25 / 04 / 2024

sanayi bölgesindeki binaların emlak vergisi

sanayi bölgesindeki binaların emlak vergisi

İşletmelerin, organize sanayi, serbest, endüstri ve teknoloji geliştirme bölgeleri ile sanayi sitelerinde yapacakları yatırımlar, damga ve emlak vergileri ile harçlardan muaf olacak.

Bakan Kacır açıkladı! Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmıyoruz!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesindeki vatandaşları yalnız bırakmadıklarını ve asla da bırakmayacaklarını söyleyerek, "Her türlü desteği sağlayarak vatandaşlarımızın umutlarını yeniden yeşertmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Deprem bölgesindeki çimento ve beton fiyatları yakın takipte! Bunu yapanlara 102 milyon TL ceza!

Deprem bölgesindeki yeniden inşa süreci devam ediyor. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, çimento ve beton fiyatlarının yakından takip ettiklerini açıkladı.

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

Deprem bölgesindeki davalar 168 günde sonuçlanacak! Bakan tek tek açıkladı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem bölgesindeki davaların 750 günde değil 168 günde tamamlanacağına dikkat çekti. Yılmaz Tunç, Kilis'te yaptığı açıklamasında deprem bölgesi ile ilgili çalışmalara da yer verdi. 

Deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlediklerine değinerek, bu teşvik belgelerinde öngörülen toplam yatırım tutarının 61 milyar lira olduğunu söyledi.

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,2 büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Mayıs 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayi üretiminin yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,2 büyüdüğü belirlendi. İşte raporda yer verilen tüm veriler...

Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Uzmanların senelerdir uyarılarda bulunduğu büyük İstanbul depremi yeniden gündemde. Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Deprem bölgesindeki binaların yüzde 99'unun taraması tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada binaların yüzde 99'unun taramasını tamamladıklarını söyledi.

Deprem bölgesindeki çiftçiye ve besiciye alım desteği

Deprem bölgesindeki hayvanların acil yem ihtiyacının karşılanması için Tarım Bakanlığı'na çağrıda bulunulurken, Sütaş'ın bölgeden süt alımına başladığı kaydedildi.

Deprem bölgesindeki 10 ilde binalar kaç yaşındaydı? Rakamlar il il açıklandı! En yeni binalar hangi illerde?

Türkiye, sık sık deprem ülkesi olmasıyla gündeme gelirken; Maraş depreminin ardından 'Depremlere ne kadar hazırlıklıyız? Binalarımız ne kadar güvenli?' soruları olumlu yanıt bulamadı. Deprem bölgesindeki 10 ilde binalar kaç yaşındaydı? Rakamlar il il açıklandı! 

İklim değişikliğiyle mücadelede en büyük rol binaların!

VERİMDER Dernek Başkanı Çağdaş Korkmaz iklim değişikliğiyle mücadelede en büyük rolün binaların olduğuna dikkat çekti.

İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'ı deprem bölgesinde!

TÜSİAD, TÜRKONFED ve SEDEFED'in iş birliğinde hazırlanan rapor, İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'nın deprem bölgesinde bulunduğunu, ekonomik zararın 25 ila 300 milyar doları ulaşabileceğini ortaya koydu.

Filistin İsrail'in Kudüs'e gayrimeşru sanayi bölgesi kurulması kararını kınadı!

Filistin, İsrail'in Kudüs'ün kuzeyindeki bir bölgeye gayrimeşru Yahudi yerleşimlerinden sayılan sanayi bölgesinin kurulmasına ilişkin kararı onaylamasını kınadı.

sanayi bölgesindeki binaların emlak vergisi Haberi

sanayi bölgesindeki binaların emlak vergisi

Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısının 13 maddesi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.


Kabul edilen maddelere göre, sanayi işletmelerinin, her yıl hafta tatillerinde çalışabilmek için belediyelerden hafta sonu çalışma ruhsatı alma zorunluluğu kalkacak.


Sanayi Sicili Kanunu'ndaki sanayici tanımı yeniden yapılarak, bilişim teknolojisi ve yazılım üreten işletmeler de bu kanun kapsamına alınıyor.


Yeni kurulan sanayi işletmelerinin takibi ve üretim faaliyetine başlamadan önce yükümlülükleri konusunda bilgilendirilmesi amacıyla ön kayıt sistemi getiriliyor.


Sanayi işletmeleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında tutulacak sanayi siciline kaydedilecek, üretim faaliyetine başlamadan önce sanayi siciline ön kayıt yaptıracak. Kayıt işlemleri, elektronik ortamda olacak, beyannamelerin elden veya posta ile gönderme zorunluluğu kaldırılacak.


Sanayi sicilinde kaydı olmadığı tespit edilen sanayi işletmelerine, süresinde sanayi siciline tescil ettirmeyenler için...