19 / 04 / 2024

şili Kristine McDivitt Tompkins

şili Kristine McDivitt Tompkins

North Face'in kurucusu Amerikalı milyarder Doug Tompkins'in karısı Kristine McDivitt Tompkins, Şili'ye bir milyon dönüm (4080 kilometre kare) arazi bağışladı.

Kristine McDivitt Tompkins, Şili'ye Malta'nın 13 katı arazi bağışladı!

North Face'in kurucusu Amerikalı milyarder Doug Tompkins'in karısı Kristine McDivitt Tompkins, Şili'ye bir milyon dönüm (4080 kilometre kare) arazi bağışladı.

Türkiye'nin TANAP'ta ortaklığının artırılmasına ilişkin anlaşma bugün imzalanıyor!

Türkiye'nin, Şahdeniz Doğalgaz Üretim Sahası ve TANAP Projesi’ne ortaklığının artırılmasına ilişkin anlaşma, İstanbul'da bugün törenle imzalanacak. İmza törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak...

Salih Bezci: Belçika-Türkiye ticari ilişkilerinin gelişmesi için vize kolaylığı sağlanmalı!

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkeleriyle ticari ilişkilerinin üst seviyelerde sürdüğünü hatırlatarak, AB ülkelerinde işadamlarının vize engeliyle karşılaştığını söyledi...

Aşınma paylarına ilişkin oranları gösteren cetvel!

Eski binaların yeniden yapılması durumunda; haline göre bulunacak inşaat maliyet bedelinden aşağıda gösterilen oranlarda aşınma payı düşülüyor. İşte maliyet bedelinden düşülecek aşınma paylarına ilişkin oranları gösteren cetvel..

Rekabet Kurulu, çimento sektörüne ilişkin inceleme başlattı!

Rekabet Kurulu, çimento sektörüne ilişkin inceleme başlattı. Kurumun internet sitesinde yer alan açıklamada, Türkiye ekonomisinin son yıllarda gösterdiği yüksek büyüme hızı neticesinde dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasına girdiği belirtildi.

Edip Gayrimenkul edinilen fonun kullanımına ilişkin raporu yayınladı!

Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Edip Gayrimenkul edinilen fonun kullanımına ilişkin raporu yayınladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AR-GE ihalelerine ilişkin yeni esaslar!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın araştırma-geliştirme ihalelerine ilişkin esasların yürürlüğe konulması Bakanlar Kurulu'nca 7 Nisan 2014'te kabul edildi ve bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o esaslar...

Moldova'da Türk Elçiliği inşaatı sürüyor!

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Moldova'da Türk büyükelçiliği inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaat şirketi yetkilileriyle de sohbet eden Cemil Çiçek, Türk Elçiliği'nin 29 Ekim'e kadar tamamlanmasını istedi.

Avrasya GYO'dan sermaye artırımına ilişkin alınacak taahhütnamenin düzeltilmesi açıklaması!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu Pay Tebliğinin 25.maddesinin üçüncü fıkrası çerçevesinde Galip ÖZTÜRK'ten sermaye artırımına ilişkin alınacak taahhütnamenin düzeltilmesi hakkında açıklama yaptı...

AYM, turizm kamulaştırmalarına ilişkin kararı veto etti!

AYM, turizm kamulaştırmalarına ilişkin kararı veto etti. Yozgat İdare Mahkemesi baktığı bir dava kapsamında, 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu'nun 8. maddesinde yer alan söz konusu hükmün iptali için Anayasa Mahkemesine başvurmuştu...

Remzi Okan Gökdemir İzmir Demir Çelik yatırımcı ilişkileri bölüm yöneticisi oldu!

İzmir Demir Çelik Sanayi tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Remzi Okan Gökdemir İzmir Demir Çelik yatırımcı ilişkileri bölüm yöneticisi oldu.

Deniz Öztürk ve Yasin Oğuz Atakule GYO yatırımcı ilişkileri bölümünde görevlendirildi!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Deniz Öztürk ve Yasin Oğuz Atakule GYO yatırımcı ilişkileri bölümünde görevlendirildi.

Metal Gayrimenkul kar dağıtımına ilişkin yönetim kurulu kararı açıklandı!

Metal Gayrimenkul A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Metal Gayrimenkul A.Ş. kar dağıtımına ilişkin yönetim kurulu kararı açıklandı.

şili Kristine McDivitt Tompkins Haberi

şili Kristine McDivitt Tompkins

316 kilometrekare yüzölçümü olan Malta'nın yaklaşık 13 kat büyüklüğündeki bu arazi, Patagonya'da oluşturulacak 17 ulusal parklık bir zincirin parçası olacak. Parkların toplam alanı İsviçre'nin yüzölçümünü geçiyor.


Tompkins Çevre Vakfı, bunun tarihte bir ülkeye yapılan en büyük toprak bağışı olduğunu duyurdu.


Çevre korumacı bir aktivist olan Tompkins, 1990'larda Şili ve Arjantin'de toplam 2.2 milyon dönüm toprak satın almıştı.


Tompkins'in bu adımı, birçok Şilili arasında büyük endişe yaratmıştı.



"Amerikalı gringolar neden topraklarımızı alıyorlar?" diyen bazı gruplar, Tompkins çiftinin ajan olduğunu iddia etmiş bu topraklarda bir Yahudi devleti kurulacağını öne sürmüşlerdi.


Ancak zaman içinde çevre koruma projelerini hayata geçiren çiftle Şililerin arası düzeldi.


80'lerin sonunda iş yaşamından çekilen ve "Anti-kapitalist milyarder" olarak bilinen Tompkins BBC'ye verdiği bir mülakatında, kendisini milyarder yapan sistemi eleştirerek "Kapitalizmin dünyayı mahvetmekte olduğunu"...