26 / 04 / 2024

rüzgar enerji santralleri

rüzgar enerji santralleri

Gazete Habertürk köşe yazarlarından Güntay Şimşek bugünkü yazısında Rüzgar Enerji Santralleri ile ilgili eksikliklere değindi. İşte o yazı...

Çeşme'de RES tartışması!

İzmir’in turizm cenneti ilçesi Çeşme’de, rüzgar enerji santralleri (RES), son yılların en önemli tartışma konularından biri haline geldi. RES projelerinin artması, halkın tepkisine neden oldu.

Çalık Grubu Karaburun'da 14 RES tribünü yapacak!

Karaburun halkı gece gündüz Rüzgar Enerji Santralleri (RES) ile mücadele ediyor. Çalık Grubu'nun Sarpıncık Köyü'nde yapmak istediği 14 tribüne karşı açılan ÇED iptal davasında bilirkişi heyeti alanda incelemelerde bulundu.

Özgül Holding'ten rüzgar enerji santraline 4 milyar euro kaynak!

Enerjide yerli kaynaklara dönülmesi yatırımcıları harekete geçirdi. Özgül Holding Başkanı Özgül, "Nisandaki 4 milyar euroluk rüzgâr lisansının tamamı için kaynak hazır" dedi..

Rüzgardan elektrik üretimi yüzde 11 arttı!

Türkiye'de rüzgardan üretilen elektrik miktarı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 11,65 artarak 8 milyon 366 bin megavatsaate ulaştı. Türkiye Elektrik İletim A.Ş verilerine göre belirlendi.

Rüzgar çevreyle en uyumlu enerji türü!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından azami ölçüde faydalanılması gerektiğini söyledi. Yılmaz "Rüzgâr çevreyle en uyumlu enerji türü" dedi...

Türkiye rüzgar enerji santrallerine 23 santral ekleyecek!

Türkiye, rüzgar enerji santrallerine inşa halindeki 23 santrali ekleyerek, bu alandaki kurulu gücünü artıracak

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited kuruldu!

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited bugün Şişli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Alı Nadrmohammadı Moghad ve Mohammakmahdı Mohsenı ortaklığında kuruldu.

Çeşme'de RES için yapılan imar planları iptal!

Çeşme'de, 1'inci derecede doğal sit alanına kurulan Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için yapılan koruma amaçlı imar planları, Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından bozuldu. 

Ağaoğlu'ndan 1 milyar liralık yenilenebilir enerji yatırımı!

Ağaoğlu Enerji Grubu, 735 milyon lira değerinde ve 125 MW kurulu güce sahip Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projesi'nin rüzgar türbinleri için Alman Nordex Energy GmbH ile sözleşmesini imzaladı. 

İzmir Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Foça Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali'ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

Bergama Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama ilçesine bağlı Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş Enerji Santralleri amacıyla hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

İzmir Bergama’da RES projesi iptal edildi!

İzmir Bergama’da Kozak Yaylası Çamavlu köyü merasına yapılmak istenen rüzgar enerji santralleri (RES) köylülerin kararlı duruşu nedeniyle iptal edildi.

İzmir Bergama’ya RES projesi geliyor!

İzmir Bergama’da Kozak Yaylası Çamavlu köyü yakınlarında rüzgar enerji santralleri kurulacak. Kurulmak istenen RES, köylülerin merasını tehdit ediyor.

Ağaoğlu'ndan 330 milyon liralık yenilenebilir enerji yatırımı!

Ağaoğlu Enerji Grubu, Bursa ve Yalova'daki iki Rüzgar Enerji Santrali projesinin rüzgar türbinleri için Alman Nordex ile 330 milyon liralık sözleşme imzaladı

Rüzgar Enerji Santralleri en verimli arazilere yerleştiriliyor!

Gazete Habertürk köşe yazarlarından Güntay Şimşek bugünkü yazısında Rüzgar Enerji Santralleri ile ilgili eksikliklere değindi. İşte o yazı...

Sarıtepe- Demirciler RES 100 milyon avro yatırımla faaliyete geçti!

Zorlu Enerji’nin Türkiye’deki ikinci rüzgar santral projesi olan Sarıtepe-Demirciler Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES), tam kapasite elektrik üretimine başladı.

rüzgar enerji santralleri Haberi

rüzgar enerji santralleri

Enerji konusu, ülke olarak gündemimizi meşgul eden en önemli meselelerden biri. Dış ticaret açığına da, ithalat-ihracat dengesine de, 2013 hedeflerine de en yoğun şekilde malzeme ediliyor. Fakat enerji yaptırımlarında adeta bir sarmala girmiş gibiyiz. Hâlâ enerji politikalarında ve hayata geçirilen uygulamalarda ciddi sıkıntılar söz konusu. Nükleer santral, ithal ve yerli kömürle çalışan termik santrallar, suyumuzu kullanan hidroelektrikler, rüzgâr, güneş ve jeotermal (yeraltı kaynağı sıcak sular) gibi yenilenebilir kaynaklar arasında gidip geliyoruz.


Hedeflenen enerji politikaları ise neden ve niçin soruları karşısında terliyor. Sözün özünü yeterince araştırmadan, tartışmadan, eleştirilere kulak vermeden ve ülke olarak konumumuzu iyi tartmadan yola çıktığımızdan ciddi hatalar yapıyoruz. Bunlardan biri de yenilenebilir enerji kaynakları, su, rüzgâr, güneş ve jeotermalin çok masum, çok çevreci olarak sunulması. Çevreye hiç zarar...