17 / 04 / 2024

REIDIN 2013 değerlendirmeleri

REIDIN 2013 değerlendirmeleri

REIDIN, Sosyo-Ekonomik Derecelendirme ( SED ) ile Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illerine ait, ilçe ve mahallelerin 2013 yıl sonu değerlendirmesini yayınladı.

İslam Memiş'ten gram altın ve dolar için flaş uyarı! 'Kesinlikle uzak durun' Eylül'de her şey değişecek!

Piyasa kahini olarak tanınan İslam Memiş, tarih vererek hem dolar hem de gram altın yatırımı konusunda kritik açıklamalar yaptı. Memiş, değerlendirmeleri sırasında 'Kesinlikle uzak durun' diyerek vatandaşı uyardı.

Kripto parayı o devlet de tanıdı! İlk kez resmi ithalatta kripto para kullandılar, doların etkisini azaltabilecekler mi?

İran hükümeti ilk kez kripto para ile ithalat siparişi verdi. Bu hamle yıllardır süren ağır ABD ekonomik yaptırımlarından kaçışın bir yolu olabilir değerlendirmeleri yapılıyor.

Mahmut Asmalı'dan 2022 yılı asgari ücret değerlendirmesi!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Mahmut Asmalı, 2022 yılı asgari ücret zammıyla ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. İşte Asmalı'nın o değerlendirmeleri...

Ev almak isteyenler son haftayı iyi değerlendirsin!

Gayrimenkul sektöründeki hareketlilik yılın son ayında da devam ediyor. İlker Akşit, ev almak isteyen vatandaşlara son bir haftayı iyi değerlendirmeleri önerisinde bulundu...

Tekirdağ Kentsel İyileştirme Başkanlığı'nın çalışmaları değerlendirildi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yıl sonu değerlendirmeleri kapsamında düzenlen brifing toplantısında, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığının 2016 yılında yaptığı çalışmalar hakkında genel bilgi aldı.

Şanlıurfa'da çocuk kütüphanesi hizmete giriyor!

Eğitime ve gençlere yönelik çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, gençlere ve öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak, boş vakitlerini değerlendirmeleri için parkta Çocuk Kütüphanesi açıyor.

Konut kredilerinde faiz yüzde 0,60 seviyesine inebilir!

Sektör temsilcileri, 2015 yılı değerlendirmeleri ve 2016 beklentilerini AA muhabiriyle paylaştı.Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan: "Gayrimenkul halen en güvenli yatırım aracı olarak yatırımcıları çekmeye devam ediyor" dedi.

Konutta açık 2 ayda kapanır!

1 Kasım seçimleri sonrası siyasi belirsizliğin sona erdiğine dikkat çeken inşaat sektörü temsilcilerine göre konut satışındaki açık yılın son 2 ayında kapanacak. İşte seçim değerlendirmeleri...

Türk-Alman Üniversitesi'nin Beykoz'daki kampüsü 2017'de açılacak!

2013'de açılan Türk-Alman Üniversitesi'nin (TAÜ) kampus inşaatı Beykoz'da tam gaz devam ediyor. Kampüs inşaatı 2017'de tamamlanacak.

Melih Gökçek'ten TMMOB'a bağlı meslek odalarına tepki!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Bulvarı'nın trafiğe kapatılması kararına neden olan Ankara Barosu ile TMMOB'a bağlı meslek odalarına twıtter'dan tepki gösterdi. İşte Gökçek'in o değerlendirmeleri...

Söke'de kentsel yenileme projeleri yarıştı!

Söke Belediyesi İmar Planı çalışmalarına altılık oluşturmak üzere açılan ‘İmar Planlarına Esas Kentsel Yenileme Eksenli Fikir Proje Yarışması’nın değerlendirmeleri tamamlandı.

Kentsel Dönüşüm Rehberi kitabı yenilendi!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu kurucuları Prof. Dr. Gürsel Öngören ve Prof. Dr. N. İlker Çolak tarafından ilk defa 2013’de hazırlanan “Kentsel Dönüşüm Rehberi” isimli kitap yeni çıkan yönetmelikler doğrultusunda yenilendi.

Söke’de imar planı ve kentsel tasarım yarışması yapıldı!

Söke Belediyesi İmar Planı çalışmalarına altılık oluşturmak üzere açılan ‘İmar Planlarına Esas Kentsel Yenileme Eksenli Fikir Proje Yarışması’nın değerlendirmeleri tamamlandı.

REIDIN 2013 değerlendirmeleri Haberi

REIDIN 2013 değerlendirmeleri

REIDIN, Sosyo-Ekonomik Derecelendirme (SED) ile Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illerine ait 71 ilçe ve bunlara bağlı 481 mahalleyi refah, yaşanabilirlik ve kültürel düzey açısından derecelendirdiği çalışmasında 2013 yıl sonu  verilerini açıkladı.


Hazırlanan çalışmada, ilçe ve mahalle düzeyindeki bölgelerin göreli sosyo-ekonomik derecelerinin ve sıralamalarının  belirlenmesi amaçlanmaktadır. REIDIN SED değerleri, önceden belirlenen 9 farklı sınıfa göre birbirlerine benzerlik bakımından kümelenmiştir. Belirlenen 9 sınıf; A+, A, A-, B+ , B, B-, C+, C, C- şeklinde olup, ilçe ve mahallelerin sosyo-ekonomik açıdan birbirlerine göre üstünlüklerini göstermektedir. Buna göre;


Refah Düzeyi için Satış Fiyatları ve Kira Değerleri: Bölgelerdeki refah düzeyinin belirlenmesi SED çalışmasının en önemli girdilerinden birisidir. İlçe ve mahalle düzeyindeki konutların ilgili dönemdeki ortalama metrekare satış fiyatları ile kira değerleri refah...