28 / 03 / 2024

sözleşmede teminat mektubu

sözleşmede teminat mektubu

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahipleri ile müteahhitler arasında yapılan anlaşmaya dayanarak hazırlanıyor. Sözleşmede bazı teminat yöntemleri bulunuyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesinde teminat mektubu nedir?

Avrupakent GYO karın yüzde 50'sini dağıtacağına esas sözleşmede resmen yer verdi!

Avrupakent GYO halka arz oluyor. Şirket, karın yüzde 50'sini pay sahiplerine en çok üç taksitte nakden dağıtılacağını şirket esas sözleşmesinde açıkladı. İşte o madde...

Toplu sözleşmede şok gelişme! Kimin ne kadar maaş alacağı peş peşe belli oldu! İşte yeni zamlı maaş tablosu...

Memur zammına ilişkin son dakika gelişmeler milyonlarca yurttaş tarafından takip ediliyor. 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri, 1 Ağustos’ta başlayan müzakere sürecinden sonra sona erdi. Bu kapsamda, mesleklere göre alınacak maaş tutarı tek tek belli oldu. İşte detaylar...

Memur-Sen'den zam teklifine güncelleme talebi! Toplu sözleşmede son durum ne? Memura ne kadar zam gelecek? 

Memur-Sen, kamu işvereninin, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerinde geçtiğimiz gün verdiği teklifi güncellemesini talep etti. İşte söz konusu o açıklamanın detayları...

Memur ve memur emeklisi zammı için takvim netleşti: Toplu sözleşmede ilk toplantı 1 Ağustos'ta!

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü 2024 ve 2025 yılındaki zamlarını ve haklarını şekillendirecek olan toplu sözleşme görüşmelerinde. İşte detaylar...

Kamu işçilerine toplu sözleşmede tarih verildi! Kamu işçilerinin maaşı ne kadar olacak? Bu rakamlara şimdi göz atın!

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan toplu iş sözleşmesine ilişkin tarih verilirken, Ekonomist Muhammet Bayram da zam rakamlarını peş peşe duyurdu. 

Toplu sözleşmede kritik gün geldi çattı! Arap saçına dönen zam pazarlığı bugün çözülecek mi?

Kamu işçileri için zam pazarlığı devam sürerken, 1 Mayıs’ta imzalanması beklenen toplu iş sözleşmesi zam oranı için iki rakam gündemde. Bakan Vedat Bilgin ile Türk-İş Genel Başkanı Atalay’ın yaptıkları açıklamalar sonucu zam pazarlığında sonu ne olacak?

Memur ve emeklinin merakla beklediği toplu sözleşmede son dakika! Tarih resmen belli oldu! 

Kamu işçilerini yakından ilgilendiren zamlarla ilgili gelişmeler devam ederken, memur ve emeklilerin beklediği toplu sözleşmede son dakika gelişmesi yaşanıyor. Tarih resmen belli oldu! 

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

Kamu işçisi maaş zammı buz kestirecek! Toplu sözleşmede kritik detay! Kamu işçileri şimdi bakın!

Merakla beklenen ve 700 bini aşkın kişiyi ilgilendiren kamu işçisi maaş zammı buz kestirecek! Toplu sözleşmede kritik detay! Kamu işçileri şimdi bakın!

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yıllık olarak imzalanan sözleşmeye kira sözleşmesi denir. Bu sözleşmede hem kiracıyı hem de ev sahibinin haklarına yer verilir.

Ev kiralayacaklara şok! Sözleşmede bunları gözden kaçırmayın!

Ev kiralarında yaşanan yükselişler son zamanda sık sık gündeme geliyor. Peki kira sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerli? Satış vaadi sözleşmesi zamanaşımı süresi nedir?

Gayrimenkullerin satışına yönelik işlemlerde resmi bir belge niteliği taşıyan satış vaadi sözleşmesi, ileri tarihli bir satış kontratının teminatını oluşturan bir ön sözleşme olarak ifade ediliyor. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerlidir? İşte tüm detaylar...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nedir? Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şartları nelerdir?

Bir taşınmazın sözleşmede belirtilen koşullar ile ileri bir tarihte devrini amaçlayan ve iki tarafa da borç yükleyen sözleşmelerden biri de gayrimenkul satış vaadi sözleşmesidir. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...

sözleşmede teminat mektubu Haberi

sözleşmede teminat mektubu

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde teminat mektubu nedir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahipleri ile müteahhitler arasında yapılan anlaşmaya dayanarak hazırlanıyor. Noter huzurunda imzalanması gereken bu sözleşmede taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor.


Arsa üzerine inşa edilecek binanın yapısı, müteahhit firmanın finansal yapısı, projenin büyüklüğüne ve tarafların müzakeresine göre çeşitli teminat yöntemleri kullanılıyor. 


Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde teminat çeşitlerinden sadece birine yer verilebileceği gibi birden fazla teminatın uygulanmasına da yer verilebiliyor.


Peki bu uygulamalardan biri olan kat karşılığı inşaat sözleşmesinde teminat mektubu nedir? Teminat mektubu ne işe yarar?


Teminat mektubu; nşaat firmasının inşaat projesini yerine getirememesi halinde belirli bir tutarın bir banka tarafından kayıtsız şartsız ödeneceğinin taahhüt edilmesi olarak ifade ediliyor.


Teminat hakkındaki bilgilere sözleşmede de yer veriliyor. Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde teminat maddesi örneği...