23 / 04 / 2024

Şıngıl çatı

Şıngıl çatı

Çatı kaplama amacıyla kullanılan su izolasyon malzemeleri arasında "Şıngıl" da yer alıyor. Peki "Şıngıl nedir?" diyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ongül Hafriyat Nakliyat İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ongül Hafriyat Nakliyat İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Şeyhmus Öngül tarafından kuruldu.

Özlemler Yol İnşaat Malzemeleri Hafriyat Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özlemler Yol İnşaat Malzemeleri Hafriyat Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile Fahrettin Öngül tarafından kuruldu.

Türkiye'deki binalar için flaş açıklama! İstanbul ve Ankara'daki yapılar alarm veriyor!

Emlak uzmanı Salim Taşçı, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığına dikkat çekti ve "Binalar ‘imdat çığlığı’ atıyor. ‘Yıkın beni, dedeniz yaşına geldim, doğru dürüst inşaat yapın’ diye bağırıyor" şeklinde konuştu. İşte Taşçı'nın o çarpıcı açıklamaları...

Pulse Of Fate Göç Ve Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pulse Of Fate Göç Ve Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Şişli'de Jıngjıng Lı ve The Pulse Of Fate Immıgration L.L.C. ortaklığında kuruldu.

KİPTAŞ Güngören projesinin temeli yarın atılıyor!

Sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerine öncülük eden KİPTAŞ, Güngören'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesinin temelini yarın atıyor.

KİPTAŞ Güngören ve Tuzla projelerinin temeli atılıyor!

Sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerine öncülük eden KİPTAŞ, 5 projesinin temelini atmıştı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Güngören Doğakent projesinin ve Tuzla Aydınlı projesinin temel atma tarihini de açıkladı...

Serka Internatıonal Contractıng L.L.C.Merkezi Dubai İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Serka Internatıonal Contractıng L.L.C.Merkezi Dubai İstanbul Merkez Şubesi 10 bin TL sermaye bedeli ile Şişli’de Sinan Tokmakçıoğlu tarafından açıldı.

Zıngıl Yapı Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zıngıl Yapı Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan’da  10 bin TL sermaye bedeli  ile Ali Zıngıl tarafından kuruldu.

Şanlıurfa'da eski havalimanının yerine iki yeni merkez yapılıyor!

Şanlıurfa'da 13 yıl atıl durumda duran eski havaalanının yerine alkol ve çeşitli madde bağımlılıklarının tedavi edileceği iki farklı merkez inşa edildi...

Ömer Yüngül: Gayrimenkulde canlanma başladı!

Zorlu Grubu, 2019'u mevcudu koruyarak geride bıraktı. Grubun CEO'su Ömer Yüngül "Bazen mevcudu korumak da başarıdır" dedi. Bu yıl grup üzerinde büyüyecek. CEO Ömer Yüngül, 450 milyon dolarlık yatırım bütçeleri olduğunu ve hareketli bir yıl yaşayacaklarını belirtti…

Elmadağ Mobilyacılar OSB 20 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ANKAMOB) Başkanı Hüseyin Taklacı, "Temeli bu yıl atılacak Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB tamamlandığında, ilk etapta 100'den fazla fabrika barındırması ve 20 binin üzerinde yeni istihdam sağlanması planlanıyor." dedi.

ETD Enerji Transfer Dağıtım Limited Şirketi kuruldu!

ETD Enerji Transfer Dağıtım Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Metin Öngül, Michael Auta Ayuba ve Onur Altındere ortaklığında kuruldu.

Glow Shıppıng Lıınes Gemicilik Transit Taşımacılık İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Glow Shıppıng Lıınes Gemicilik Transit Taşımacılık İthalat Ve İhracat Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 500 bin TL sermaye bedeli ile M.Hatem Raheema Al-Waelı tarafından kuruldu.

Şıngıl çatı Haberi

Şıngıl çatı

Şıngıl nedir?

Günümüzde en çok tercih edilen çatı kaplama malzemeleri arasında yer alan şıngıl (shingle), eğimli çatılarda çatı kaplama amacıyla kullanılan su izolasyon malzemesine deniyor.


Şıngıl çatı nedir?

Şıngıl çatının yapımı için; İlk olarak çatı konstrüksiyonu hazırlanıyor. Hazırlanan çatı konstrüksiyonu üzerine alt yapı hazırlığı olarak OSB levha ile kaplanıyor. 


OSB levha üzerine su yalıtımı sağlamak amacıyla membran, şalomu ile eritilerek kaplama yapılıyor. Hazırlanan membran üzerine şıngıl çatı örtüsü uygulanıyor.


Uygulama esnasında çatının eğimine göre galvenizli şıngıl çivisi kullanılıyor. Eğimin yüzde 30'nun altında olması durumunda çivi yerine yapıştırma sistemi tercih edilebiliyor.


Şıngıl nasıl döşenir?

Esnek bir çatı kaplama malzemesi olan şıngılın bir paketinde yaklaşık 3 metrekareyi kaplayacak malzeme bulunuyor. Şıngıl kaplanacak çatıya önce metal veya ahşaptan sağlam bir iskelet oluşturuluyor. 


Bu iskelet çatıda herhangi bir tamir yapılma olasılığına...