28 / 03 / 2024

Sukuk fonu

Sukuk fonu

Lüksemburg ve de İstanbul’da kurulan iki Global Sukuk Fonu, AZ Global tarafından İstanbul’ dan yönetilerek uluslararası yatırımcılara sunulacak. Sukuk’ tan Türkiye’ye 1 milyar dolar gelecek...

KT Sukuk Varlık Kiralama 75 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

KT Sukuk Varlık Kiralama, Süperonline'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, yurt içinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 75 milyon Türk Lirası tutarındaki kira sertifikaları ihracına ilişkin tertip ihraç başvurusu onaylandı...

Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama kira sertifikası ihraç belgesini yayınladı!

Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama tarafından 50 milyon TL nominal değerli alım satıma dayalı kira sertifikalarına ilişkin tertip ihraç belgesi yayınlandı...

Katarlılar gayrimenkul fonu için geldi!

Türkiye'de SPK lisanslı Qinvest Portföy Yönetimi, Türk şirketi Re-pie ile beraber Gayrimenkul Yatırım Fonu kurdu. Fon alternatif fon pazarında kurucu ve yöneticinin farklı olduğu ilk fon oldu.

Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama kira sertifikası ihraç belgesi!

Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama 25 milyon TL nominal değerli alım satıma dayalı kira sertifikalarına ilişkin tertip ihraç belgesini yayınladı. 

Kira ödeyen gayrimenkul fonu kuruldu!

Re-pie Gayrimenkul ve Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından gayrimenkul fonu kuruldu. Fon alternatif fon pazarında kurucu ve yöneticinin farklı olduğu ilk fon oldu.

Re-pie Avrasya Fonu için gong çaldı!

Gayrimenkul portföy yönetimi şirketi Re-pie, fonlarından Avrasya Stratejik Gayrimenkul Yatırım Fonu için Borsa İstanbul’da gong çaldı. 

Gayrimenkul Yatırım Fonu tanıtıldı!

Gayrimenkul Yatırım Fonu Tanıtım Etkinliği'ne ev sahipliği yapan Yıldırım Kule, Omurga Capital Genel Müdürü Oğuz Kösebay ve Omurga Capital Emlak Yatırımları Direktörü İlhami Akkum'u ağırladı.

Tanıtım fonu ile yabancıya 100 bin gayrimenkul satılabilir!

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “İspanya her 9 konuttan birini yabancıya satıyor. Biz ise 100 konuttan ikisini bile satamıyoruz. Tanıtım fonu kurarsak yabancıya 100 bin konut satışı hayal değil.” diye açıklama yaptı. 

Türkiye-Rusya Yatırım Fonu'ndan projelere 1 milyar dolar!

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Üst Yöneticisi Dmitriev, " Türkiye-Rusya Yatırım Fonu'nun amacı ikili ekonomik bağları güçlendirmek ve iki ülke arasındaki yatırım akışını artırmak." açıklamasında buldunu...

Gayrimenkul Yatırım Fonu nedir? Tüm merak edilenler!

İlk olarak 1938 tarihinde İsviçre ve 1959 tarihinde Almanya’da düzenlenen Gayrimenkul Yatırım Fonu son dönemde sıkça konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki Gayrimenkul Yatırım Fonu nedir? İşte tüm merak edilenler...

42. Cadde Gayrimenkul Yatırım Fonu tanıtıldı!

TORKAM 42. Cadde Gayrimenkul Yatırım Fonu toplantısı tanıtım toplantısı bugün gerçekleşti. İşte toplantı detayları...

Bereket Varlık Kiralama yurt dışında sukuk ihraç edecek!

Bereket Varlık Kiralama tarafından yurt dışında 200 milyon dolara kadar azami 9 ay vadeli, borsaya kote olmayan, tahsisli sukuk ihraç edilmesine ilişkin gerekli iznin alınması için SPK'ya başvuruda bulundu.

42. Cadde Gayrimenkul Yatırım Fonu 11 Nisan'da anlatılacak!

Emlak Konut GYO, Torkam İnşaat ve Global Menkul Değerler işbirliği ile hayata geçirilen Gayrimenkul Yatırım Fonu (GYF), yatırımcılara sunuluyor. 

Sukuk fonu Haberi

Sukuk fonu

Avrupa ve Türkiye’ de ilk kez oluşturulan Global Sukuk Fonu ile 1,5 ay içinde Türkiye’ye 150 milyon dolar geldiğini söyleyen AZ Global İcra Kurulu Başkanı Georgio Medda, Global Sukuk fonuyla Türkiye’ye 1 milyar dolarlık yatırım çekeceklerini söyledi.

Türkiye’de sermaye piyasasında ilklerin mimarı Global Yatırım Holding ve Avrupa’nın önde gelen varlık yönetim şirketlerinden Azimut Grup’un güçlerini birleştirmesiyle kurulan AZ Global, Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk Global Sukuk Fonu’nu (Uluslararası Kira Sertifikası Fonu) İstanbul’dan yönetecek. Avrupa ve Türkiye’ de kurulan ve AZ Global tarafından ‘İslam Hukuku Kurallarına Uygun’ olarak yönetilecek Global Sukuk Fonu’na, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan çıkan onayın hemen ardından Türkiye’ye 150 milyon dolar yatırım çekti.

Azimut Grup tarafından Eylül 2013’te Lüksemburg’da kurulan Global Sukuk Fonu,  UCITS (Undertakings for Collective Investment in Transferable Securities)...