25 / 04 / 2024

Şıngıl yalıtımı

Şıngıl yalıtımı

Çatı kaplama amacıyla kullanılan su izolasyon malzemeleri arasında "Şıngıl" da yer alıyor. Peki "Şıngıl nedir?" diyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi üretildi! İşte faydaları...

Marterm, Kahramanmaraş'ta son bir senedir akademisyenlerden oluşan bir kadroyla AR-Ge faaliyetleri yürüterek, 'Keçi kılı içerikli ses ve ısı yalıtım' ürününün üretimine başladı. Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi resmen üretildi. Peki nerelerde kullanılır, faydaları neler

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

ODE Yalıtım'a İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği'nden ödül!

ODE Yalıtım İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından “2019 yılının en çok izolasyon malzemesi ihracatı yapan firmaları” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Erhan Özdemir: Su yalıtımı binaların dayanıklılığını artırır!

ODE Yalıtım’ın Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, büyük depremin yıl dönümünde su yalıtımının öneminden bahsetti.

Enerjide verimliliğin anahtarı yalıtım ve ölçüm cihazları!

Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın yaptığı açıklamada "Sadece kış döneminde yalıtımı yapılan ve ısı ölçüm cihazı kullanılan evlerde, 5 yılda daire başına 2500 liranın üzerinde tasarruf sağlanabilir" diye konuştu.

ODE Yalıtım'a TAİDER'den büyük ödül!

ODE Yalıtım, TAİDER Aile İşletmeleri Derneği tarafından aile şirketlerinde sürdürülebilirlik bilincinin gelişmesini desteklemek için hayata geçirilen Kuzey Yıldızı: Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Ödülü’nü kazandı.

Isı yalıtım sektörü 2019'da verimliliğe odaklandı!

Isı yalıtım sektörünün önde gelen firmalarından Austrotherm Türkiye’nin Genel Müdürü Özgür Kaan Alioğlu’nın 2018 yıl değerlendirmesi ve 2019 öngörülerini paylaştı.

Kalekim Ultralastic ile güçlü ve hızlı su yalıtımı!

Kalekim, su yalıtım ve beton koruma harcı ‘Ultralastic’ ile en hızlı ve güvenilir çözümleri tüketici ve profesyonellerle buluşturuyor. Her türlü yapıda uygulanabilen Ultralastic, sadece 2 saatte yağmura dayanım kazanıyor, 16 saat sonra basınçlı suya dayanıklı hale geliyor.

ODE Yalıtım'a ihracat ödülü!

Yalıtımda dünya markası olma vizyonu doğrultusunda her alandaki yatırımlarına ara vermeden devam eden ODE Yalıtım, İklimlendirme Sanayi İhracatçı Birlikleri’nden ihracat ödülü kazandı.

2017 yalıtımın yılı olacak!

Enerjinin yüzde 34’ünün konutlarda kullanıldığı ülkemizde bu enerjinin yüzde 80’inin ısıtma amaçlı tüketildiğini belirten Persan Çatı, Cephe ve Yalıtım Sistemleri Genel Müdürü Salih Ürün, “2017’de yalıtımı olmayan bina kalmayacak” dedi.

GTA Buldıng Supply Yalıtım İnşaat Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

GTA Buldıng Supply Yalıtım İnşaat Sanayi Anonim Şirketi, Gülendam Erden Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 1 Haziran'da Ataşehir, Barbaros Mahallesi'nde kuruldu.

Isı yalıtımı giderleri kira gelir vergisinden düşürülür mü?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirler vergilendiriliyor. Kira gelir vergisi beyanname sürecinde bazı masraflar vergiden düşürülebiliyor. Peki, ısı yalıtımı giderleri kira gelir vergisinden düşürülür mü?

Şıngıl yalıtımı Haberi

Şıngıl yalıtımı

Şıngıl nedir?

Günümüzde en çok tercih edilen çatı kaplama malzemeleri arasında yer alan şıngıl (shingle), eğimli çatılarda çatı kaplama amacıyla kullanılan su izolasyon malzemesine deniyor.


Şıngıl çatı nedir?

Şıngıl çatının yapımı için; İlk olarak çatı konstrüksiyonu hazırlanıyor. Hazırlanan çatı konstrüksiyonu üzerine alt yapı hazırlığı olarak OSB levha ile kaplanıyor. 


OSB levha üzerine su yalıtımı sağlamak amacıyla membran, şalomu ile eritilerek kaplama yapılıyor. Hazırlanan membran üzerine şıngıl çatı örtüsü uygulanıyor.


Uygulama esnasında çatının eğimine göre galvenizli şıngıl çivisi kullanılıyor. Eğimin yüzde 30'nun altında olması durumunda çivi yerine yapıştırma sistemi tercih edilebiliyor.


Şıngıl nasıl döşenir?

Esnek bir çatı kaplama malzemesi olan şıngılın bir paketinde yaklaşık 3 metrekareyi kaplayacak malzeme bulunuyor. Şıngıl kaplanacak çatıya önce metal veya ahşaptan sağlam bir iskelet oluşturuluyor. 


Bu iskelet çatıda herhangi bir tamir yapılma olasılığına...