26 / 04 / 2024

şufa hakki ne demek

şufa hakki ne demek

Önalım Hakkı yalnızca satış ilişkilerinde uygulanır ve bu yüzden satış dışındaki devirlerde, örneğin cebrî artırma ile satışlarda önalım hakkı kullanılamaz

Şufa hakkı süresi ne kadar?

 Şufa hakkı, önalım hakkı olarak adlandırılan bir hak olup paylı mülkiyette hissedarın payını satması durumunda öncelikli olarak satın alma yetkisi verir. Bu hak dava ile çözümlenir ve bu dava belirli bir sürece yayılır. Peki şufa hakkı süresi ne kadar olur? İşte şufa hakkı süreci...

Kontratı olmayan kiracı çıkarılabilir mi? Kontratsız kiracının ne hakki var?

Kontrat konusu hem kiracı hem de ev sahipleri için önem arz etmektedir. “Peki Kontratı olmayan kiracı çıkarılabilir mi? Kontratsız kiracının ne hakki var?” İşte bu soruların yanıtı!

Şufa davasında hak düşürücü süre!

Şufa hakkı, paylı mülkiyete konu olan bir taşınmazda bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde doğuyor. Peki, şufa davasında hak düşürücü süre nedir? Dava ne zaman açılmalı?

Hisseli tapuda şufa hakkı süresi!

Hisseli tapular, gayrimenkule birden fazla kimsenin sahip olması halinde söz konusu oluyor. Peki, hisseli tapuda şufa hakkı süresi ne kadardır?

Şufa hakkı dava masrafları 2015!

Şufa hakkı sahibi satış bedeli ile alıcıya düşen tapu giderlerini, hâkim tarafından belirlenen süre içinde masrafları ödemekle yükümlü oluyor. Peki, şufa hakkı dava masrafları 2015 ne kadar?

Şufa hakkı ne zaman biter?

Şufa hakkı, bir taşınmaz malın satılması halinde, onu diğer alıcılara nazaran öncelikle satın alabilme hakkına deniyor. Peki, şufa hakkı ne zaman biter? Ne zaman bu hak kullanılamaz?

Şufa hakkı kullanma süresi!

Şufa hakkı, paylı taşınmazın 3. kişilere karşı öncelikle satın alma hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şufa hakkı ne zaman kullanılabilir? İşte şufa hakkı kullanma süresi..

Önalım hakkı ne zaman kullanılır?

Bir taşınmaz malın satılması halinde onu diğer alıcılar karşısında öncelikle satın alabilme hakkına önalım hakkı veya şufa hakkı deniyor. Peki, önalım hakkı ne zaman kullanılır? Nasıl kullanılır?

Şufa hakkında hak düşürücü süre!

Önalım hakkı olarak da bilinen şufa hakkı paydaşın taşınmaz üzerindeki payını satması halinde diğer bir paydaşın sahip olduğu hakka deniyor. Peki, şufa hakkında hak düşürücü süre ne kadardır?

Şufa hakkı ne zaman kullanılamaz?

Şufa hakkı, bir hissedarın, hissedar olmayanlara karşı, öncelikli satın alma hakkına deniyor. Ancak, şufa hakkının kullanılamadığı bazı durumlar bulunuyor. Peki, şufa hakkı ne zaman kullanılamaz?

Şufa hakkında zamanaşımı!

Paylı taşınmazlarda pay satışlarında üçüncü bir kişiden önce pay sahiplerine öncelik tanıyan şufa hakkında zamanaşımı süresi nedir? Hak düşürücü süre ne kadardır? sorusunun cevabını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Şufa hakkı bildirimi!

Paylı mülkiyetin konusu olan şufa hakkı ne demektir? Şufa hakkı bildirimi nasıl yapılır? Şufa hakkı bildirimi konusu hakkında merak ettiklerinizi detaylı olarak haberimizin devamında bulabilirsiniz..

Kanuni şufa hakkının tanımı!

Kanuni şufa hakkının tanımı nedir? Kanuni şufa hakkının tapu kütüğüne şerhi gerekli midir? Kanuni şufa hakkının tanımı ve feragatı hakkındaki diğer bilgileri için haberimizi inceleyebilirsiniz..

şufa hakki ne demek Haberi

şufa hakki ne demek

Müşterek(paylı) edinilen mülkiyetlerde söz konusu olan bir sorundur Şûfa Hakkı ya da Türkçesiyle Önalım Hakkı. Hissedarlardan biri kendine ait payın tamamını veya bir kısmını satışa çıkardığı anda bu hak gündeme gelir. Bu haftanın konusunu bu yüzden, biraz da karmaşık olması nedeniyle tamamen Şûfa Hakkı'na ayırdık.

Nebahat Ataç-İstanbul Her katında bir daire bulunan dört katlı bir binadan daire satın almak istiyorum. Hisseli arsa tapusu var. Dört arkadaş yıllar önce bir arsa alıp bu binayı yapmışlar. Acaba diğer hissedarlarla bir sorun olur mu Satın almayı düşündüğünüz daire paylı mülkiyete konu olmuş bir taşınmaz. Müşterek mülkiyetli olarak düzenlenen bir taşınmazda hissedarlarından birinin payını(hissesini) satmak istemesi halinde diğer hissedarların ŞÛ- FA HAKKI(ÖN ALIM HAKKI) doğar. Paylı bir mülkiyette bir hissedarın taşınmaz...