20 / 04 / 2024

risk haritası

risk haritası

Gaziosmanpaşa' ya bağlı Bağlarbaşı, Sarıgöl ve Yenidoğan mahalleleri riskli alan ilan edildi. İstanbul Gaziosmanpaşa' da Bağlarbaşı, Sangöl ve de Yenidoğan mahalleleri riskli alan ilan edildi...

Türkiye'de deprem ezberleri bozuluyor: İç Anadolu da dahil pek çok risksiz yer aslında deprem tehlikesinde!

Deprem uzmanlarının eksik ve hatalı olduğunu belirttikleri "Deprem Risk Haritası'; Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından güncelleniyor. Uzmanlar, İç Anadolu da dahil pek çok risksiz ve sarı olarak gösterilen yerin, yeni haritada kırmızıya döneceğini belirtti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem risk haritasını açıkladı! İşte depremde en sakıncalı bölgeler!

Prof. Dr. Ahmet Ercan sosyal medya hesabından deprem risk haritasını paylaşarak Türkiye'de depremde en sakıncalı bölgeleri tek tek açıkladı. İşte o harita...

Beşiktaş deprem risk haritası! Beşiktaş depreme dayanıklı mı? Beşiktaş’ta deprem riski var mı?

İstanbul depremi, yaşanan Kahramanmaraş depremlerinden sonra gündemde yer almaktadır. Peki Beşiktaş depreme dayanıklı mı? İşte detaylar!

Prof. Dr. Şükrü Ersoy canlı yayında tek tek açıkladı! İşte İstanbul'un ilçe ilçe risk haritası!

Beklenen büyük İstanbul depreme ilişkin önemli değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Zeytinburnu, Esenler, Bağcılar, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy, Güngören'in zemininin kötü olduğunu söyleyerek, Anadolu yakasının genel olarak sağlam olduğunu dile getirdi.

İstanbul'da iç göç başladı! Deprem sonrası herkes bu 5 ilçeye akın ediyor! İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından uzmanlar İstanbul için risk haritası çıkarttı, herkes bu 5 ilçeye akın etmeye başladı. Peki İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

Türkiye'nin afet risk haritası çıkarıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'nin afet risk haritasını çıkardı.

Edirne'nin afet risk haritası düğmeye basıldı!

İl Genel Meclisi kasım ayı ikinci birleşiminde önemli açıklamalar yapan Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş yaptığı açıklamada Edirne'nin risk haritasının çıkarıldığını dile getirdi.

İzmir Çiğli'de bina bazlı risk haritası ve envanteri oluşturulacak!

Utku Gümrükçü’nün liderliğinde dirençli kent oluşturma hedefiyle başlatılan “Sanal Çiğli” çalışmasında sona gelindi. Uygulamanın kentsel dönüşüm için yol göstereceğine dikkat çekildi.

Kocaeli'nin deprem risk haritası çıkarıldı! 

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Kahraman Bulut ve yönetimini makamında konuk etti. Görüşmede, Kocaeli'nin deprem risk durumu konuşuldu. 

Kırşehir'in deprem risk haritası TBMM gündeminde!

Kırşehir'in deprem risk haritası meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana'daki kamu binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM'de!

Adana'daki kamu binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve deprem risk haritasının yenilenmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Şevkin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

DASK deprem risk haritası güncellendi! 

Türkiye genelinde 17 milyon 682 bin 80 konut için 9 milyon 518 bin 539 DASK poliçesi mevcut. Daha önce ilçe bazlı olarak yapılmış olan deprem risk grupları artık mahallelere göre ayrıldı...

İstanbul'un riskli ve sağlam zeminleri: İlçe ilçe risk haritası!

İstanbul’un riskli ve sağlam zeminli bölgeleri haritalandırıldı. Çalışmalarda deprem büyütmesi olarak tanımlanan zemin hareketlerinin yüzeye yansıması da araştırıldı.

risk haritası Haberi

risk haritası

Gaziosmanpaşa'ya bağlı Bağlarbaşı, Sarıgöl ve Yenidoğan mahalleleri riskli alan ilan edildi. İstanbul Gaziosmanpaşa'da Bağlarbaşı, Sangöl ve Yenidoğan mahalleleri, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un 2. maddesine göre; Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edildi. Ayrıca, Samsun Tekkeköy'de belirlenen alan, yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ve Bakanlar Kurulu'nun kararıyla "Lojistik Köy Projesi Kentsel Dönüşüm Alanı" ilan edildi. Aynı şekilde Tekkeköy'de, Fuar ve Kongre Merkezi için belirlenen alan ise, "Kentsel Dönüşüm Proje" alanı olarak yer aldı. Kararlar Cumhurbaşkanı'nın onayından sonra Resmi Gazete'de yayınlandı 


Özgür...