19 / 04 / 2024

rönesans holding yatırım

rönesans holding yatırım

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Kerim Ülker, bugünkü yazısında Rönesans Holding'in gayrimenkul yatırımlarında bahsetti. Ülker, Japonyalı Sojitz Grubu'nun Rönesans Holding ile 1.8 milyar dolarlık yatırım gerçekleştireceğini söyledi.

Rönesans Holding'in Rusya'daki gayrimenkul yatırımlarının değeri 1,3 milyar dolara ulaştı!

Orta Rusya ’nın en eski ve büyük şehirlerinden Yaroslavl’da açılan yeni AVM’yle birlikte, Rönesans’ın Rusya’daki gayrimenkul yatırım projelerinin toplam değeri, 1,3 milyar dolara ulaştı.

Rönesans İnşaat Holding altyapı yatırımları için hazırlanıyor!

Şimdiye kadar altyapı ve metro ihalelerine hazır olmadıkları için girmediklerini belirten Erman Ilıcak, "Altyapı ile ilgili Almanya, Avusturya ve İsviçre'de yeni şirket bakıyoruz, o alanda var olacağız" şeklinde konuştu...

Rönesans Holding'ten Ankara'ya 500 bin metrekarelik dev adalet sarayı!  MİT'in eski arazisine dev proje geliyor!

Rönesans Holding, Ankara’da MİT’in eski arazisine yapılacak dev adliye binası için kolları sıvadı.

Rönesans Holding'ten sağlık yatırımına 40 milyon Euro'luk kredi!

Rönesans Holding grup şirketi Rönesans Sağlık Yatırım’a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD), sağlık sektörünün güçlendirilmesi amacıyla, toplam 40 Milyon Euro uzun vadeli kredi sağlanacak.

Rönesans Holding'ten 4,3 milyar dolarlık sağlık kompleksi yatırımı!

Rönesans Holding, Kamu Özel İş Birliği modeli kapsamında 2020 yılına kadar 4,3 milyar dolarlık yatırımla 3,2 milyon metrekare büyüklüğünde sağlık kompleksleri inşa etmiş olacak.

Rönesans Holding, Özbekistan'da 8 milyar dolarlık yatırıma imza atacak!

Rönesans Holding, Özbekistan'da çeşitli projelerin uygulanması için yaklaşık 8 milyar dolar yatırım yapacak...

Rönesans Holding: Yatırım devi!

Rönesans Holding’i artık sadece inşaat üzerinden tanımlamak doğru değil. En doğru ifadeyle faaliyet alanı şehir hastanelerinden enerjiye ve gayrimenkule uzanan dev bir yatırım holdingi...

Doğanlar Yatırım Holding yurt dışında 20 mağaza açacak!

Doğtaş ve Kelebek markalarıyla mobilyada mağaza yatırımlarını sürdüren Doğanlar Yatırım Holding, yurt dışında açacağı 20 mağazanın yanı sıra enerjide de yeni fırsatlar kovalıyor. Grubun başkanı Davut Doğan, Afrika'da biyoenerjide yatırım planladıklarını söylüyor.

NG Holding'ten 250 milyon liralık yeni otel yatırımı!

10 konkordato ilanından 9’unun samimi olmadığını söyleyen NG Holding Kurucu Başkanı Nafi Güral, “Londra’daki arsasını satsa borçlarını ödeyebilecek tanıdıklarım var. Ama konkordato ilan ediyorlar” dedi. Güral, 250 milyon liralık yeni otel yatırımında bulunacaklarını da duyurdu...

Akfen Holding 2018'de 5.6 milyar TL’lik yatırımı tamamladı!

Türkiye’nin önde gelen yatırım grupları arasında yer alan Akfen Holding, 2018 yılında, söz verdiği gibi, 5.6 milyar TL değere sahip yatırımlarını tamamladı, bunlara ilave olarak 4 bin 59 kişiye de ek istihdam sağladı.

Rönesans Holding'ten Cezayir’e 1.2 milyar dolarlık tesis yatırımı!

Rönesans Holding, Cezayir’in milli enerji şirketi Sonatrach ile Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi’nde 1.2 milyar dolar yatırım yatırıma hazırlanıyor. Firma, bölgede polipropilen üretim tesisi kuracak.

Rönesans Holding'ten Türkmenistan'a yeni yatırım!

Rönesans Holding'in de içinde yer aldığı konsorsiyum Türkmenistan'da fosfor gübresi üretmek üzere kurulacak tesis için imzaları attı. 

Güriş Holding'in sanayi sektörüne yatırımı hızlanıyor!

İnşaat, enerji ve sanayinin yatırımcı gruplarından Güriş Holding, kuruluşunun 60'ıncı yılında dev yatırımlara girişti. Güriş'in sanayi grubunun sorumluluğunu yürüten Tevfik Yamantürk, "Yalnızca sanayi grubu olarak 500 milyon Euro'luk yatırım taahhüdümüz var" diyor.

Tezman Holding, Edirne'de 105 milyon TL'lik fabrika yatırımı yapıyor!

Niş alanlarda faaliyet gösteren Tezman Holding, yeni bir sektöre yatırım kararı aldı. Kısa bir süre önce fonksiyonel gıda işine girdiklerini söyleyen Tezman Holding Yönetim Kurulu Üyesi Selim Tezman, "Edirne'de 105 milyon TL bütçeyle fabrika kuruyoruz" diyor.

Türkerler Holding'den 664 milyon dolarlık jeotermal yatırımı!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Manisa Alaşehir'de toplam yatırım bedeli 664 milyon doları bulacak olan yeni jeotermal enerji santralleri (JES) kuracaklarını söyledi.

rönesans holding yatırım Haberi

rönesans holding yatırım

Geçtiğimiz hafta uluslararası medyada Japonya'nın en büyük grupları arasında yer alan Sojitz'in Türkiye'de dev bir yatırıma hazırlandığını yazıldı. Haberlerde Sojitz'in, sağlık sektöründe 1.8 milyar dolarlık yatırım için bir Türk şirketle ortaklık yaptığı duyuruldu. Japon Sojitz'in ortak olacağı şirketin ise Türk gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarından Rönesans Holding olduğu kaydedildi. Japonya'nın en önemli gruplarından Sojitz, Türkiye'ye geleceği ve Rönesans'a ortak olacak.

Yüzde 30 hisse almıştı


Mart ayında paylaştığımız haberde, 2012'de Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Şehir Hastaneleri projesinin en önemli duraklarından İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü'nün inşasını üstlenen Rönesans'ın bu çalışmasına Japon Sojitz'in yüzde 30 ortak olduğunu yazmıştık. Temelleri 1878'e dayanan Sojitz'in çalışan sayısı 15 bin civarında. Cirosu ise 40 milyar dolara yaklaşıyor.



Kerim...