24 / 04 / 2024

shak Şah Cami bursa

shak Şah Cami bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği 600 yıllık İshak Şah Camii vatandaşların hizmetine açıldı. Açılışa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

Tekirdağ Güzelköy'deki cami, hamam ve ahşap konut restore ediliyor!

Tekirdağ'ın kültür turizmine de önemli katkılar sağlamayı planlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Güzelköy'deki cami, hamam ve ahşap konut restore ediyor.

Bursa'daki çivisiz cami yıllara meydan okuyor! 

Bursa İznik'te çivi kullanılmadan çentik yöntemiyle yapılan ahşap cami, yıllara meydan okuyan ihtişamıyla görenleri hayran bırakıyor.

Yeni Cami’de restorasyon çalışmalarının yüzde 50'si tamam!

Eminönü’ndeki Yeni Cami’de restorasyon çalışmalarının yarısı tamamlandı. Camideki çiniler ve ahşaplar tek tek elden geçirilip yerine takılıyor. 

Gazi̇osmanpaşa Belediyesi'nden cami açıklaması!

Gazi̇osmanpaşa Beledi̇ye Başkanlığı: "Çifte Minareli Cami'nin bulunduğu alan şahıs mülkiyetidir ve kamuya ait bir yer değildir" dedi.

Bursa İshak Şah Camii açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği 600 yıllık İshak Şah Camii vatandaşların hizmetine açıldı. Açılışa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

Ordu Gürgentepe'de 200 yıllık ahşap cami restore edilecek!

Ordu'nun Gürgentepe ilçesindeki tarihi ahşap cami, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle restore edilerek yeniden ibadete açılacak.

Samsun Kuşhane Çivisiz Ahşap Cami'nin restorasyonu başladı!

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde eski bir mezarlığın ortasında bulunan 14'üncü yüzyıla ait tarihiKuşhane Çivisiz Ahşap Cami'nin restorasyonu başladı. Çivisiz cami 160 bin lira bedelle restore edilecek.

Samsun Kavak'a ahşap cami inşa edilecek!

Samsun'da sorunların yerinde tespiti ve yapılacak olan işlerin belirlenmesi için yapılan toplantılara Kavak İlçesinde devam edildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak'a ahşap malzemelerle bir cami yapılacağını söyledi.

Kastamonu'daki 730 yıllık tarihi ahşap cami restore edildi!

Kastamonu Hanönü ilçesinin Yukarı Küreçayı köyünde bulunan 730 yıllık tarihi tamamen ahşap cami restore edilerek yeniden hizmete açıldı.

Kastamonu'daki 730 yıllık ahşap cami restore edildi!

Kastamonu Hanönü ilçesinin Yukarı Küreçayı köyünde bulunan 730 yıllık tarihi tamamen ahşap cami restore edilerek yeniden hizmete açıldı.

Afyonkarahisar Ulu Cami mimarisiyle dikkat çekiyor!

Anadolu'da ahşap direkli camilerin en eskilerinden Afyonkarahisar'daki Ulu Cami, yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği mekanlar arasında yer alıyor.

Antalya Konyaaltı Hurma Merkez Cami genişletildi!

Konyaaltı Belediyesi, Hurma Merkez Cami’ni yeni inşa ettiği binayla genişletti. Şadırvanı da yenilenen cami, 60 metrekare alan ahşap gölgelikle kapatılarak güneş ve yağmura karşı korunaklı hale getirildi.

Bursa İshak Şah Camii restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihi mirasın ayağa kaldırılması ve kentin ziynetlerinin gün yüzüne çıkarılması projelerine bir yenisini daha ekleyerek, İshak Şah (Müftü önü) Camii’ndeki restorasyon çalışmalarına başladı.

shak Şah Cami bursa Haberi

shak Şah Cami bursa


Tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmaları kapsamında Bursa’nın değerlerini UNESCO ile evrensel değer haline getiren Büyükşehir Belediyesi, ecdat emanetlerini ayağa kaldırma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda Namazgah Caddesi üzerinde bulunan 600 yıllık İshak Şah Camii de minaresinden çatısına, zemininden cephe duvarları ve bahçe düzenlemesine kadar bütünüyle özgün haline getirildi. Tarihi Camii, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Makedonya Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicüddin Şehabi ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenin ardından Cuma namazı ile ibadete yeniden açıldı.


Ecdadın ruhu şad edildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her hafta özellikle Cuma günleri ya bir caminin temelini attıklarını yada bir camiyi ibadete açtıklarını hatırlatarak, bu hafta da...