23 / 04 / 2024

Sedef Adası projeleri

Sedef Adası projeleri

Sedef Adası'nda 4 dönüm araziye imar izni geldi. Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz’in kardeşi Saddam Bin Abdülaziz’in Sedef Adası’nda 2011 yılında aldığı dört dönüm arazi için bakanlıktan imar izni çıktı

Cunda Adası 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi! TOKİ projeleri için de bazı illerde acele kamulaştırma yapılacak!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan Cunda Adası kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Sedef Adası, Kaşık Adası ve Yıldız Parkı’nda yapılaşmaya izin çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin koruma durumunda değişiklik yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Parkı’nın çevresi ile Sedef ve Kaşık adalarının koruma ve kullanım durumlarını da değiştirdi. Parkın çevresi ve adaların bazı kısımlarında yapılaşmaya izin çıktı. 

Nidapark Küçükyalı Sedef'te teslimler başladı!

Hayatı kolaylaştıran ve her detayı düşünen projeleri hayata geçiren Tahincioğlu Gayrimenkul, Anadolu Yakası’nın en gözde ve huzurlu yaşam alanlarından Nidapark Küçükyalı projesinin Kınalı etabının ardından Sedef etabının da teslimlerini gerçekleştiriyor.

Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nin etüt çalışmaları başladı!

Trabzon’u geleceğe taşıyacak projeleri arasında yer alan Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi inşaatı için ön çalışma süreci devam ediyor. Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nde sondaj etüt çalışmalarına geçildi.

Bennu Gerede'nin Sedef Adası'ndaki evini kiralıyor!

Bennu Gerede, Sedef Adası'ndaki evini kiralıyor. Toplam 110 evin bulunduğu adada Gerede, evi için 2 aylığına 8 bin euro istiyor. 

Kuşadası turizmine kentsel dönüşüm çözümü!

Yeni Kıroba Gazetesi köşe yazarı olan Menderes Akdağ bugünkü yazısında Kuşadası'ndaki projeleri ve yatırımları değerlendirdi. İşte o haber...

Kuşadası restorasyon projeleri sergileniyor!

Kuşadası Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ortaklaşa yürütülen “Kuşadası Tarihi Evleri ve Mahalleri Koruma, Yaşatma ve Turizme Kazandırma” çalışmasıyla hazırlanan restorasyon projelerinin sergisi açıldı.

Sedef Adası için imar kararı verildi!

Sedefadası’ndaki 14 Ada 1 Parsel mülkü için İFRAZ istemine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı onaylandıktan sonra değerlendirilebileceği kararını verdi.

Kuşadası Suhan 360 Hotel açıldı!

Kuşadası turizminde M. Esat Altungün’ün belediye başkanlığı dönemindeki 5 yıllık turizm yatırımları planlaması ve nitelikli yatak sayısını arttırma projeleri meyvelerini vermeye devam ediyor.

Kuşadası'nda Kesedağı ve Tarihi Bisiklet Yolu projelerine hız verilecek!

Kuşadası'nda Kaymakamlığın Kesedağı ve Tarihi merkezlere bisiklet ile ulaşım fikir ve ön projeleri Pine Bay otelde yapılan kapanış toplantısında bir kez daha ele alındı.

Kuşadası bisiklet yolu projesine hız verildi!

Kuşadası’nda Kaymakamlığın Kesedağı ve Tarihi merkezlere bisiklet ile ulaşım fikir ve ön projeleri Pine Bay otelde yapılan kapanış toplantısında bir kez daha ele alındı.

Muammer Aksoy Kuşadası yatırımları hakkında bilgi verdi!

Pine Bay Otel'de, 'Kese Dağı ve tarihi merkezlere bisiklet ile ulaşım fikir ve ön projeleri' hakkında bilgi verildi. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, ilçeye kazanımlar sağlayacak projelerin uygulanabilirlik analizlerinin yapıldığını kaydetti.

Nurgül Yeşilçay'dan Sedef Adası yorumu!

Sit alanında olan Sedef Adası inşaata açılıyor. Paramparça dizisinin başarısıyla keyiflenen magazin dünyasının renkli yüzü Nur gül Yeşilçay, alman bu karar karşısında tepkisini dile geitrdi...

Sedef Adası projeleri Haberi

Sedef Adası projeleri

İmara açılması konusunda hakkında zaman zaman çeşitli spekülasyonlar yaratılan ‘Prens Adaları’nın en sakin halkalarından Sedef Adası, Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın kardeşi Saddam bin Abdülaziz’e de cazip geldi.


2011 yılında İstanbul’a gelen Prens Abdülaziz’in Sedef Adası’nda 4 dönüm arazi satın aldı. Ancak SİT alanı olan adada kendisine yaptırmak istediği malikane için izin alamadı. Adalar Belediyesi İmar İşleri Müdürlü ile görüşüp izin isteyen ancak SİT alanı olduğu gerekçesiyle bir türlü izin alamayan Saddam Bin Abdülaziz, imar yasağını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığı izinle deldi. Çocukları tarafından baba Abdülaziz için yapılacak malikanenin inşaatına önümüzdeki günlerde başlanılması planlanırken, evin yaz ortasında hazır hale getirilmesi bekleniyor.  Abdülaziz evi yapacak mimarını da Suudi Arabistan’dan getirecek.


İmara kapalı

Adalar’ın yerleşime açık olan en küçük adası olan Sedef’in 4-5 yıl...