19 / 04 / 2024

sit alanı olacak ovalar

sit alanı olacak ovalar

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, ülke genelinde 184 ovanın sit alanı ilan edilmesine ve Denizli İli'nde bu kapsama girecek ovalara ilişkin soru önergesi hazırladı..

184 ova sit alanı olacak!

Yağmadan kurtardığımız ovalarımızdan 184’ünü tarımsal sit alanı ilan edeceğiz, ekilmedik bir karış yer bırakmayacağız. Topraktan silahlar falan değil, topraktan bereketin fışkırması için bu çalışmaları yoğunlaştıracağız” dedi.

184 alan tarımsal sit alanı olacak!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yağmadan kurtarılan alanların sit alanı ilan edileceğini ve ekilmedik alan bırakılmayacağını söyledi.

Kentsel sit alanı olan yerlerde koruma imar planı çerçevesinde olacak!

Bakanı Sarı: "Diyarbakır'ın Sur İçi bölgesi kentsel sit alanı ilan edilmiştir. Buradaki yapı tipleri, yükseklikleri, kat yükseklikleri, kat adetleri, bina tipleri o yöresel mimarinin ve tescilli yapıların bir benzeri şekilde yapılacaktır

Kula Kentsel Sit Alanı yeni baştan imar ediliyor!

Kula Kentsel Sit Alanı yeni baştan imar ediliyor. Kula Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile yürütülecek olan çalışmalar kapsamında sit alanın yeniden imarı yapılarak yaşanan sıkıntıların önüne geçilmiş olacak.

İzmir Körfezi Geçiş Projesi sit alanına mı yapılıyor?

Gediz Deltası’ndaki flamingolar, İzmir Körfezi Geçiş Projesi nedeniyle tehlike altında. Proje planı uygulandığı takdirde koruma altındaki binlerce hektarlık sulak alan ve birinci derece doğal sit alanı yok farz edilmiş olacak.

Doğal sit alanı yapılaşma koşulları nelerdir?

Sit alanı; tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, doğal sit alanı yapılaşma koşulları nelerdir?

Sit alanı türleri nelerdir?

4 grupta incelenen ve özellikle ender bulunan tarihi alanların yanı sıra, değeri bilinmesi gereken alanlar olarak karşımıza çıkan arazilere, ya da eserlerin yer aldığı alanlara sit alanı deniliyor. Peki, sit alanı türleri nelerdir?

Kentsel arkeolojik sit alanı ne demektir?

Mimari, mahalli, tarihsel, estetik ve sanat özelliği bulunan ve bir arada bulunmaları sebebiyle daha kıymetli alanlar oluyor. Bu alanlarda yapılaşmaya izin verilmiyor. Peki, kentsel arkeolojik sit alanı ne demektir?

1. derece arkeolojik sit alanı ne demek?

Sit alanı; tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, 1. derece arkeolojik sit alanı ne demek?

Eyüp Kentsel Sit Alanı Tarihi Merkez Yönetimi Planı’na İtalyan bakışı!

“Eyüp Kentsel Sit Alanı Tarihi Merkez Yönetimi Planı Çalışması” toplantısı Ensar Konağı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer’in yanı sıra İtalyan Prof. Dr. Daniele Pini de katıldı.

Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bakırköy ilçesine bağlı Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı 1/ 5.000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı bugün askıya çıkarıldı.

1. Derece Arkeolojik sit alanına inşaat yapılabilir mi?

Korumaya yönelik bilimsel çalışmalar dışında aynen korunacak sit alanlarına 1. Derece Arkeolojik sit alanları deniyor. Peki, 1. Derece Arkeolojik sit alanına inşaat yapılabilir mi?

Tapuda sit alanı şerhi!

Tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlara sit alanları deniyor. Sit alanları koruma altında oluyor. Peki, yapıda sit alanı şerhi nasıl olur?

sit alanı olacak ovalar Haberi

sit alanı olacak ovalar



CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, ülke genelinde 184 ovanın sit alanı ilan edilmesine ve Denizli İli'nde bu kapsama girecek ovalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularının Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Basmacı önergesinde "Basından öğrendiğimiz kadarı ile ülke genelinde 184 ova sit alanı olarak tanımlanması planlanıyormuş. Bu alanlara tarım çalışmaları dışında bir çalışmaya izin verilmemesi amaçlanıyormuş." diyerek 4 soru iletti.


Basmacı'nın soruları

1. Ülke genelinde oluşturulması düşünülen 184 ova ne zaman sit alanı ilan edilecektir? Bu çalışmalar ne zaman tamamlanacaktır? Bu ovalar birinci derece sit alanı mı olacaktır?


2. Sit alanı ilan edilen yerler daha sonra belediye meclis kararları gereği imara açılması veya başka alanlar olarak değerlendirilmesi kanun ile korunması sağlanacak mıdır?


3. 184 ovanın toplam yüz...