19 / 04 / 2024

şap nasıl atılır

şap nasıl atılır

İnşaatta şap nedir? İnşaatta şap nasıl atılır? İnşaat malzemelerinden olan şap ile ilgili detaylar haberimizde...

Kadastro çapı nedir? Kadastro çapı ne işe yarar? Nasıl alınır?

Parsel konularında öne çıkan kadastro çapı çok nadir olarak bilinmektedir. Gayrimenkul alanında önemli bir terim olan kadastro çapının ne demek olduğu merak edilmektedir. Peki kadastro çapı nedir, ne işe yarar ve örneği nasıl alınır? İşte kadastro çapı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Buğdayda rekolte arttı! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Çiftçiler şimdi göz atın! 

Kırklareli Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy,  buğdayda rekoltenin arttığına dikkat çekti. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? 

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? BIST 100 yükseldi mi? Yatırımcılar bu rakamlara göz atın!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin yeni güne nasıl başladığı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki Borsa bugün yükseldi mi? İşte ayrıntılar...

Çiftçiler bu rakamlara göz atın! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? 10 Temmuz 2023 fiyat listesi

Kremlin sözcüsü Dimitriy Peskov, Rusya’nın tahıl anlaşmasına ilişkin söyleyecek yeni bir şeyi olmadığını belirtti. Peki Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? İşte 10 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Atıl araziler tarıma nasıl kazandırılacak?

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugünkü yazısında atıl arazilerin tarıma nasıl kazandırılacağını yazdı. İşte Bayer'in o yazısı...

Yeni imar yönetmeliği ile çatılar nasıl olacak?

Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek olan Yeni İmar Yönetmeliğine göre çatılar nasıl yapılacak? İşte yönetmelik kapsamında yer alan yeni maddeler..

Haydarpaşa Garı'nın kum zemin üzerine nasıl inşa edildiği araştırılıyor!

Restorasyon çalışmalarına başlanan İstanbul'un simge yapılarından Haydarpaşa Garı'nın, 108 yıl önce kum zemin üzerine ahşap kazıklarla nasıl inşa edildiği araştırılıyor.

Şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları aynı olmuyor bu değer farkına neden olan hesaba şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Kadastro ayırma çapı nasıl düzenlenir?

18. madde yönetmeliği; Belediye ve mücavir alan sınırları ile bu sınırlar dışında düzenlenmiş uygulama imar plânı alanları içindeki binalı veya binasız arazi ve arsa düzenlemelerini kapsıyor. Peki, kadastro ayırma çapı nasıl düzenlenir?

Şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?

Tek çatı altında yer alıp özellikleri aynı olan dairelerin fiyatlarının farklı olmasına şerefiye adı veriliyor.Peki,şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?Şerefiye tespitinin kriterleri nelerdir?

Sürdürülebilir yeşil binalar nasıl belgelendirilir?

Yer seçimi, tasarım, inşaat, işletme, bakım, tadilat, yıkım ve atıkların bertarafını kapsayan yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilir ve çevreye asgari düzeyde zarar veren binalara; sürdürülebilir yeşil bina deniyor. Peki, sürdürülebilir yeşil binalar nasıl

Kadastro ayırma çapı nasıl yapılır?

Düzenleme işleri kapsamında; Kadastro ayırma çapı, tapu kayıtlarının belirtme yapılması, düzenlemede umumi hizmetlere ayrılacak payın hesabı gibi işler yer alıyor. Peki, kadastro ayırma çapı nasıl yapılır?

Çevre izni nasıl alınır?

Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken; hava emisyonu, çevresel gürültü, atıksu deşarjı ve derin deniz deşarjı konularından en az birini içeren izin olan çevre izni nasıl alınır? İşte yönetmelikte yer alan esaslar..

şap nasıl atılır Haberi

şap nasıl atılır

İnşaatta şap nasıl atılır?

İnşaatta kullanılan malzemeler arasında bulunan şapın nasıl atıldığı hususundan önce, "Şap nedir?" sorusunun yanıtını verelim.


İnşatta şap, yerine dökülmüş tesviye betonu üzerine zeminin izolasyonu, görsel güzelliği ve özel kullanım amacı için dökülen yer kaplama malzemesine deniyor.


Şapın kullanış amacı

Şapın kullanılmasındaki ilk amaç, tesviye betonu dökülmüş yüzeyi dış etkenlerden korumak olarak ifade ediliyor. Akabinde ise kullanılan alanın kullanım süresini uzatmak; özel amaçlar için kullanılacak alanların özelliğine uygun yer kaplaması yapmak şeklinde sıralanıyor. 


Şapın kullanım alanları

* Su ve nem etkisinde bulunan yerler,

* Açık ve kapalı otoparklarda,

* Fabrika iç ve dış sahalarında,

* Açık spor alanları, kapalı spor salonları,

* Sergi ve gösteri salonları gibi alanlar...


Yukarıda yazılan yerler gibi yerlerde zeminin sudan korunması, görselliğin ön plana çıkması ve kullanım amacına uygun zeminin elde edilmesi...