19 / 04 / 2024

Sarıyer emirgan tapu

Sarıyer emirgan tapu

Sarıyer Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alınan kararla Emirgan Mahallesi’ndeki 951 No’lu adada bulunan 700 gecekonduya tapu verilmesi kararlaştırıldı.

Sarıyer'deki 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 yıllık tapu sorunu çözüldü: İBB tarihinin en büyük satış kararı!

Sarıyer'in 10 mahallesinde yaşayan 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 senelik tapu sorunu çözüme kavuştu. Peki vatandaşlar tapularını nasıl alacak? İşte ayrıntılar...

Sarıyer’deki 11 mahallenin tapu sorunu çözülüyor! Son dakika! 

İBB Meclisi, 19 Şubat Pazartesi günü Sarıyer’de tapu sorunu yaşayan 11 mahallenin sorununun çözülmesi amacıyla toplanacak. İşte ayrıntılar...

Sarıyer Belediyesi önünde dikkat çeken tapu eylemi! 

Sarıyer Belediyesi'nin tapu hakkı sözünde durmadığını iddia eden vatandaşlar belediyenin önünde eylem için toplandı. Vatandaşlar 15 Kasım’da İBB önünde toplanacaklarını söylediler.

Sarıyer'in 60 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

İBB tarafından gerçekleştirilen ‘Sarıyer Islah İmar Planları’ Çalıştayı’nda, ilçedeki tapu ve imar sorunları konuşuldu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu çalıştaydan çıkacak sonuçların sadece Sarıyer’i değil, kentin tapu sorunu olan tüm bölgelerini ilgilendireceğine dikkat çekti...

Sarıyer'in yeni imar planları meclisten geçti!

Sarıyer’de yaklaşık 250 bin kişiyi ilgilendiren ve 40 yıldır çözülemeyen tapu sorunu çözülüyor. 13 mahalle için hazırlanan ıslah imar planları Sarıyer Belediye Meclisi’nden geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sarıyer'e tapu müjdesi!

Sarıyer'in tapu sorunu ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz burada altyapı çalışmalarını yaptık ve inşallah seçimden sonra da süratle bir taraftan Binali Yıldırım Bey, bir taraftan inşallah Salih Bayraktar Bey ve Ankara'dan da biz, el ele vereceğiz ve bu sorunları da bitireceğ

Murat Kurum: Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı Yasası ile ilgili bilgilendirme için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Kurum “Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz" dedi.

Sarıyer’in 40 yıllık tapu sorunu mecliste!

Sarıyer’de yaklaşık 250 bin kişiyi ilgilendiren ve 40 yıldır çözülemeyen tapu sorunu İBB Meclisi'nde görüşüldü. 10 mahalle için hazırlanan ıslah imar planları İBB'den geçemedi.

Sarıyer'de 700 gecekonduya tapu kararı!

Sarıyer Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alınan kararla Emirgan Mahallesi’ndeki 951 No’lu adada bulunan 700 gecekonduya tapu verilmesi kararlaştırıldı.

Sarıyer'de imar sorunları çözüm bekliyor!

Sarıyer'de imar için mücadele Sarıyer Belediyesi'nin desteğini alan Emirgan Mahallesi tapu tahsis belgelerinin tapuya çevrilmesi için mücadele ediyor.

Sarıyer'de icradan 1.6 milyon TL'ye satılık 4 katlı avlulu ahşap ev!

İstanbul 10. İcra Dairesi; Sarıyer İlesi, Emirgan Mahallesi, Çam Fıstığı Sokak'ta yer alan ahşap evi satışa çıkarıyor. Evin toplam bedeli 1 milyon 600 bin TL olarak belirlendi.

1956 yılında Emirgan ile Sarıyer sahil yolu genişletilecekmiş!

1956 yılında Emirgan ile Sarıyer arasındaki sahil yolunun açılması ve genişletilmesi kararlaştırılmış. Yeniköy'e de asfalt bir yol yapılacakmış. Yol inşaatı tamamlandıktan sonra Emirgan ile Sarıyer arasında birkaç otopark tesis edilecekmiş.

Sarıyer su kesintisi 24 Ekim 2014!

İstanbul Avrupa Yakası Sarıyer ilçesinin Emirgan ve Reşitpaşa mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 24 Ekim 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Çalışmanın saat 11:00 civarında bitirilmesi öngörülüyor...

Sarıyer emirgan tapu Haberi

Sarıyer emirgan tapu


Sarıyer Belediye Meclisi, Emirgan Mahallesi’nde mülkiyeti Hazine’ye ait 951 No’lu adada, üzerinde yaklaşık 700 binanın bulunduğu 159 dönümlük alanın imar ıslah plan çalışmasını tamamladı.


Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alınan kararda, gecekondulara tapu dağıtılması kararlaştırıldı. Plan çalışması İBB Meclisi’ne gönderildi. İBB Meclisi onarsa vatandaşlara 2981 Sayılı Kanun’la dağıtılan tapu tahsis belgeleri tapuya dönüşecek. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Bu çalışmanın her bir boyutu yasal çerçeve içindedir ve İBB’den ret yerse bilin ki, işin arkasında başka manevralar vardır” dedi.



Sarıyer Belediyesi imar ıslah plan çalışmasını yaparken, üniversitelerin de görüşlerine başvurdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalı, çalışma yapılan alanın 2960 sayılı Boğaziçi Koruma Kanunu’na tabi olmasının ıslah imar planlarına engel olmadığını belirterek, “Yargıtay’ın daha farklı bir gerekçe ile, ancak büyük ölçüde...