29 / 03 / 2024

şefleri hakkında yapılacak işlemlere ilişkin usul ve esaslar

şefleri hakkında yapılacak işlemlere ilişkin usul ve esaslar

Yapı müteahhitlerinin yetki belgesi numaralarının iptal edilmesi ile şantiye şefleri tebliği, 27 Aralık 2014 tarihinde 29218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Yapı müteahhitlerinin ile şantiye şefleri tebliği...

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Turizm Bakanlığı’na kiralanan tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaat çalışmalarına ilgili detayları Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinden duyurdu.

Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak? Sınav online mi olacak?

Eğitimlerini tamamlayanların uzman öğretmenlerin, başöğretmen olabilmeleri için girecekleri sınav 19 Kasım 2023'te yapılacak. Buna göre uzman öğretmenlik sınavı çevrimiçi olarak 10.00 - 13.00 saatlerinde arasında yapılacak. Uzman öğretmenlik sınavı sonuçları ise 24 Kasım 2023'te açıklanacak.

Ev sahibi olanlar dikkat! Konut satışında yeni dönem! 'e-Devlet üzerinden yapılacak'

Gayrimenkul ticareti hakkında gerçekleşen yönetmelik değişikliği ile beraber 1 Kasım tarihi itibarıyla taşınmaz ilanlarının yayınlanmasında yeni bir düzenleme yapılacak.

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuzda asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte konuşulan rakamlar…

Seçim sürecinin atlatılmasının ardından şu sıralar en çok konuşulan konulardan birisi de asgari ücret zammı. İşçi ve işveren tarafları yaptıkları peş peşe açıklamalar ile günümüz koşullarında temmuz ayında yapılacak zam oranına ilişkin görüşlerini paylaşıyor.

Öğretmenlerin maaş zammı tek tek hesaplandı! Öğretmen maaşına Temmuz'da ne kadar zam yapılacak? 

Milyonlarca memur ile emekli Temmuz ayında yapılacak zam ile ilgili tahminleri araştırıyor. Peki öğretmen maaşına Temmuz'da ne kadar zam yapılacak? 

7 bin 500 TL üzerinde maaş alan emekliler müjde! Bakan Bilgin açıkladı! O tarihte kademeli zam yapılacak!

7 bin 500 TL üzerinde maaş alan emeklilerin gözü temmuz ayında yapılacak olan zamda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni düzenleme yapıldığını ve emeklilere o tarihte kademeli zam yapılacağını açıkladı.

Temmuzda yapılacak zamla birlikte emekli maaşı ne kadar olacak? Bir bir hesaplandı!

Temmuz ayında yapılacak maaş zammı için geri sayım devam ederken, hesaplamalar sürekli yenileniyor. Aylık bazda açıklanan enflasyon verilerinden sonra maaş hesaplamaları değişti. 3 aylık enflasyona göre emeklilerin zam oranı yüzde 12.52 olarak kayıtlara geçti. Peki, temmuz zammıyla emekliler ne kada

3 ay boyunca 6 bin TL'ye çıktı... Flaş bir ödeme yapılacak herkes baksın

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlara yapılacak ödemeler hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor. Fazla mesai ücretleri hakkında yapılacak ödeme de herkesi tatmin edecek cinsten.

THY, çalışanlara yapacağı zammı duyurdu! İşte binlerce kişinin maaşında yapılacak artış!

Asgari ücretten sonra özel sektörde de personele yapılacak zam oranları tüm çalışanlar tarafından merak edilirken, diğer şirketler için de referans olabilecek bir açıklama Türk Hava Yolları’ndan (THY) geldi. THY, binlerce çalışanı için 2023 yılına ilişkin zam oranını duyurdu.

TOKİ Kocaeli sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Kocaeli ucuz konut projesi hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ kapsamında yapılacak olan sosyal konut projelerinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan paylaştı. Kocaeli’nde kaç konut inşa edilecek? Kocaeli’nde hangi ilçelerinde ucuz konut inşa edilecek? İşte ayrıntılar.

2022 Temmuz dul ve yetim maaşları ne kadar? Dul ve yetim maaşlarına zam yapılacak mı?

Temmuz ayında yapılacak zam haberi ile birlikte dul ve yetim maaşları da araştırılmaya başlandı. İşte dul ve yetim maaşlarına dair merak edilenler!

2022/2 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ!

Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2022/2 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 31873 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu ve Kadastro Verilerinin İşlenmesi ve Elektronik Ortamda Yapılacak İşlemler Hakkında Yönetmelik 2022!

Tapu ve Kadastro Verilerinin İşlenmesi ve Elektronik Ortamda Yapılacak İşlemler Hakkında Yönetmelik bugünkü 31860 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

şefleri hakkında yapılacak işlemlere ilişkin usul ve esaslar Haberi

şefleri hakkında yapılacak işlemlere ilişkin usul ve esaslar

Yapı müteahhitlerinin yetki belgesi numaralarının iptal edilmesi ile şantiye şefleri tebliği!

Yapı müteahhitlerinin yetki belgesi numaralarının iptal edilmesi ile şantiye şefleri tebliği, 27 Aralık 2014 tarihinde 29218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN YETKİ BELGESİ NUMARALARININ İPTAL EDİLMESİ İLE ŞANTİYE ŞEFLERİ HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLERE İLİŞKİN USUL VE ESASLARA DAİR TEBLİĞ


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; İdaresince haklarında 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanununun 32 nci maddesinin uygulanması neticesinde karar alınan yapıların sorumlu müteahhitlerine, Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmeliğine göre verilen yetki belgesi numarasının 3194 sayılı Kanunun 42 nci maddesi gereğince iptali ile şantiye şefleri hakkında yapılacak iş ve işlemlere ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ;...