25 / 04 / 2024

rüzgar bağlaması

rüzgar bağlaması

İnşaatta demir nasıl bağlanır? Yanıtı ve diğer detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İkinci el otomobil satışlarında rüzgar tersine döndü! Yatırım devri kapandı, fiyatlar düşüşe geçti!

Otomobil almak isteyenleri heyecanlandıran gelişmeler yaşanmaya başladı. İkinci el araç piyasasında Rüzgar tersine döndü. Satılık ilanları ikiye katlandı.

Konutta rüzgar tersine mi döndü? İlan sayısı arttı, satışlar durgunlaştı! 

Konut fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ederken, ilan sayısında da yükseliş başladı. Konutta rüzgar tersine mi döndü? İşte sektörle ilgili son dakika gelişmeler...

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Dolarda rüzgar tersine döndü! Dolar bugün ne kadar oldu? 30 Eylül Cumartesi Dolar/TL kuru

Dolar/TL kuru haftanın başından itibaren sınırlı yükselişe devam ederken bugün rüzgar terisne döndü. Dolar/TL kuru hafta sonunun ilk gününde düşüşe geçti. Dolar bugün ne kadar oldu? 30 Eylül 2023 dolar/TL kuru.

İBB başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İBB başvurusu kaç TL? İBB başvurusu için şartlar nelerdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),  üniversite öğrencilerine yönelik eğitim yardımı başvurularını kabul etmeye başladı. Başvuruların başlamasıyla birlikte İBB bursunun detayları ve başvuru şartları merak konusu oldu. İBB bursunun miktarı ne kadar? Başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar...

Altında rüzgar değil resmen tsunamai başladı! Altın kasıp kavurdu! 8 Haziran 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları, bugün güne yükselişle başladı. Altın fiyatlarında seçim sonrası büyük atak görüldü. Altında rüzgar değil resmen tsunami başladı, altın fiyatların resmen kasıp kavurdu. Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın bugün kaç lira? 8 Haziran 2023 altın fiyatları.

Altında haziran rüzgarı başladı! Altının efendisi İslam Memiş gram altın için rekor rakamı resmen açıkladı! 

Altının efendisi İslam Memiş, haziran ayına girilmesi ile altında rüzgarın başladığını söyleyerek, gram altın için rekor rakamı resmen açıkladı.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Yükseliyor! Bu rakamları görenler bir daha bakıyor! 24 Mayıs altın fiyatları

Altın fiyatları bugün güne yükselişle başladı. Ons altın 1976 dolar olurken altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü. Bu rakamlara bakan bir daha bakıyor. Gram altın, çeyrek altın kaç lira? 24 Mayıs 2023 altın fiyatları.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Altın bugün yükseldi! Altını olanlar acil baksın! 19 Mayıs 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları, bugün güne yükselişle başladı. Haftanın başından itibaren düşüşe geçen altınfiyatlarında bugünn rüzgar tersine döndü. Altını olanlar acilen baksın! 19 Mayıs 2023 altın fiyatları.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Bu rakamları görenlerin ağzı açık kaldı! 10 Nisan 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları yatırımcıları tarafından takip edilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yukarı yönlü hareket eden altın fiyatları haftaya düşüşle başladı. Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Bu rakamları görenlerin ağzı açık kaldı! 10 Nisan2023 altın fiyatları.

Av yasağının başlamasına 15 gün kala balıkçılar isyan etti: Balık bitti, deniz kurudu!

Kötü bir av sezonu geçiren balıkçıların çoğu yasağın başlamasını beklemeden paydos etti. Balık azaldığı için fiyatlar da yüksek. Balıkçıların ortak görüşü kıtlığın üzerine koyarak devam edeceği şeklinde.

Euro 24 saat sonra resmen böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası Başkanı açıkladı! Rüzgar değil fırtına geliyor

Avrupa Merkez Bankası (ECB) 2023 Mart faiz kararını 24 saat sonra açıklayacak. Kararın açıklanması ile euronun yönü resmen böyle olacak! Rüzgar değil fırtına geliyor...

Akaryakıtta indirim rüzgarı başladı mı? Motorine tam bu kadar indirim geldi! BP, PO, Opet 15 Mart 2023 fiyat listesi

Milyonlarca araç sahibi, her gün güncel akaryakıt fiyatlarını il il merakla araştırıyor. Akaryakıtta indirim rüzgarı başladı mı? Motorine tam bu kadar indirim geldi! BP, PO, Opet 15 Mart 2023 fiyat listesi

rüzgar bağlaması Haberi

rüzgar bağlaması

İnşaatta demir nasıl bağlanır?

İnşaatta bağlama işi, bir yapının çeşitli ögelerini kendi aralarında kenetleme işine deniyor. İnşaatta bağlama kapsamında kirişler, demirler ve ahşaplar birbirine bağlanabiliyor. 


İnşaatta demir, kagir yapılarda ayrılmayı önlemek için kullanılıyor. Demir bağlamaları, yapıya göre değişik şekillerde yapılabiliyor.


Eşkep bağlama

Ahşap tavan kirişlerini pekitmek için, üzerlerine çapraz olarak çivilenen latalara verilen isim olarak karşımıza çıkıyor.


Kılıçlı bağlama

Duvar üzerine uzatılan demir lamaların duvarın dışına çıkan uçlarına birer demir çubuk geçirilerek yapılan bağlamaya deniyor.


Rüzgar bağlaması

Çatılarda rüzgar yükünü karşılamak üzere dikmeler arasına atılan ağaç ya da çelik çaprazlamaya deniyor.


Bağlama çeliği

Hendek ve temel çukurlarında iki yandaki toprağı tutan ya da bir onarım işinde kapı ve pencere ayaklarının yıkılmasını önlemek üzere bunların arasına yatay olarak uzatılan apaç ile yapılan bağlama işine deniyor.


Bağlama çizgisi

Bir çizimde ölçü çizgisini, ilgili...