29 / 03 / 2024

site yönetim planı ana sözleşmesi

site yönetim planı ana sözleşmesi

Site yönetim planı, söz konusu site için alınmış kararlar doğrultusunda hazırlanıyor. Site yönetim planında sitenin nasıl yönetileceğine ilişkin hususlara yer veriliyor. Peki site yönetim planını kim hazırlar?

Site yönetimi kaç kişiden oluşur?

Bir yapıda sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde yöneticinin atanması kanunen zorunlu tutuluyor. Buna bağlı olarak konut sitelerinde de yönetici ataması yapılıyor. Peki, site yönetimi kaç kişiden oluşur?

Site yönetim planı ana sözleşmesi!

Konut siteleri, site yönetim kurulu tarafından hazırlanacak site yönetim planı ana sözleşmesi ile yönetiliyor. Söz konusu site yönetim planı ana sözleşmesi kapsamında, site ile ilgili tüm esaslara yer veriliyor...

Site yönetim planı nedir, neleri kapsar?

Toplu yaşam alanlarındaki düzeni sağlamak amacıyla bazı kuralların olması gerekiyor. Bu kapsamda planların belirlenmesi için yönetim planına ihtiyaç duyulur. Peki, Site yönetim planı nedir, neleri kapsar? İşte detaylar...

Avenue İş Merkezi Apartman Ve Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avenue İş Merkezi Apartman Ve Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Fatih Erdönmez tarafından kuruldu.

Elit Pro Site Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Elit Pro Site Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi bugün Şişli'de 40 bin TL sermaye bedeli ile Erol Temizel tarafından kuruldu.

Doğa Apartman Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğa Apartman Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Çelen tarafından kuruldu.

Galata Site Yönetim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Galata Site Yönetim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Serpil Dokumacı tarafından kuruldu.

Ant Site Yönetim Hizmetleri Ve Turizm Anonim Şirketi Şişli Anthill Şubesi açıldı!

Ant Site Yönetim Hizmetleri Ve Turizm Anonim Şirketi Şişli Anthill Şubesi Şişli'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Halit Okay tarafından açıldı.

Tasfiye edilen kooperatifte eski yönetim planı geçerli olur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 170 haneli yazlık bir sitede hisse sahibi olduğunu aktaran okuyucu, kooperatiflerini tasfiye ettiklerini belirtti. Okuyucu, eski yönetim planının, kurulların ve kararların geçerli olup olmadığını sordu.

Sitelerde yönetim planı nasıl alınır?

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda 20 senelik sitede yönetici seçildiğini ve elinde sitenin yönetim planının olmadığını belirten okuyucu, tapuya başvurduğunu, tapudan şahsen bu  işlemin yapılmadığı yanıtını aldığını aktardı. Okuyucu, yönetim planı için beklemenin gereği olup olmadığını sordu.

Bina yönetim planı örneği!

Kanun kapsamında bina yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmüne sahip olurken, apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini gösteriyor. Peki bina yönetim planı nasıl hazırlanıyor? İşte bina yönetim planı örneği...

Kat irtifakı yönetim planı örneği 2021!

Kat irtifakı yönetim planı nedir? Kat irtifakı yönetim planı olur mu? Kat irtifakı yönetim planı neden kurulur? Kat irtifakı yönetim planı örneği 2021 nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilen soruların cevapları...

10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Sitelerde yönetim planı tescil edilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, '3 blok, 140 bağımsız bölümlü sitemizin ilk yönetim planı 2007 tarihli ve tapuda tescilli. 2010’da yeterli çoğunluk ile onay almış olan yeni yönetim planının, tapuda şerh edilmiş olmasa dahi geçerli plan olduğunu anlıyorum. Doğru yorumluyor muyum?' sorusunu cevapladı.

216 Apartman Ve Site Yönetim Çözümleri Limited Şirketi kuruldu!

216 Apartman Ve Site Yönetim Çözümleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Serra Kahyaoğlu tarafından kuruldu.

site yönetim planı ana sözleşmesi Haberi

site yönetim planı ana sözleşmesi

Site yönetim planını kim hazırlar?

Konut gayrimenkullerinde bilindiği üzere, sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölümün olması durumunda, yönetimin seçilmesi zorunlu tutuluyor. Konut sitelerinde, sekizden fazla bağımsız bölümün olması halinde de yine, yönetim oluşturuluyor.


Site yönetimi, kat maliklerinin genel kurul toplantılarında seçiliyor. Seçilen yöneticinin veya yönetim kurulunun yerine getirmesi gereken bazı görev ve sorumlulukları yer alıyor. 


Yöneticinin görev ve sorumlulukları arasında, "yönetim planı hazırlamak" da yer alıyor. Buna göre, "Site yönetim planını kim hazırlar?" sorusunun yanıtı site yöneticisi veya site yönetim kurulu olarak karşımıza çıkıyor. Site yöneticisinin diğer görevleri şu şekilde sıralanıyor:


Site yöneticilerinin görev ve sorumlulukları

Sitelere seçilen yöneticilerin görevleri 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 35.Madde hükmüne göre;  Yöneticinin görevleri, yönetim planında belirtiliyor. Yönetim planında aksine hüküm olmadıkça, yönetici aşağıdaki işleri görmekle yükümlüdür.


a) Kat...