23 / 04 / 2024

rusya gayrimenkul

rusya gayrimenkul

Covid-19 salgını sürecinde yükselen konut talebi ve fiyat artışı hız kesmeden sürüyor. Faizleri yüzde 9.5’ten yüzde 20’ye çeken Rusya’da ise konut yoğun talep görmeye başladı.

Ruslar, Türkiye'de gayrimenkule yatırım yapıyor!

Türkiye'ye tatile gelen turistler artık kalıcı evler alıyor. Sadad Global şirketi tatil beldelerinde ve İstanbul gibi büyükşehirlerde gayrimenkul alımı ile ilgili olan Ruslara yeni yatırım imkanları sundu...

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Rönesans Holding, 30 senedir faaliyet gösterdiği Rusya pazarından çekildi!

İnşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji, endüstriyel tesisler ve sağlık alanında faaliyet gösteren Rönesans Holding, 30 senedir faaliyet gösterdiği Rusya pazarından çekildiğini açıkladı!. İşte detaylar...

Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da! Emlak projeleri binlerce ziyaretçi ile buluşacak!

Gayrimenkul sektörü, bölgenin en büyük Uluslararası Emlak Fuarı olan ReExpo’da Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da gerçekleştirilecek.

Yabancıların Antalya'daki gayrimenkul yatırımları tam gaz! Antalya'dan en çok Ruslar ve İranlılar ev aldı!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, son 5 senede (2017-2021) Antalya'da yabancılara 41 bin 715 adet konut satıldığına dikkat çekti ve vatandaşları Antalya'da en çok gayrimenkul alan ülkelerin ilk sıralarında Rusya, İran ve Almanya'nın yer aldığını belirtti.

Yabancıya vatandaşlıkta gayrimenkul limiti değişti! Düzenleme sektörü nasıl etkileyecek?

Gayrimenkul yoluyla vatandaşlık bedeli 400 bin dolara yükselirken, satışlarda hafifi düşüş olduğu belirtiliyor. Diğer taraftan Rusya gibi yeni pazarların devreye girmesiyle satışlarda artışlar ve daha nitelikli yatırımcı grubu bekleniyor... 

Ruslar gayrimenkul yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Uluslararası seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından Rusya vatandaşları yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmaya başladı. Ülke vatandaşları en çok Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapıyor. 

Rusya'nın prestijli konut projesini ANT Yapı inşa edecek!

Rus Donstroy şirketi, Rusya'daki gayrimenkul sektörünün önde gelen aktörlerinden. Şirket, başkentin prestijli konut projesi olan “Symbol” Ant Yapı'nın müteahiitliği üstlenmesine karar verdi. 

Ruslar 2020'de Türkiye'den 60.8 milyon dolarlık gayrimenkul aldı!

Rusya vatandaşlarının Türkiye’deki konutlara olan ilgisi Kovid-19'a rağmen geçen sene de arttı. Turk.Estate sitesinin verilerine göre, Ruslar 2020’nin ikinci yarısında Türkiye’den 4,6 milyar ruble (60,8 milyon dolar) değerinde gayrimenkul satın aldı.  

Rusya'da Kovid-19'la inşaat sektöründe ne değişti?

Rusya’da Kovid-19 salgını sonrası başlayan kriz ve kısıtlamalar, gayrimenkul yatırımcısı şirketlerinin yeni projeleri rafa kaldırmasına sebep oluyor. Alışveriş merkezi projelerinden vazgeçen bazı şirketler, konut inşaatına yöneldi.

Akfen Gayrimenkul, Akfen GYO'nun Rusya'daki ve Hollanda'daki yatırımlarının ortağı oldu!

Akfen Gayrimenkul'ün Hollanda'da mukim bağlı ortaklıkları olan ve Rusya'da bulunan yatırımlarının maliyetlerin azaltılması için Rusya'daki yatırımları direkt olarak Akfen Gayrimenkul'ün ortaklığı haline getirildi.

Rusya'da dev gayrimenkulün satışı iptal oldu! 

Rusya’da gayrimenkul sektörüne damga vurması beklenen satışlardan biri suya düştü. Rusya Merkez Bankası’nın, Sadovaya Kaltso Üzer'ndeki “Orujeynıy” adlı iş merkezini satın almaktan vazgeçtiği öğrenildi. 

Rusya'da gayrimenkul yatırımları yüzde 3 azaldı!

Rusya'da gayrimenkul yatırımları yüzde 3 azaldı ABD’li uzmanlara göre, Rusya'daki gayrimenkul yatırımlarının yıllık 59 milyar ruble ile yüzde 3 oranında azaldığı kaydedildi...

Putin Suriye'de daha fazla arazi ve gayrimenkul istiyor!

Rusya, Suriye'de bulunan askeri üsleri için daha fazla arazi ve gayrimenkul almak istiyor. Putin, Savunma Bakanlığı'na Suriye hükümetiyle görüşmelerde bulunması için talimat verdi.

rusya gayrimenkul Haberi

rusya gayrimenkul

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekat başlatmasının ardından ekonomik yaptırımlara maruz kalan Rusya, ilk etapta faizleri yüzde 9.5’ten yüzde 20’ye çıkardı. Uluslararası derecelendirme şirketleri Rusya’nın kredi notunu çöp seviyesine çekti. Yaşanan durum sonrasında yabancı yatırımcılar bir bir Rusya'yı terk etmeye başladı. Rus ekonomisinde büyük bir çöküş başladı.

Covid-19 salgını sürecinde yükselen konut talebi ve fiyat artışı hız kesmeden sürüyor. Faizleri yüzde 9.5’ten yüzde 20’ye çeken Rusya’da ise konut talebinde adeta patlama yaşanmaya başladı. İşte ayrıntılar...

Finansgündem'de yer alan habere gböre, faizlerin daha da hızlı yükselişe geçeçeği beklene giren halk bankalardan kredi çekmeye yöneldi. Rusya’da faaliyet gösteren emlak şirketi Inkom-Nedvizhimost, Rusya Merkez Bankası’nın faiz oranlarını yüzde 20’ye çıkartmasından sonra başkent Moskova’da yeni konut taleplerinde yüzde 56 artış yaşandığını açıkladı.

Batı ülkeleri tarafından yaptırımlara...