10 / 05 / 2024

Sektör Analiz Raporu

Sektör Analiz Raporu

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı Sektör Analiz Raporu açıklandı. Raporda, AVM’lerin şehir merkezleri dışında kurulması, cep marketlere lokasyon sınırlandırılmasına gidilmesi önerisi çıktı.

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı derinleşiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin merakla beklenen İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nda inşaat sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısı derinleştiğine dikkat çekildi. İşte söz konusu raporda yer alan detaylar...

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Özel sektörde deprem raporu ne kadar? Ücretsiz deprem raporu nerden alınır?

Türkiye'nin üçte birini etkileyen depremlerin ardından binaların sağlamlığını gösteren deprem raporu merak edilmeye başlandı. Özel sektör eliyle hazırlanan raporların bedeli hayli yüksek.

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

İnşaat sektöründe canlanma için girdi maliyeti sorununun çözülmesi şart!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), 2022'nin ilk İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nda sektörde “reel” biçimde büyümeye dönüş için inşaat yatırımlarında canlanmaya ve öngörülemez düzeyde artan girdi maliyetlerinin yarattığı sorunun çözümündeki ihtiyaca işaret edildi.

Ağustos 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 94. sayısı yayınlandı. Peki Ağustos 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

Temmuz 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 93. sayısı yayınlandı. Peki Temmuz 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

Gayrimenkul sektörünün 2. çeyrek karnesi!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde inceleyen ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 2. Çeyrek Raporu'na göre ev fiyatları 2021'in ilk çeyreğinde en yüksek seviyelerini gördü. 

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi!

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi belli oldu. Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından hazırlanan 'Gayrimenkul Sektör Raporu', Türkiye gayrimenkul sektörünün 2021'in ilk yarı performansıyla ilgil önemli verileri barındırıyor.

Konut sektörünün Haziran 2021 karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 92. sayısı yayınlandı. İşte konut sektöründeki son durum...

Gayrimenkul sektöründe 2021'in ilk yarısında neler değişti?

Colliers International tarafından Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2021 – İlk Yarı raporu hazırlandı. Peki raporda hangi verilere yer verildi? 2021'in ilk yarısında gayrimenkul sektöründe neler oldu? İşte ayrıntılar...

Sektör Analiz Raporu Haberi

Sektör Analiz Raporu

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı’nın Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile birlikte hazırladığı ‘Esnaf ve Sanatkarlar Özelinde Gıda Sektörü Analizi’nin sonuç raporu açıklandı. Rapordan ilginç bilgiler ortaya çıktı.


YÜZDE 8 KDV


AVM ve zincir marketlerin kapanış saatleri 22.00 yerine 21.00, esnafın kapanış saati 23.00 olmalıdır. Saat 22.00’den sonra yapılan alkollü içecek satışlarına yüksek miktarlarda ceza verilmesi sonlandırılmalıdır. Esnafın mal alırken ve satarken ödediği KDV miktarı sabit olmalı, mevcut KDV oranları...