19 / 04 / 2024

sözleşme bitmeden evden çıkmak

sözleşme bitmeden evden çıkmak

Kiracı kiralananı boşaltmak istediği takdirde evi boşaltabilir mi? Kiracı istediği zaman çıkabilir mi? İşte kiracının hakları ve kontrat bitmeden evi boşaltma hususu ile ilgili merak edilenler...

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

Kira sözleşmesi bitmeden evden çıkarsam ne olur?

Kiracısınız. Kiranızı düzeni ödüyor ve zam dönemlerinde ev sahibiniz söylemeden kendiniz zam yapıyorsunuz. Ancak evi sözleşme bitmeden önce boşaltmak istiyorsunuz. Peki bu durumda ne olur?

Kira sözleşmesi bitmeden evden çıkmak isteyenler, dikkat!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, kira sözleşmesi bitmeden evden çıkmak isteyenleri uyardı. İşte erken tahliye halinde kiracının sorumluluğu...

Kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı? Kira kontratı bitmeden kiracı evden çıkarsa ne olur?

Kiracı sözleşme bitmeden nasıl evden çıkabilir?

Evin kiraya verilmesi durumunda, kiracı ile resmi bir sözleşme imzalanması ve yapılan anlaşmanın tüm şartları bu sözleşmede belirtilmesi gerekiyor. Peki, kiracı sözleşme bitmeden nasıl evden çıkabilir?

Kira sözleşmesi bitmeden kiracı evden çıkabilir mi?

Taşınmaz mal kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi ile kiracı kiraladığı taşınmazı süresi boyunca kullanma hakkına sahip oluyor. Genellikle senelik olarak yapılan kira sözleşmesi bitmeden kiracı evden çıkabilir mi?

Kiracı konutu sözleşme bitmeden boşaltabiliyor mu?

Borçlar Kanunu kiracıları koruyan düzenlemeler içeriyor. Kiracıyı koruyan en önemli düzenleme evi erken tahliye etmeyle ilgili. Kanuna göre; kiracı konutu sözleşme süresi bitmeden ve ceza ödemeden boşaltabiliyor.

Kiralanan evden erken çıkma cezası nedir?

İşyeri ve mesken kiralamalarında kiracı ile yaşanan sorunlar arasında kiracının erken tahliyesi yer alıyor. Kiralanan evden erken çıkma cezası nedir? Sözleşme bitmeden evden çıkan kiracıya ne yapılır?

TOKİ Edirne Fırınlarsırtı sözleşme imzalama tarihleri!

Kura çekimi 25 Mayıs'ta gerçekleşecek olan TOKİ Edirne Fırınlarsırtı'nda başvuru işlemleri Türkiye Halk Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülecek. İşte TOKİ Edirne Fırınlarsırtı sözleşme imzalama tarihleri...

TOKİ Gaziantep Şehitkamil Beykent sözleşme imzalama tarihleri!

Kurası 22 Mayıs 2015 tarihinde çekilecek olan TOKİ Gaziantep Şehitkamil projesinde yer alan 888 adet konut satışa sunulacak. İşte TOKİ Gaziantep Şehitkamil Beykent sözleşme imzalama tarihleri...

GYODER'in sözleşme hazırlama teknikleri eğitimi 10 Nisan'da!

GYODER'in sözleşme hazırlama ve inceleme teknikleri eğitimi 10 Nisan Cuma günü saat 09:30 ile 12:30 arası GYODER Ofisi'nde düzenlenecek.

Iğdır İçme Suyu Arıtma Tesisi için sözleşme imzalandı!

Arıtma tesisi bulunmadığı için içme suyu sorunu bulunan Iğdır'da Orman ve Su İşleri Bakanlığının projesiyle 2045 yılına kadar olan su ihtiyacı karşılanacak. Iğdır İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin yapımı için sözleşme imzalandı.

Panora GYO esas sözleşme değişikliklerine ilişkin kronoloji yayınladı!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda bugün Esas Sözleşme Değişikliklerine İlişkin Kronoloji yayınlandı.

sözleşme bitmeden evden çıkmak Haberi

sözleşme bitmeden evden çıkmak

Kiracı istediği zaman çıkabilir mi?

Kira kanununa göre keyfi nedenlerden dolayı kiracının evden çıkması mümkün olmuyor. Buna göre "Kiracı istediği zaman çıkabilir mi?" sorusunun yanıtı şu şekilde karşımıza çıkıyor.


Kiracının keyfi olarak evden çıkmak istemesi halinde, evden çıkamıyor. Evi boşaltmak mümkün olmadığı için yapılan kiracının kira sözleşmesinde belirtilen süresinin bitmesini beklemesinden başka çözümü olmuyor.


Kira sözleşmesinde belirtilen sürenin bitmeden kiracının evden çıkmasını mümkün kılan iki istisnai durum bulunuyor.


1- Kiraya konu olan evin yararlanma işlevi yoksa, kiracı bu durumu sebep göstererek evi boşaltabiliyor. 


2- Ev sahibinin de kontratın erken sona ermesini istemesi halinde; karşılıklı olarak sözleşme feshedilebiliyor.


Ancak ev sahibi kontratın erken bitmesini istemiyorsa ve evin kullanılmasında bir güçlük, başka bir engel olmadığı takdirde kiracı kontrat bitmeden evden çıkamıyor.


Kiracının kontrat süresi bitmeden evden çıkması halinde...