20 / 04 / 2024

sinan öncel kimdir

sinan öncel kimdir

BMD Başkanı Öncel, "Her AVM’de ortalama 10 olmak üzere 4 binden fazla mağaza halen boş duruyor. Caddelerde de benzer bir durum söz konusu. Biz kamu otoritesinin en azından bir iki yıl da olsa kiralamalarda yüzde 20’lik stopajı indirim talep ediyoruz" dedi...

Yüksek kiradan kaçana tazminat şoku!

Geçtiğimiz sene döviz kurlarındaki artıştan kaynaklı kiralarda TL'ye geçiş zorunlu kılınırken, 3 ay önceden bildirmek suretiyle tazminatsız çıkış için karar alınmıştı. Fakat bazı AVM'lerde yüksek kiralardan dolayı çıkmak isteyenlere ise tazminat dayatması yapıldığı ortaya çıktı.

Sinan Öncel'den boş mağazaları dolduracak formül!

BMD Başkanı Öncel, "AVM yönetimlerinden ve mağaza sahiplerinden yeni kontratların ilk yıl için ciro kirası üzerinden yapılmasını, süre sonunda iki tarafa da tazminatsız fesih hakkı verilmesini istiyoruz..." dedi...

AYD’nin tazminatsız fesih için verdiği sözü yerine getirmesini bekliyoruz!

AYD Yönetimi’nin Eylül'de 'üç ay önceden bildirilmesi kaydı ile perakendeciye tazminatsız çıkış hakkı’ verme kararı aldığını hatırlatan Sinan Öncel, "5 ay geçtiği halde bazı AVM’ler kontratlardaki yüksek tazminat maddeleri ile markalarımızı adeta rehin tutmaya devam ediyor" dedi...

AVM ve markalar henüz TL'de anlaşamadı!

Sözleşmelerde Türk Lirası dönemi getiren tebliğ görüşe açıldı. Fakat AVM ve markalar arasında henüz bir anlaşmaya varılmış değil.

AVM'lerin üçte biri günlük kuru baz alıyor!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM'lerin üçte birinin günlük kurdan faturalandırma yaptığını kaydederek TL'ye dönüşün perakende sektörünü rahatlatacağını dile getirdi.

AVM'lerdeki kiracılar serbest çıkma hakkı talep ediyor!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lerdeki kiracıların serbest çıkma hakkı talep ettiğini söyledi.

Dövize bağımlı AVM kiraları bir ayda 240 milyon lira arttı!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, dövize bağımlı AVM kiralarının bir ayda 240 milyon lira arttığını söyledi.

Yeterli döviz geliri olmayan dövizle kiralama yapmamalı!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, yeterli döviz geliri olmayanların dövizle kiralama yapmaması gerektiğini söyledi.

Döviz kuru artıyor, AVM kiraları yükseliyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, döviz kurundaki yükselişin AVM'lerdeki kira ciro oranlarını arttırdığını söyledi. Öncel, perakendecilere asla dövizle kiralama yapmayın uyarısında bulundu.

Döviz kuruyla alınan kira, perakendecileri zora sokuyor!

BMD’nin düzenlediği "Perakendede Kadının Gücü" etkinliğine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu katıldı.

Kur fırtınasına önlem alamamak pek çok markanın sonu olabilir!

Perakendenin Türkiye için stratejik öneme sahip olduğunu belirten Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, kur fırtınasına acil çözüm bulunmaması durumunda faturayı, oluşturması yılları bulan markaların ve çalışanların ödemek zorunda olacağını söyledi.

AVM'ler kira indirimi yapmadı!

"AVM'lerin üçte biri kiraya yönelik hiçbir indirim yapmadı" diyen BMD Başkanı Öncel, "Kiralarda yüzde 40'a varan indirim yapan AVM'ler oldu ama özellikle yabancı yatırımcıların başında olduğu indirim yapmayan AVM'ler var" şeklinde açıklama yaptı.

AVM kiralarında 5 yıl şartından dönülmeli!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, en büyük sıkıntının AVM kira sözleşmelerinin en az 5 yıl olarak kiralanması olduğunu söyledi.

Kira artış talepleri devam ederse verimsiz mağazaların kapısına kilit vurulacak!

Markaların başlattığı cazip kampanyalara rağmen talep, geçtiğimiz Kasım'da da  sınırlı kaldı. BMD Başkanı Sinan Öncel, piyasa gerçekleriyle örtüşmeyen kira artış taleplerinin devam etmesi durumunda verimsiz mağazaların kapanabileceğini söyledi.

AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira krizi başladı: Süre olmadan 6 kata varan artış isteniyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira taleplerinin olduğuna dikkat çekti ve sektörün fahiş kira artışı, yükselen işçilik ve gümrükte referans fiyat eklenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Perakendecilerden fahiş kira açıklaması: Mağaza kiraları TÜFE'nin yarısı kadar artırılsın!

BMD Başkanı Sinan Öncel, perakende sektöründe yaşanan fahiş kira sorununa değindi. Perakendecilerin taleplerini sıralayan Öncel, bunların olmaması halinde kapanmaların başlayacağının altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Perakendede 60 bin mağazada indirim yolda!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın indirim çağrısına ilişkin konuştu. Öncel, BMD üyesi markaların 60 bin mağaza ile bu kampanyaya katılmasını beklediklerini ifade etti.

BMD Başkanı uyardı: Önümüzdeki aylarda gıda dışı perakendede daralma olabilir!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, "Hem parasal sıkılaştırma hem de alım gücündeki düşüş nedeniyle gıda dışı organize perakendede önümüzdeki aylarla daralma yaşanabilir” değerlendirmesini yaptı.

BMD Başkanı Sinan Öncel: ‘Organize perakende için zor bir süreç başladı’

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, üyeleri arasında gerçekleştirilen temmuz ayı anketinin sonuçlarına dayanarak birtakım açıklamalarda bulundu. Öncel, organize perakende için zor bir sürecin başladığını ifade etti.

Perakendeciler de zam hazırlığında! Fiyatlara maliyet ve enflasyon zammı kapıda! 

BMD Başkanı Sinan Öncel, Temmuz ayında işçilik ve akaryakıt başta olacak şekilde maliyetlerdeki önemli artışların altını çizerek, hem maliyetler hem de talep enflasyonunun etkisiyle kaçınılmaz şekilde fiyat artışları ile karşı karşıya kalınacağına dikkat çekti.

Sinan Kemal Uzan kimdir? Sinan Kemal Uzan kaç yaşında?

Akmerkez'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak aktif bir şekilde görev alan Sinan Kemal Uzan kimdir? Sinan Kemal Uzan kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

AVM'lerde yüzde 400'e varan kira zamları isteniyor! Perakendecilerden 'genel gider kalemi şeffaflaşsın' talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, mevzuatta yapılan düzenlemelere karşın AVM’lerde ödenen genel giderlerin şeffaflaşamadığına dikkat çekti. Öncel, kira zamları ile ilgili de konuştu. 

Sinan Kafadar kimdir? Ne iş yapar?

Deniz GYO Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi Sinan Kafadar kimdir? Ne iş yapar?

Perakendecilerden 'kira artışı TÜFE ortalamasının yüzde 50-60’ı düzeyinde sabitlensin' talebi!

BMD Başkanı Sinan Öncel'den perakende sektörü ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Sinan Öncel, kira artışının yüzde 50-60’ı düzeyinde sabitlenmesi talebini gündeme getirdi. 

Mağazaların elektrik maliyeti ikinci kira parası oldu!

BMD Başkanı Sinan Öncel "Elektrik maliyetleri bazı AVM'lerdeki mağazalar için ikinci bir kira giderine dönüştü. Mağazalarında enerji fiyatının ortak sayaç üzerinden faturalandırılması yerine bireysel abonelik koşullarında ve ulusal tarifeye dönüştürülerek fiyatlandırılmasını öneriyoruz" ifadelerini

sinan öncel kimdir Haberi

sinan öncel kimdir

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, yılın ilk yarısında sektördeki gelişmelere ilişkin Anadolu Ajansı'ndan Elif Ferhan Yeşilyurt'a muhabirine yaptığı açıklamada, 2019’un ilk yarısının çeşitli nedenlerle tüketicilerin harcama eğilimlerinin azaldığı bir dönem olduğunu ifade etti.

Tüketicinin harcamalarını kıstığının sahadaki gözlemlerinden ve TÜİK verilerinden net bir şekilde görüldüğünü söyleyn Öncel, "Örneğin TÜİK verileri mayıs ayında takvim etkilerinden arındırılmış perakende satış hacminin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,7 daraldığını gösteriyor. Aynı dönemde cirolarda yüzde 15,6’lık bir artış var. Ancak bu artışın neredeyse tamamı maliyetlerin bir bölümünün fiyatlara yansımasından kaynaklanıyor. İlk 6 ayda perakende cirolarının reel anlamda ekside olduğunu söyleyebiliriz." şeklinde konuştu.

"Yabancı harcamalarında yüzde 100 artış var"

Öncel, yabancı harcamalarının perakende sektörü ve BMD üyesi markalar için büyük önem arz ettiğini söyledi....