25 / 04 / 2024

Sina Enerji A.Ş

Sina Enerji A.Ş

Girdi maliyetleri artan sanayici, fabrikalarına rüzgar tribünleri kurarak, ihtiyaç duyduğu elektriği kendi üretmeye çalışıyor

Hüseyin Faik Açıkalın kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

Galata Wınd Enerji A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Faik Açıkalın kimdir? Kaç yaşında? Hüseyin Faik Açıkalın daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Hüseyin Faik Açıkalın'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Hüseyin Faik Açıkalın'ın  hayatına dair merak edilenler.

Bora Yalınay kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

Galata Wınd Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bora Yalınay kimdir? Kaç yaşında? Bora Yalınay daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Bora Yalınay'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Bora Yalınay'ın hayatına dair merak edilenler.

Bosch’un sevilen serisinde en ucuz fiyat bu haberde! Bosch bulaşık makinesi 17 Eylül 2022 fiyat listesi…

Bosch’un en çok satılan bulaşık makinesi Serie 4 Solo şimdi muhteşem indirimli fiyatıyla sizi Trendyol.com’da yerini aldı. Birçok özelliğinin yanında, enerji açısından oldukça verimi olan Bosch bulaşık makinesi en ucuz fiyatıyla sizi bekliyor. İşte Bosch 17 Eylül 2022 fiyat listesi..

Ahmet Ercan'dan Düzce depremi açıklaması!

Düzce'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapan Deprem Uzmanı Ahmet Ercan "Orada bir enerji açığı vardı. Oradaki enerji boşaldı. 1999 depreminde enerji açığı vardı boşaldı" şeklinde konuştu.

Türkiye Irak ile bölgesel enerji açılımına hız vermeyi hedefliyor!

BİLGESAM Araştırma Koordinatörü Semin, "Irak ile kurulacak enerji köprüsü, Türkiye’yi bölgesel güç ve transit ülke olma hedefine bir adım daha yaklaştırarak Türkiye’nin dünya pazarındaki önemini artıracak" dedi.

Enerjisa Enerji A.Ş’nin yeni ofisine Cushman & Wakefield imzası!

Türkiye'nin lider enerji şirketi olan Enerjisa Enerji A.Ş.'nin yeni merkez ofisinin kiralama danışmanlığını Cushman & Wakefield üstlendi.

Gama Holding’den 1 milyar dolara yakın yapılandırma!

Müteahhitlik ve enerji ağırlıklı faaliyet gösteren Gama Holding'in 1 milyar dolara yakın borç yeniden yapılandırma görüşmesi 20'ye yakın banka ile sürüyor.

Akfen rüzgara 1,6 milyar lira yatıracak!

Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ, Çanakkale ve Denizli'de inşa edeceği dört rüzgar enerjisi santrali için 1,6 milyar liralık yatırım gerçekleştirecek. 

Royal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Royal Enerji A.Ş yenilebilir enerji sektöründe faaliyet göstermek üzere kuruldu.

Aydıner İnşaat'ın acı günü! Altıngül Arman vefat etti!

Aydıner İnşaat A.Ş.'ye bağlı Ayen Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Fahrettin Amir Arman'ın annesi Altıngül Arman vefat etti.

Türkiye'den İran'a inşaatta yatırım fırsatı!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Enerji ağırlıklı sektörlerde İran'a karşı dezavantajlı olan Türk şirketler perakende, inşaat, turizmde fırsat bulabilir" dedi.

EBRD ve EBRD, Akfen Yenilenebilir Enerji'ye ortak oluyor!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Milletlerarası Finansman Kurumunun (IFC), Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ'ye ortak olmasına ilişkin Rekabet Kuruluna başvuruldu.

Karacaören HES projelerinin özelleştirme ihalesi son aşamada!

Karacaören I ve II Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde son sürece gelindi. Özelleştirme için 515 Milyon TL teklif verildi. Teklifi GAMA Enerji A.Ş. verdi.

Sina Enerji A.Ş Haberi

Sina Enerji A.Ş

Sina Enerji A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Kavlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küresel krizle birlikte artan enerji maliyetleri nedeniyle sanayicinin ciddi anlamda darboğaza girdiğini belirtti.

Türkiye'nin enerji üretiminin de tüketimi karşılayacak düzeyde olmadığını, bu nedenle şirket olarak yenilenebilir enerji kaynakları üreterek ülkenin ucuz enerji ihtiyacına katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade eden Kavlak, "Bu çerçevede yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmaları sonucunda Türkiye şartlarına uygun, az rüzgarla yüksek randıman sağlayan rüzgar tribünleri geliştirerek, patentini aldık" dedi.

-RÜZGARI KULLANARAK ELEKTRİK MALİYETİNDEN KURTULUYORLAR-
Kavlak, daha önce yurt dışından ithal edilen rüzgar tribünlerinden, Avrupa ülkelerinin hava şartlarına göre üretildiği için Türkiye'de çok fazla verim alınamadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İthal rüzgar tribünleri 15 metre/saniye rüzgar hızında maksimum yüzde 30 randımanla çalışıyor. Yalnız 15 metre/saniye rüzgar hızı ülkemizde yılda 3...