19 / 04 / 2024

şufa hakkı süresi

şufa hakkı süresi

Tarım arazisi alanların şufayı bilmediklerini söyleyen Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, “Yerli ve yabancı birçok yatırımcılar Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ illerinde tarım arazileri satın alıyor. Ama uygulama yatırımcı tarafından bilinmiyor" dedi.

Şufa hakkı süresi nedir?

Taşınmaz mal satışlarında, eğer mal paylı ise diğer paydaşların şufa hakkı söz konusu oluyor. Şufa hakkı, paylı taşınmazın 3. kişilere karşı öncelikle satın alma hakkı olarak ifade ediliyor. Peki, şufa hakkı süresi nedir?

Şufa hakkı ne zaman biter?

Şufa hakkı, bir taşınmaz malın satılması halinde, onu diğer alıcılara nazaran öncelikle satın alabilme hakkına deniyor. Peki, şufa hakkı ne zaman biter? Ne zaman bu hak kullanılamaz?

Şufa hakkı kullanma süresi!

Şufa hakkı, paylı taşınmazın 3. kişilere karşı öncelikle satın alma hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şufa hakkı ne zaman kullanılabilir? İşte şufa hakkı kullanma süresi..

Önalım hakkı süresi nedir?

Bir taşınmaza birden fazla kişinin paylı olarak sahip olması, paydaşlara birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Payın satılmak istenmesi halinde diğer paydaşların önalım hakkı doğuyor. Peki, önalım hakkı süresi nedir?

Şufa hakkı süresi kaç yıl?

Şufa hakkı diğer bir tabirle önalım hakkı bir taşınmazın satılması durumunda onu diğer alıcılar karşısında öncelikle satın alabilme hakkı olarak tanımlanıyor. Peki, şufa hakkı süresi kaç yıl?

Şufa hakkı nasıl engellenir?

Bir taşınmaz malın satılması halinde, onu diğer alıcılara nazaran öncelikle satın alabilme hakkına şufa hakkı deniyor. Peki, şufa hakkı nasıl engellenir? İşte, şufa hakkı işlemleri..

Gayrimenkul hukuku şufa hakkı!

Önalım hakkı olarak da ifade edilen şufa hakkı, gayrimenkul hukukuna ait bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Şufa hakkı, gayrimenkulün satılması durumunda, önceliğin verildiği hak olarak ifade ediliyor...

Taşınmaz devir hakkı kısıtlamaları!

Taşınmaz devir hakkı kısıtlamaları kapsamında paylı mülkiyette paydaşlardan biri, paylı mülkiyete konu olan taşınmazın satışını talep edebiliyor. Bu durumda, diğer paydaşların yasal olarak önalım hakları doğmuş oluyor...

Şufa hakkı nedir?

Hissedarların sahip olduğu şufa hakkı nedir? Şufa hakkı nasıl kullanılır? Hangi durumlarda kullanılır? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Şufa hakkı süresi!

Şufa yani önalım hakkı hisseli mülkiyeti olan taşınmazlar kapsamında ortaya çıkan bir kavram. Taşınmaz üzerinde paya sahip olan hissedarın, hissedar olmayanlara karşı hisseyi alma önceliğini belirten şufa hakkı süresi, kanun nezdinde belli sürelere tabi..

Şufa hakkı süresi ne kadar?

 Şufa hakkı, önalım hakkı olarak adlandırılan bir hak olup paylı mülkiyette hissedarın payını satması durumunda öncelikli olarak satın alma yetkisi verir. Bu hak dava ile çözümlenir ve bu dava belirli bir sürece yayılır. Peki şufa hakkı süresi ne kadar olur? İşte şufa hakkı süreci...

İlaç raporu süresi uzatıldı mı? İlaç kullanım raporu kaç yıl geçerli?

İlaç raporunun geçerlilik süresine dair detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık raporlarının geçerlilik süresi hakkında yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi?

Miras, bir kimsenin vefat ermesinden sonra yasal mirasçılarına kalan malları olarak biliniyor. Mirasçıların mirası kabul etme hakkının yanı sıra mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Peki, Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi? İşte tüm detaylar...

Hisseli gayrimenkullerde şufa hakkı nasıl kullanılır?

Gayrimenkul danışmanı Mehmet Adak, hisseli mülkiyette önalım (şufa) hakkına ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte Mehmet Adak'ın o yazısı...

Kira stopaj indirimi resmen süresi uzatıldı!

Kira stopaj oranı ve KDV indirim hakkında devam kararı çıktı. Alınan karara göre indirim süresi 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. 

Peker GYO'nun rüçhan hakkı kullanım süresi değişti!

Peker GYO'nun 2021/14 sayılı kararı ile rüçhan hakkı kullanım süresi değişti. Yeni pay alma hakları kullanım süresinin 30 gün olarak belirlenmesine karar verildi. 

Turizm yatırımlarında inşaat hakkının süresi uzatıldı!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, 15 Mayıs 2008'den önce kesin tahsisi yapılmış turizm yatırımları için tahsis edildiği tarihte yürürlükteki yapılaşmaya esas inşaat hakkı, tahsis süresi sonuna kadar kullanılabilecek.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak işletmelerine yetki belgesi alma koşulu getirildi. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır? Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi ne kadar? Yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak?

Ata GYO sermaye tavanı izin süresi uzatımı için SPK'ya başvuru yaptı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kayıtlı sermaye tavanı izin süresi uzatımı hakkında açıklama yaptı.

Turizm tesisleri için kiralama süresi 10 yıla düşürüldü!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik’ te yapılan değişiklik ile günübirlik turizm tesisleri için 20 yıl olan kiralama süresi 10 yıla indirildi...

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

7 maddede şufa hakkı!

Şufa hakkı nasıl kullanılır? Görevli ve yetkili mahkeme neresidir? Şufa davasında hak düşürücü süre nedir? Sözleşmeden doğan şufa hakkı nedir? Şufa hakkından feragat etmek veya vazgeçmek mümkün mü? Şufa hakkı nedir? Şufa hakkını kullanma şartları nelerdir?

şufa hakkı süresi Haberi

şufa hakkı süresi

6537 sayılı toprak koruma kanununda geçen 8/i maddesinde "Tarımsal arazilerin satılması hâlinde sınırdaş tarımsal arazi malikleri de önalım hakkına sahiptir" hükmü bulunuyor. Önalım hakkı ise, bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını kısmen veya tamamen üçüncü bir kişiye satması halinde diğer paydaşlara bu satılan payı öncelikle satın alma yetkisi veren bir haktır. Bu durum tarım arazilerinde ise komşu parsellerde de geçerli. 


Şufa hakkı nedir?


ALICILAR BİLMİYOR

Uygulamanın birçok tarım arazisi alan tarafından bilinmediğine dikkat çeken Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Yerli ve yabancı birçok yatırımcı tarafından gelişme potansiyeli olan kabul edilen Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ illerinde tarım arazileri satın alınıyor. Bu bölgeleri gelişme potansiyeli nedeni ile “Altın Daire” olarak adlandırıyoruz. “Altın Daire” Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprüleri...