20 / 04 / 2024

sanayi sitesi kentsel dönüşüm projeleri

sanayi sitesi kentsel dönüşüm projeleri

Sanayi sitelerinin geniş alanlara taşınması gündeme geldi. TOSİAD İstanbul Şube Başkanı ve EDD Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç mimar Ender Demirtaş, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Samsun Toybelen Sanayi Sitesi için başvurular başladı!

Samsun'da inşa edilecek ve tüm illere örnek teşkil edecek olan Toybelen Sanayi Sitesi için müracaatlar başladı. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türkiye'de ilk defa sanayi kentsel dönüşüm projesi yapıldığını dile getirdi.

Ordu Küçük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin mimarisi, dokusu ve görsel estetiğinin sistematik bir şekilde gerçekleşmesi amacıyla Küçük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatıyor.  

Gölcük Sanayi Sitesi esnafı 31 Aralık'a kadar taşınacak!

Gölcük Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte inşa ettiği Gölcük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm projesi başarıyla tamamlandı.

Gölcük Yeni Sanayi Sitesi teslim edildi!

Gölcük Belediyesi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında inşa edilen Gölcük Yeni Sanayi Sitesi'nde anahtar teslimler gerçekleşti.

Gölcük Sanayi Sitesi'nde 14 esnaf tapusunu aldı!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Gölcük Yeni Sanayi Sitesi'nde 14 tesis için tapular verildi. Bölgede, 14 esnaf törenle iş yerlerinin anahtarlarını aldı.

Zeytinburnu Küçük Oto Sanayi Sitesi'nde dönüşüm başlıyor!

Zeytinburnu Küçük Oto Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşümün başlaması için esnaf ile yetkili firma arasında anlaşma sağlandı.

Gölcük Sanayi Sitesi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Gölcük Belediyesi'nin vizyon projeleri arasında yer alan ve kentsel dönüşüm projesi içinde bulunan Yeni Sanayi Sitesi inşaatı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Düzce Eski Sanayi Sitesi el birliğiyle dönüşecek!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Eski Sanayi Sitesi esnafı ile Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında konuştu. Keleş “Dönüşümü el birliği ile özellikle esnaf kardeşlerimizle birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Gölcük Sanayi Sitesi'ndeki dükkanların ihalesi yapıldı!

Gölcük Belediyesi´nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü sanayi sitesi kentsel dönüşümünde Hisareyn rezerv alanında yer alan 23 dükkanın satışı gerçekleşti.

Gölcük Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Gölcük Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı.

Gölcük Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli bugün atılacak!

Gölcük Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki Yeni Gölcük Sanayi Sitesi'nin temeli bugün saat 15:00'da atılacak. Törene tüm vatandaşlar davet edildi.

Gölcük Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli Pazartesi atılacak!

Çağdaş Kocaeli Gazetesi köşe yazarı olan Orhan Balcı, bugünkü yazısında Gölcük'teki kentsel dönüşüm projesinden bahsetti. Balcı, Gölcük Küçük Sanayi Sitesi'nin 3 Nisan'da temelinin atılacağını söyledi.

Samsun Canik Gülsan Sanayi Sitesi'nin imar planı iptal edildi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Canik Gülsan Sanayi Sitesi'nde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesine karşı açılan davada imar planının iptal edilmesine karar verildi.

sanayi sitesi kentsel dönüşüm projeleri Haberi

sanayi sitesi kentsel dönüşüm projeleri

Uzun yıllardır gündemde olan sanayi bölgelerinin kentsel dönüşüm çerçevesinde yenilenmesi konusu, var olan kentsel dönüşüm kapsamında sanayi sitelerinin daha geniş alanlara taşınmasını ve dönüşüme giren bölgelerin bütünlüklü bir bakış açısıyla değerlendirilmesini öne çıkardı.


Sanayideki Kentsel dönüşümün 3 ayaklı sac ayağı!


TOSİAD İstanbul Şube Başkanı ve EDD Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç mimar Ender Demirtaş, dönüşümü yapabilmek için belli bir bütçe gerektiğini ve devletin tek başına bunu yapmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Demirtaş , “Sanayideki dönüşüm için yatırımcılar gerekiyor, üç ayaklı bir sac düşünün, bir tarafında mevcut mülkiyet sahipleri, bir tarafında yatırımcı, bir tarafında da hukuku devam ettirmesi için bir devlet yani kamu kuruluşu gerekiyor”dedi. Ayrıca uzun zamandır kent içerisinde kalmış sanayi sitelerinde üretim yapan esnafın psikolojik bir baskıya maruz kaldığını belirten...