26 / 04 / 2024

Pompaj Sulama Projesi

Pompaj Sulama Projesi

Dünyanın önde gelen, ''Türkiye'nin en büyük su iletim tüneli'' konumundaki Suruç Tüneli'nin inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı

TOKİ İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı işi ihalesi yarın!

İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı (E-İHALE) işi ihalesi yarın saat 10:30'da gerçekleştirilecek.

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

TOKİ İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı ihalesi 11 Haziran'da!

İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 11 Haziran 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Silvan Barajı'nın yüzde 58'sı tamam!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nın yüzde 58'i tamamlandı. Projede 5 milyon metreküplük seviyeye ulaşılırken, tüm dolgu işlerinin bu yıl bitirilmesi planlanıyor.

Kahramanmaraş Kılavuzlu Sulama projesinde çalışmalar hızlandı!

Güneydoğu Anadolu Projesi Eylem Planı kapsamına alındıktan sonra çalışmaları hızlandırılan dört etaplı Kılavuzlu Sulama Projesi, tamamlandıktan sonra Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay'da binlerce hektarlık tarım arazisine hayat vermesi planlanıyor.

Silifke'de HAY-KENT projesi tanıtıldı!

Silifke Kaymakamlığı ile Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği ve Silifke Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ersin Akdoğan’ın birlikte yürüttüğü Organize Hayvancılık Bölgesi (HAY-KENT) projesi Silifke Kız Meslek Lisesi salonunda katılımcılara tanıtıldı.

Doğu ve Güneydoğu teşvik paketi açıklandı!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu’da 23 ilde yatırımları artıracak, vatandaşı rahatlatacak teşvik paketini açıkladı. Toplam 140 milyar liralık pakette konut da var, stadyum da fabrika yatırımı da sulama projesi de.

1071 Gölet Projesi 2019'da tamamlanacak!

Devlet Su İşleri 1071 gölet ve sulama tesisinin 2019 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. 1071 Gölet Projesi kapsamında olan projelerin planlama yapımının 12 ay, proje yapımının 6 ay, gölet inşaatının 12 ay, gölet artı sulama inşaatının 14 ay olması planlanıyor.

Antalya Naras Barajı Sulama Projesi tamamlandı!

DSİ Genel Müdürü Diniz: "Naras Barajı Sulama Projesi tamamlandı. Milli ekonomiye 30 milyon 424 bin 920 lira katkı ve 8 bin 570 kişiye istihdam alanı sağlayacak" dedi.

DSİ'nin ikinci Gölet ve Sulama Projesi başlıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, 2012-2014 yıllarında uygulanan ve 1001 gölet yapımını kapsayan, "Gölet ve Sulama (GÖL-SU) Projesi"nin ikincisini başlatıyor.

Demirözü Sulama Projesi ekonomiye katkı sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Demirözü Sulama Projesi'nde fiziki gerçekleşme oranının yüzde 94'e ulaştığını, proje tamamlandığında ekonomiye yılda 54 milyon lira katkı sağlanacağını bildirdi.

Edirne Sulama projesi inşaatı sürüyor!

Trakya Kalkınma Ajansı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Edirne İl Özel İdaresinin katkılarıyla yapılan ’Etkin Sulama Verimli Üretim’ projesi tanıtım programı gerçekleştirildi. ,

Hasanlı Göleti Sulama ve İçme Suyu Projesi'nde son durum!

Taşköprü ilçemizin doğal kaynaklı olarak içme suyu ihtiyacının yanı sıra 12 köyün sulama ihtiyacını karşılayacak olan Hasanlı Göleti Sulama ve İçme Suyu Projesi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Pompaj Sulama Projesi Haberi

Pompaj Sulama Projesi

Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi'nin en önemli ayağını oluşturan ve tamamlandığında yaklaşık 95 bin hektar alanı sulayacak Suruç Tüneli'ndeki çalışmalar, 8 ayrı şantiyede 2 yılı aşkın süredir devam ediyor.


Gelecek yıl tamamlanması planlanan tünel ile Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'na saniyede 90 ton su akıtılacak. Milli ekonomiye her yıl ortalama 75 milyon dolar katkı sunması öngörülen projenin, yaklaşık 200 bin kişiye de istihdam sağlaması planlanıyor.


GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, 17 kilometre uzunluğundaki tünelde hızla sona yaklaşıldığını belirterek, ''Makinemiz şu anda 13'üncü kilometrede çalışıyor. Bu yıl tünel biterek su verilecektir'' dedi.


Karahocagil, tünelin devasalığına dikkati çekerek, çalışmaların yürüdüğü bölgelere özel kurulan demir yolu hattıyla ulaşıldığını...