18 / 04 / 2024

Pendik Velibaba imar

Pendik Velibaba imar

İmar tapusu dağıtımı yapılacak bölgeler arasına Velibaba 2. Bölge de eklendi. 1.900 hak sahibini ilgilendiren imar uygulamasına ait İmar Bilgilendirme Askı Haritaları, 5 Ocak’tan itibaren 1 ay süreyle askıda kalacak.

Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı! Neler değişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu veto ederek tekrar değerlendirilmek üzere İBB Meclisi’ne yolladığı Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları, çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile aynen onaylandı. İBB Meclisi’ndeki çoğunluk veto kararlarına karşı ısrarcı oldu. 

Pendik'te imar krizi: Ticari alana yüzde yüzde 55 konut imarı verilirken, gecekondu mahalleleri 30 senedir bekletiliyor!

İBB CHP Meclis üyesi Tarık Balyalı, Pendik Belediyesi'nin gayrimenkul rantının yüksek olduğu Yenişehir Mahallesi'nde konut hakkını arttırdığına dikkat çekerek, gecekondu mahallelerinde 30 senedir halkın taleplerine kulak tıkadığının altını çizdi. 

Nurtaş Pendik'te son 3+1 konut!

Hak Yapı tarafından Pendik Velibaba'da hayata geçirilen Nurtaş Pendik'te son 3+1 konut fırsatı devam ediyor. Peki Nurtaş Pendik 3+1 daire fiyatı ne kadar? Nurtaş Pendik sosyal donatıları neler? Nurtaş Pendik ile ilgili ayrıntılar.

Pendik Velibaba Mahallesi 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Pendik ilçesi, Velibaba (Dolayoba) Mahallesi, 10442 ada, 1, 2 parseller ile Pınar Caddesi ve Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Pendik Velibaba Aile Sağlık Merkezi'nin inşaatı başladı!

Pendik Belediyesi, Velibaba Mahallesi’nde inşa edeceği aile sağlık merkezi için çalışmalara başladı. Merkezin 2022 yılında bitirilmesi hedefleniyor. 

Pendik Yenişehir nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Yenişehir Mahallesi, Millet Caddesi ile Saray Sokak Kesişimi Yol Kavşak Düzenleme Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Pendik Dolayoba Mahallesi nazım ve uygulama imar planı askıda!

Pendik ilçesi, Dolayoba Mahallesi, 3823 parselin güneyinde kalan bir kısım tescil dışı alan ve 11 parsele ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıda...

Bakanlıktan Pendik için yeni imar planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Pendik Batı Mahallesi’nde 11 bin 300 kişinin yaşadığı bölgenin deprem riskine karşı güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan yeni imar planlarına onay verildi.

Pendik imara kavuşuyor!

İBB tarafından Pendik'te imarı bulunmayan Ertuğrulgazi ve Sülüntepe Mahallelerinde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı çalışmalarına devam ediliyor.

Pendik Dolayoba Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Pendik İlçesi, Dolayoba Mahallesi, 3823 parselin güneyinde kalan bir kısım tescil dışı alan 0/11 parsel sayılı taşınmazlara ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Pendik Yayalar Mahallesi nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Pendik İlçesi, Yayalar Mahallesi, 9902 ada, 1 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Pendik Doğu Mahallesi 1/1000 imar planı askıda!

Pendik İlçesi, Doğu Mahallesi, 865 ada, 57 ve 59 parsellere ilişkin itiraz 1/1000 ölçekli uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

Pendik Esenyalı Mahallesi imar planı askıya çıktı!

Pendik Esenyalı Mahallesi, 8681 ada, Eski: 15,16 parseller ile 5086 ada, 27 parsel arasındaki alana ilişkin imar planı askıya çıktı...

Pendik Velibaba imar Haberi

Pendik Velibaba imar


İmar tapusu dağıtımı yapılacak bölgeler arasına Velibaba 2. Bölge de eklendi. 1.900 hak sahibini ilgilendiren imar uygulamasına ait İmar Bilgilendirme Askı Haritaları, 5 Ocak’tan itibaren 1 ay süreyle askıda kalacak.


Velibaba Mahallesi içinde yer alan bölgenin imar uygulamasına ait İmar Bilgilendirme Askı Haritaları, 5 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında  ilan edilmek üzere askıya çıkarıldı. Bu süre içerisinde hak sahipleri Pendik Belediyesi Merkez Bina 3. Kat Emlak ve İstimlak Müdürlüğünde  veya Velibaba Mahalle Muhtarlığında Askı Paftasını görebilecek. Bilgilendirme amaçlı olan askı paftasını inceleyen vatandaşlardan talep, öneri veya itirazı olanlar dilekçe verebilecek. Yapılan itirazlar askı sonrası kurulacak komisyon tarafından değerlendirilecek ve ihtiyaç görülmesi durumunda pafta üzerinde değişiklikler yapılabilecek.


Pendik Belediyesi tarafından parselasyon çalışmasının yapıldığı 112 hektar büyüklüğündeki alanda 1.900 hak sahibi  bulunuyor. Plan çalışmalarının...