30 / 03 / 2024

Samsun Kalesi son durum

Samsun Kalesi son durum

Karadeniz'in en büyük metropol kenti Samsun'da Anadolu Türk beyliklerinden Danişmentlilerin 1192 yılında yaptırdığı Samsun Kalesi'nin, aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesi planlanıyor. Samsun Kalesi yeniden mi inşa edilecek?

Son dakika Samsun'da deprem

Son dakika deprem haberleri. Kandilli Rasathanesi Karadeniz'de Samsun açıklarında bir deprem meydana geldiğini duyurdu. İşte detaylar...

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesi için çalışmalar son gaz devam ediyor. 

Endeksa, Samsun'un en çok değerlenen ilçelerini açıkladı!

"Kent Kıymet Raporu" serisiyle şehirleri mercek altına almayı sürdüren Endeksa, son olarak Samsun'un en değerlenen ilçelerini de peş peşe açıkladı.

Samsun Belediyesi 90 zabıta ve itfaiye eri alımı yapacak! Başvuru için detaylar ve şartlar!

Samsun Belediyesi 90 zabıta ve itfaiye eri alımı yapacağını duyurdu. Son başvuru tarihi 28 Nisan olan ilanın merak edilen detayları haberimizde yer alıyor...

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden son dakika fırsatı! Uygun fiyata kiralık kafeler!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum'da bulunan iki adet kafe için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Samsun'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Samsun'da kentsel dönüşüm yatırımları hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

Samsun Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Şehir Hastanesi'nin inşaatında incelemeler yaptı. İncelemeleri sırasında yetkililerden bilgiler de alan Çiğdem Karaaslan, hastanenin 900 yatak kapasitesi bulunacağını ifade etti ve hastanenin 2023'te açılacağını belirtti.

Samsun Tekkeköy'deki hastane inşaatında son durum ne?

Samsun Tekkeköy'deki hastane inşaatının temeli 3 Mart 2019'da atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin 600 günde tamamlanacağını açıklamıştı. Ancak hastanenin inşaatının yeni başladığı öğrenildi.

Samsun Vezirköprü'de yeni yapılan hastane için dökülüyor iddiası!

Samsun Vezirköprü'de 2014'te inşa edilen devlet hastanesi yaklaşık 3 ay önce hizmete sunuldu. Hastanenin son halini görüntüleyen CHP İlçe Başkanı Onur Bayburtlu, "Hastanenin tavanında akma, duvar ve merdivenlerde çatlaklar var. Tavan alçı kaplamaları kırılmış" diye konuştu.

Samsun OSB yatırımcıların radarına girdi!

Karadeniz'de sanayi alanında önemli konuma sahip olan Samsun OSB, son zamanlarda yatırımcıların ilgisiyle karşılaşıyor. Talebin çok olduğu bölgede ikinci etap için çalışmalar başladı.

Çanakkale Bigalı Kalesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Çanakkale Savaşları esnasında muhabere merkezi ve silah tamirhanesi olarak kullanılan 201 yıllık Bigalı Kalesi’nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Samsun Canik kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Canik'te hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz devam ediyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, inşaat çalışmalarının yüzde 22'sinin tamamlandığını dile getirdi. 

Samsun Saathane Meydanı Projesi’nde son durum ne? 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yapımı devam eden Saathane Meydanı Projesi hakkında açıklamada bulundu. 

Samsun Kalesi son durum Haberi

Samsun Kalesi son durum

Karadeniz'in en büyük metropol kenti Samsun'da Anadolu Türk beyliklerinden Danişmentlilerin 1192 yılında yaptırdığı Samsun Kalesi'nin, aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesi planlanıyor. 


Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihine ve özüne dönüşünü sağlayacak Anadolu'nun deniz kıyısına kurulan tek kalesi olan tarihi Samsun Kalesi'ni, hazırlanacak proje kapsamında inşa edip, adının verildiği Kale mahallesini de ihya etmek istiyor. Projeyle ilgili açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Saathane Meydanı Projesi'nin tamamlanmasından sonra bu projeye yönelmeyi istediklerini söyledi. 


Kültürel zenginlik açısından köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Samsun, bu zenginliklerini tek tek ortaya çıkararak yaşatmak ve gelecek kuşaklara emanet etmek istiyor. Günümüzde kalıntıları kalmış taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde aslına uygun olarak yeniden inşa edilip halkın kullanımına açılması planlanıyor. Amisostümülüsleri, Çakallı...