişkin şöyle konuştu:

- Komşular boşalttılar binayı. Şu anda oturan kimse yok. Belediye ekipleri mühürledi zaten. Bina sakinlerinin nereye gittiklerini bilmiyorum. Akrabalarına gitmiş olabilirler.

- Zaten oturanların...