29 / 03 / 2024

sözlü kira sözleşmesi kiracı hakları

sözlü kira sözleşmesi kiracı hakları

Yazılı kontrat düzenleyen kiracı ile ev sahibinin birbirlerine karşı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki kontratsız kiracı ve ev sahibinin hak ve sorumlulukları nelerdir? İşte kontratsız kiracı hakları...

Emlakçı kira komisyon sözleşmesi 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahipleri daha hızlı kiracı bulmak için emlakçı ile anlaşma sağlayabiliyor. Mal sahibi olan taraf emlakçının yaptıkları anlaşmaya istinaden sözleşme imzalıyor. İşte emlakçı kira komisyon sözleşmesi 2016...

Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşme feshi için Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan yasal fesih nedenlerinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, mal sahibi kendisi oturmak için evindeki kiracıdan çıkmasını isteyebilir mi? Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşmesi sonunda tahliye!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflar kira sözleşme dönemi sonunda sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira sözleşmesi sonunda tahliye nasıl olur?

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

Kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira sözleşmesi tarafların kira anlaşmaları için imzalanıyor. Kira anlaşmasının kağıt üzerinde yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak sözleşmenin imzalanması ispat açısından faydalı oluyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir?

Ev için kira sözleşmesi örneği!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. İşte ev için kira sözleşmesi örneği..

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi kira alacağı!

Arsa sahipleri ile müteahhit ile arasında imzalanan kat karşılığı inşaat sözleşmesi gereğince zamanında teslim edilmeyen evler için müteahhitin kira ödemesi gerekiyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesi kira alacağı ihtarı..

Kira sözleşmesi feshi örneği!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanması halinde ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması halinde sözleşme fesh edilebiliyor. İşte, kira sözleşmesi feshi örneği!

Kimler kira sözleşmesi yapamaz?

Gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmayı belgelendirmek için tarafların kira sözleşmesi yapması gerekiyor. Peki, kimler kira sözleşmesi yapamaz?

Kira sözleşmesi yazılı olmalı mı?

Bir evin kiraya verilmesi durumunda, taraflar arasındaki anlaşmanın resmilik kazanabilmesi için kiracı ve ev sahibi kira sözleşmesi yapıyor. Peki, kira sözleşmesi yazılı olmalı mı?

Kira sözleşmesi tapuya yazılabilir mi?

Ev sahibi ve kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi yazılı ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi tapuya yazılabilir mi?

sözlü kira sözleşmesi kiracı hakları Haberi

sözlü kira sözleşmesi kiracı hakları

Kontratsız kiracı hakları nelerdir?

Kira kontratı, bir gayrimenkul kiralama işleminde kiracı ile gayrimenkul sahibi arasında yapılan anlaşmaya deniyor. Söz konusu kira anlaşması yazılı olarak yapılabileceği gibi, sözlü olarak da yapılıyor.


Kira sözleşmesinin hükümlerinin belirtildiği Türk Borçlar Kanununa göre, söz konusu anlaşmanın yazılı olarak yapılma zorunluluğu bulunmuyor. Buna göre kira anlaşmaları tercih edilmesi halinde sözlü olarak; kontratsız olarak da yapılıyor.


Kontrat olsun ya da olmasın, hak ve sorumluluklar aynı..

Kontrat imzalanarak yapılan kira anlaşmalarında, gayrimenkul sahibi ile kiracısı birbirlerine karşı hak ve sorumlulukları kabul etmiş oluyor. Kontratsız olarak yapılan kiralamalarda da aynı şekilde kiracı ve kiraya veren hak ve sorumluluklara sahip oluyor.


Buna göre, sözlü kira sözleşmelerinde belirlenen kira bedeli, kira süresi, kira ödeme tarihi gibi hususlara uyulması gerekiyor.





Işıl Seren...