16 / 04 / 2024

sanayi binalarının emlak vergisi

sanayi binalarının emlak vergisi

TBMM Genel Kurulunda Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın birinci bölümü kabul edildi.

Emlak Konut GYO Trabzon Ortahisar Sanayi arsasının ihalesi 25 Nisan'da! 

Emlak Konut GYO Trabzon Ortahisar Sanayi arsasının ihale tarihi 25 Nisan olarak açıklandı. Peki Emlak Konut GYO Trabzon Ortahisar Sanayi arsasının büyüklüğü ne kadar? 

Hosseın Emlak Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Hizm.İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hosseın Emlak Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Hizm.İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Hosseın Ghaseranı ve Rıdvan Yel ortaklığında kuruldu.

McLaren 'sanat eseri' binalarını satıyor!

İngiliz süper spor otomobil üreticisi McLaren, “sanat eseri” olarak nitelendirilen binalarını satıyor. Zak Brown, “Neden binalara para bağlıyoruz ki? Biz emlak şirketi değil, yarış takımı ve otomotiv üreticisiyiz” dedi.

Emlak Bankası riskli binaların güçlendirilmesini hızlandıracak!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Emlak Katılım Bankası'nın kurulmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Timur, ''Emlak Katılım Bankası, deprem tehlikesine karşı riskli binaların güçlendirilmesini hızlandıracak'' dedi.

Binaların girişlerindeki kafeler emlak değerini düşürür mü?

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "binaların girişlerindeki kafeler" konulu yazı yazdı.

Dikey kentler geleceğin binalarını oluşturacak!

Çok gelişmiş ve neredeyse sadece konut dokusu ile sanayi kenti olmuş mega şehirlerde; temiz enerji kullanan, sürdürülebilir yaşamı destekleyen, toprağa olan hasrete cevap arayan, hava alan dikey kentler geleceğin binalarını oluşturacak.

Yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi!

Emlak vergisi, taşınmazın türüne göre belirlenen oranlarda hesaplanıyor. Peki, evinizin bulunduğu binanın yıkılarak yeniden inşa edileceğini düşünelim. Bu durumda yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi nasıl ödenecek?

Bilişim Vadisi'nde binaların temeli Mayıs'ta atılacak!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir dizi incelemelerde bulunan Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze'ye yapılacak olan Bilişim Vadisi'nde binaların temelinin mayıs alında atılacağını söyledi..

Bugün Emlak Danışmanlığı İnşaat Dövme Sanatları Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Bugün Emlak Danışmanlığı İnşaat Dövme Sanatları Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Burak Bağtaş Şube Müdürlüğü'nde 20 bin TL'lik sermaye ile 11 Aralık'ta kuruldu.

Kılınç Emlak İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kılınç Emlak İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Faik Kılınç tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 22 Eylül'de Kağıthane, Harmantepe Mahallesi, Kesikler Sokak'ta kuruldu.

Binaların inşaat nevilerine göre ayrımı!

Emlak vergisine matrah olacak vergi değerlerinin takdirine ilişkin tüzük gereğince binalar, taşıyıcı sistemleri esas alınmak suretiyle inşaat nevilerine göre sınıflandırılıyor. İşte binaların inşaat nevilerine göre ayrımı...

2015 yılı için binaların metrekare normal inşaat maliyet bedellerini gösterir cetvel!

2015 yılı için binaların metrekare normal inşaat maliyet bedellerini gösterir cetvel Emlak vergisi kanunu genel tebliği seri no:64 ile açıklandı. İşte mesken inşaat maliyetleri...

Özellik arz eden binaların metrekare maliyeti!

Özellik arz eden binaların metrekare maliyeti ile ilgili esaslar, Emlak Vergisi Genel Tebliği kapsamında açıklanıyor. İşte 2015 yılı özellik arz eden binaların metrekare maliyeti hesaplamaları..

sanayi binalarının emlak vergisi Haberi

sanayi binalarının emlak vergisi

TBMM Genel Kurulunda Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın birinci bölümü kabul edildi.   


Birinci bölümde kabul edilen maddelere göre, sanayi işletmelerinin, her yıl hafta tatillerinde çalışabilmek için belediyelerden hafta sonu çalışma ruhsatı alma zorunluluğu kalkacak.


Sanayi Sicili Kanunu'ndaki sanayici tanımı yeniden yapılarak, bilişim teknolojisi ve yazılım üreten işletmeler de bu kanun kapsamına alınıyor.


Yeni kurulan sanayi işletmelerinin takibi ve üretim faaliyetine başlamadan önce yükümlülükleri konusunda bilgilendirilmesi amacıyla ön kayıt sistemi getiriliyor.


Sanayi işletmeleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında tutulacak sanayi siciline kaydedilecek, üretim faaliyetine başlamadan önce sanayi siciline ön kayıt yaptıracak. Kayıt işlemleri, elektronik ortamda olacak, beyannamelerin elden veya posta ile gönderme zorunluluğu kaldırılacak.


Sanayi sicilinde kaydı olmadığı tespit edilen sanayi...