19 / 04 / 2024

site yönetimi nasıl seçilir

site yönetimi nasıl seçilir

Birden fazla yapıya sahip olan konut sitelerinde Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre, yönetim seçilmesi gerekiyor. Peki site yönetimi seçimi nasıl yapılır? İşte Kanunda yer alan maddeler...

Site yönetim planı örneği!

Site yönetim kurulu tarafından hazırlanması gereken site yönetim planı kapsamında, ana gayrimenkulün yönetimine, ana gayrimenkulün bölümlerine, ana gayrimenkulde uyulması gereken kural ve yasaklara ve dairelerin kullanım şekli gibi hususlara yer veriliyor

Site yönetimi nasıl seçilir?

Birden fazla konut bloğunu içinde barındıran konut sitelerine yönetim nasıl seçiliyor. Site yönetimi nasıl seçilir? Site yönetimine, yönetici nasıl atanır? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu hükümleri...

Site yönetimi nasıl kurulur?

Sınırları belirlenmiş bir alanda birden fazla konut bloğunun olduğu yerleşim alanları, site olarak adlandırılıyor. Site yönetiminin nasıl kurulacağına ilişkin hükümler, yönetmelikte veriliyor. Buna göre site yönetimi nasıl kurulur?

Site yönetimi seçimi!

Birden fazla anagayrimenkule sahip yapı alanları "site" olarak ifade ediliyor. Kat Mülkiyeti Kanununa göre, yönetilmesi zorunlu olan yapılar arasında olan sitelerin "site yönetimi seçimi" nasıl yapılır?

Kba Danışmanlık Temizlik Ve Site Yönetimi Limited Şirketi kuruldu!

Kba Danışmanlık Temizlik Ve Site Yönetimi Limited Şirketi Esenyurt'ta Ahmet Sevim tarafından kuruldu.

Apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Apartman yöneticisi ile sorun yaşayan malikler, yöneticinin hangi durumlarda görevden alınabileceğini merak ediyor. Peki, apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Konut sitelerinde kriz yönetimi nasıl yapılır?

Türkiye'de konut siteleri sayısı gün geçtikçe artıyor. Konut sitelerinde yaşayan vatandaşların sayısı arttıkça birtakım sorunlar da ortaya çıkmaya başladı. Peki, konut sitelerinde yaşanan sorunlar nasıl çözülür?

Parga Site Yönetimi Temizlik Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Parga Site Yönetimi Temizlik Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  500  bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Mert Denizman tarafından kuruldu.

Dhamma İnşaat Proje Yönetimi Yazılım Limited Şirketi kuruldu!

Dhamma İnşaat Proje Yönetimi Yazılım Danışmanlığı Limited Şirketi Sarıyer’de  10 bin TL sermaye bedeli ile Caner Balkaya ve Mahmut Güven tarafından kuruldu.

Atak Site Yönetimi Ve Temizlik Hizmetleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atak Site Yönetimi Ve Temizlik Hizmetleri Dış Ticaret Limited Şirketi Bağcılar’da  200 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Elmacıoğlu tarafından kuruldu.

Binalarda yönetim nasıl olmalı?

Birçok farklı kişinin yaşadığı apartmanlarda, yüzlerce evli büyük sitelerde kararların alınması zor. Bakım-onarım işleri, tadilatlar, alınan paralar, yönetici seçimi, kararlar alınması derken herkesin ortak bir noktada buluşması güç olabiliyor. Peki binalarda yönetim nasıl olmalı?

13 maddede site yönetimi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "13 maddede site yönetimi" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

11 maddede site yönetimi mevzuatı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "11 maddede site yönetimi mevzuatı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı mecliste!

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı meclis gündemine taşındı. CHP'li Aytekin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Zirve Profesyonel Site Yönetimi Ve Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zirve Profesyonel Site Yönetimi Ve Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Ayşe Küçükçakan ve Fehmiye Yavuz ortaklığında kuruldu.

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı TBMM'de!

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Beyaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eba Profesyonel Site Yönetimi Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Eba Profesyonel Site Yönetimi Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 10 bin 50 TL sermaye bedeli ile Ayşe Küçükçakan, Burak Doğusoy ve Efe Yasin Aydemir ortaklığında kuruldu.

site yönetimi nasıl seçilir Haberi

site yönetimi nasıl seçilir

Site yönetimi seçimi nasıl yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan ana gayrimenkul ile ilgili hükümlere göre, sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüme sahip yapılarda yönetimin oluşturulması gerekiyor. Buna göre, konut sitelerinde yer alan bağımsız bölüm sayısı sekizden fazla ise, burada da yönetimin kurulması zorunlu tutuluyor.


Seçilen site yöneticisi veya site yönetim kurulu, sitenin düzeni ve site sakinlerinin refahı için alınan kararları uygulamaya koyuyor. Peki tüm bunlara yapacak; site yönetimi seçimi nasıl yapılır diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Site yönetim seçimi nin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin yasal hükümler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında şu şekilde açıklanıyor:



C) Kat malikleri kurulunun toplantısı ve kararları

I - Toplantı zamanı:

Madde 29 – Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer öyle bir zaman gösterilmemişse,...