29 / 03 / 2024

Pendik kentsel dönüşüm

Pendik kentsel dönüşüm

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, ilçede hali hazırda süren ve planlanan yatırımlar için Ankara’da temaslarda bulundu. Ahmet Cin, Pendik ve Taşlıbayır'da (Orta ve Dumlupınar) devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını Murat Kurum ile ele aldı.

Pendik'te asbeste rağmen yıkım ısrarı!

Pendik’te YTONG fabrikasının ‘millet bahçesi’ için yıkımı sürüyor. Fabrikanın çatısında bulunan malzemelerde kanser yapıcı asbest yer alırken, yıkımın önlem alınmadan yapıldığı kaydediliyor.

Pendik'te yıkılma tehlikesi olan 5 katlı bina tahliye edildi!

İstanbul Pendik Dumlupınar Mahallesi'nde yıkılma tehlikesi geçiren 5 katlı bir bina tahliye edildi...

Pendik imara kavuşuyor!

İBB tarafından Pendik'te imarı bulunmayan Ertuğrulgazi ve Sülüntepe Mahallelerinde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı çalışmalarına devam ediliyor.

Pendik'te imar sorunu çözülüyor!

Pendik’te gerçekleştirilen yatırımları anlatan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “İlçede gerçekleştirilen kentsel dönüşümle imar sorunu tamamiyle ortadan kalkmış olacak” dedi.

Pendik Ahmet Yesevi’de dönüşüm başlıyor!

Ahmet Yesevi Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, 700 hak sahibinin tapuya kavuştuğunu dile getirerek “Yeni düzenlemelerle birlikte mahalleye 3 okul, 3 veya 4 park ve 1 spor kompleksi kazandıracağız.”diye konuştu.

Pendik'te 5 boyutlu kentsel dönüşüm devri!

Uluslararası C3PO projesi için pilot bölge olarak seçilen Pendik Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 

Pendik'teki 150 bin konut 15 yılda dönüşecek!

“Smart Future Expo - Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri” Fuarı kapsamında düzenlenen panelde açıklamalar yapan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Pendik’te kentsel dönüşüm kapsamında 150 bin konutun 15 yılda dönüşeceğini belirtti.

Pendik'te her 4 konuttan 1'i kentsel dönüşümle yapıldı!

Pendik Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'ne göre, bölgede 2013-2016 yılları arasında 617 riskli bina kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Verilere göre, kentsel dönüşümün gerçekleştiği inşaatların oranı yüzde 25'e ulaştı.

Lahor'dan Pendik Belediyesi'ne şehir planlaması ziyareti!

Pakistan Lahor Büyükşehir Belediye Planlama Departmanı Direktörü Shakeel Anjum Minhas, şehrin planlama süreçleri ve kentsel yenilenme konularında bilgi almak üzere Pendik Belediyesine ziyaret gerçekleştirdi.

Pendik’te 15 bloklu Gonca Sitesi kentsel dönüşüme girdi!

Kentsel dönüşüm çerçevesinde Pendik’te yıkılıp yeniden yapılan bina sayısı hızla artıyor. Son olarak Velibaba Mahallesi Aydos Caddesi’nde bulunan 38 dönümlük 15 bloklu site, daha yeni ve sağlam konutlara dönüşmek üzere iki gün içinde yıkıldı.

Pendik 15 sene içinde depreme dayanıklı hale gelecek!

Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, "Pendik 15 yıl içinde depreme dayanıklı hale gelecek. 2018'de ulaşım hacminin yüzde 90'ını raylı sistemle taşıyacağız " dedi.

Pendik'in iki mahallesine imar müjdesi!

Sülüntepe ve Fevzi Çakmak mahallelerinin beklediği imar uygulaması müjdesi geldi. Pendik’te kentsel dönüşümün altyapısını oluşturmak üzere çalışmalara devam eden Pendik Belediyesi, her iki mahallenin imar uygulamalarını tamamlayarak askıya çıkardı.

Pendik'te 2 mahallenin kentsel dönüşüm imar planları onaylandı!

Türkiye’nin en kalabalık ilçelerinden biri olan Pendik’te kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Son günlerde bu konuda üç önemli gelişme kaydeden Pendik Belediyesi, dönüşüme yönelik önemli bir adım daha attı.

Pendik Yayalar 8 no'lu parsele tapu geliyor!

Vatandaşları tapu sahibi yapmaya devam eden Pendik Belediyesi, son olarak Yayalar 8 no’lu parseli de Milli Emlak’tan devralarak hak sahiplerine satışına başlıyor. Ertuğrulgazi-Sülüntepe Hazine parsellerinden olan alanda devir işlemlerinde son aşamaya gel

Nexonya kentsel dönüşüm projelerine odaklandı! Gebze ve Pendik'e iki yeni proje geliyor!

Nexonya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koray Vural, İstanbul’da konut projelerinde ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verdiklerini açıklayarak Gebze ve Pendik'e iki yeni proje geleceğini açıkladı.

Pendik'te kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tam 5 bin bina yıkıldı!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin yaptığı açıklamada, Pendik'te son 10 senede tam 5 bin binanın kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pendik'e kentsel dönüşüm müjdesi: Orta ve Dumlupınar'da 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı!

Cuumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik ilçesi kapsamında kentsel dönüşüm ile ilgili de yeni müjdeleri verdi. Orta ve Dumlupınar mahallelerinde 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı.

Ahmet Cin Pendik'teki kentsel dönüşüm için Murat Kurum'la görüştü!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, ilçede hali hazırda süren ve planlanan yatırımlar için Ankara’da temaslarda bulundu. Ahmet Cin, Pendik ve Taşlıbayır'da (Orta ve Dumlupınar) devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını Murat Kurum ile ele aldı.

Pendik'te 5 boyutlu kentsel dönüşüm devri!

Uluslararası C3PO projesi için pilot bölge olarak seçilen Pendik Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 

Pendik'te 2 mahallenin kentsel dönüşüm imar planları onaylandı!

Türkiye’nin en kalabalık ilçelerinden biri olan Pendik’te kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Son günlerde bu konuda üç önemli gelişme kaydeden Pendik Belediyesi, dönüşüme yönelik önemli bir adım daha attı.

Hak Yapı, Pendik'te kentsel dönüşüm kapsamında 2 proje hayata geçirecek!

Hak Yapı, İstanbul Anadolu yakasında Pendik'te kentsel dönüşüm projesi için kolları sıvadı. Protokolleri imzalanan Hak Yapı kentsel dönüşüm projelerinin 2014 yılı sonunda satışa çıkması planlanıyor

Şükrü Genç, Hayri İnönü ve Salih Kenan Şahin, Kentsel Dönüşüm Komisyonu'nda!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Marmara Belediyeler Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyonu'na seçildi. İşte Marmara Belediyeler Birliği'nin diğer komisyonları ve üyeleri...

Pendik'te kentsel dönüşüm için sokakta kalan Romanlar için çağrı yapıldı!

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ, Pendik'te kentsel dönüşüm sonucu boş bir arazide elektriksiz susuz yaşayan Romanların yeniden zorla tahliye edilmemeleri ve yaşam koşullarının düzeltilmesi için çağrı yaptı.

Tek Kentsel Dönüşüm Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tek Kentsel Dönüşüm Yapı Laboratuvarı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Fazlı Burak Açık tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile 28 Kasım 2013 tarihinde Pendik'te kuruldu

Tarık Balyalı: Pendik’in en değerli yeri kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

Pendik Belediyesi Meclis Üyesi Tarık Balyalı, “Kentsel Dönüşüm alanı ilan edilen bölge Pendik’in merkezi ve sahil kısmı. Yani emlak bedeli olarak Pendik’in en değerli bölgesi. Kentsel dönüşümle çok ciddi bir mağduriyet doğdu" dedi

Pendik kentsel dönüşüm 2013!

28 mahallenin kentsel dönüşüm kapsamında olduğu Pendik’te toplam 150 bin konut yenilenecek. Pendik’te dönüşümün 15 yılda tamamlanması planlanıyor. İşte tüm detayları ile Pendik kentsel dönüşüm 2013…

Pendik kentsel dönüşümü bina yüksekliğine Mania planı uygulaması!

Pendik’te kentsel dönüşümde Mania planı içerisinde kalan alanlarda bina yüksekliği konusunda yapılacak çalışmalarda 45 metreye kadar ilçe belediyesinin hava mania kriterlerini aşmamak kaydıyla görüş verme yetkisine sahip olduğu belirtildi

Pendik kentsel dönüşüm Haberi

Pendik kentsel dönüşüm

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, ilçede hali hazırda süren ve planlanan yatırımlar için Ankara’da temaslarda bulundu. 

Ahmet Cin, bakanlarla yaptığı görüşmelerde başta ulaşım ve kentsel dönüşüm olmak üzere birçok konuda fikir alışverişi yaptı. Pendik Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğinde gerçekleştirilen "Sıfır Atık ve Belediyeler Kongre ve Ödül Töreni" Ankara’da yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı programda Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin de bulundu. Başkan Ahmet Cin düzenlenen tören sonrası Ankara’da görüşmeler yaptı. 

Bakan Kurum’la kentsel dönüşüm çalışmaları ele alındı

Başkan Ahmet Cin, ilk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la görüştü. Bakan Kurum’la yaptığı görüşmede başta Pendik ve Taşlıbayır'da (Orta...