25 / 04 / 2024

Sakarya Emlak Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Selçuk Başak

Sakarya Emlak Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Selçuk Başak

İnşaatlarda 3 kat izni veren imar düzenlemesi emlakçıları memnun etti. Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Selçuk Başak, "Uygulama ile yapılması gereken kentsel dönüşümün de önü açılmış olacaktır" dedi...

ATEM Başkanı Akçam: Emlak danışmanları, ev sahibi ile kiracılar arasında kalıyor!

Konut ve kiralık daire fiyatlarının her geçen gün yükselişe geçmesi vatandaşları mağdur ediyor. Yetkililer tarafından konut sorunlarına çözümler aranırken emlak danışmanları da mevcut sorunlardan nasibini alıyor.

Gayrimenkul sektöründe çözüm için buluşuldu: Arabuluculuk davalarında emlak danışmanları süreci hızlandıracak! 

ATO'da gayrimenkul sektöründe ara buluculuk konularının ele alındığı "Çözüm Zirvesi" düzenlendi. ATO Başkanı Gürsel Baran, arabuluculuk davaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve emlak danışmanlarının davalardaki rollerine değindi. İşte ayrıntılar..

Kira anlaşmazlıklarında flaş gelişme: Emlak danışmanları da yetkili olacak!

Kira anlaşmazlıklarında yeni dönem resmen başlıyor. Ankara Ticaret Odası (ATO) Emlak Komitesi Başkanı Kenan Bayram, söz konusu anlaşmazlıklarda emlak danışmanları da yetkili olacağını açıkladı. İşte konuya ilişkin tüm ayrıntılar...

GABORAS, emlak danışmanlarına global pazarlama imkanı sağlıyor!

GABORAS’ın alım satım, kiralama ve kiraya verme piyasasını online mecraya taşıdığı ve sektörde ticari işlemleri sigortalayarak ve Takasbank entegrasyonlarıyla mali ve hukuki güvence sunan ilk kapsamlı gayrimenkul ticaret platformu, emlak danışmanlarının odağına girdi. 

Endeksa'dan emlak danışmanlarına ücretsiz eğitim!

Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksacom sponsorluğunda tam kapanma döneminde Satış Küpü Sales and Marketing Solutions eğitmeni Kürşat Tuncel tarafından emlak danışmanlarına dijital pazarlama eğitimi verilecek. 

Milas’ta emlak danışmanlığı yetki belgesi için sınavlar 3 Şubat'ta yapılacak!

Milas'ta emlak danışmanlarına getirilen yetki belgesi zorunluluğu için sınavlar 03-04-05 Şubat tarihinde Emlak Akademi ve Kariyer Belgelendirme iş birliği tarafından yapılacak.

Emlak danışmanlarının bildirimi başladı!

Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi'nde yapılan düzenleme ile yetki belgeli işletmeler artık emlak danışmanı bildirimlerini de yapabiliyorlar.

Milaslı emlak danışmanları yeterlilik belgelerini teslim aldı!

Milas'ta Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarına katılarak başarılı olan emlak danışmanları yeterlilik belgelerini teslim aldı. Emlak Akademi ve Başarı Anahtarı Mesleki Sınav ve Belgelendirme Ltd.Şti  Sınav Koordinatörü Mehmet Sert, belge almaya hak kazananları tebrik etti. 

Emlak danışmanlarından hükümete esnaf paketi çağrısı! 

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından pandemi dolayısıyla zor günler geçiren esnaf ve sanatkarlara yönelik  esnaf destek paketi açıklanmıştı. Emlak danışmanları konuyla ilgili emlakçılara yönelik de destek paketlerinin artırılmasını bekliyor. 

Emlak danışmanlarının imkanları artıyor!

‘Ekspertiz raporlu’ gayrimenkulleri alıcılarla buluşturan Tapucom, geliştirdiği bulut tabanlı emlak yönetim programıyla gayrimenkul profesyonellerinin hayatını kolaylaştıran RE-OScom ile işbirliği yaptı. İki proptech markası, emlak danışmanlarının satış imkânlarını artırmak amacıyla bir araya geldi.

Emlakjet Emlak Danışmanlarının MYK ve TTY belge numaraları almaya başladı!

Emlakjet, emlak danışmanlarının Ticaret Taşınmaz Yetki (TTY) ve Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYK) belge numaralarını almaya başladı.

Hürriyet Emlak gayrimenkul danışmanlarını Emlak Akademisi’nde buluşturuyor!

Türkiye’de gayrimenkul sektörünü dijitalleştirme görevini üstlenen Hürriyet Emlak, online platformda gayrimenkul danışmanlarına eğitim vereceği Emlak Akademisi’ni hayata geçirdi.

Emlak danışmanlarından hukuki altyapı talebi!

Etimesgut Emlak Müşavirliği Dernek Başkanı ve Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası yönetim kurulu üyesi Hakan Akçam, emlak danışmanlarının kanun talep ettiklerini açıkladı.

Sakarya Emlak Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Selçuk Başak Haberi

Sakarya Emlak Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Selçuk Başak

İnşaatlarda 3 kat izni veren imar düzenlemesi emlakçıları memnun etti. Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Selçuk Başak, "Uygulama ile yapılması gereken kentsel dönüşümün de önü açılmış olacaktır" dedi.


İMAR DÜZENLEMESİ 


Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Selçuk Başak, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin inşaatlarda 3 kat izni veren imar düzenlemesi ile ilgili açıklama yaptı. Kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirten Başak, "Emsal ve kat artışı ile birlikte binalar görsel olarak daha güzel bir görüntüye sahip olacak ve aynı zamanda şehirde yapılması gereken kentsel dönüşümün de önü açılmış olacaktır" diye konuştu. 


ARSA TÜKETİMİ 


İlimizde inşaat sektörünün önemli bir yer tuttuğunu belirten Başak. "Konutlara ve iş yerlerine sürekli talep artmaktadır. Merkezde arsa üretme imkanı bulunmadığından, mevcut arsaların fiyatları da her geçen gün hızlı bir...