26 / 04 / 2024

Sultanahmet Ajwa Otel açıldı mı

Sultanahmet Ajwa Otel açıldı mı

Azerbaycanlı yatırımcı Abu Bekr’in Ajwa Oteli açıldı.Uzun yıllardır turizm konusunda uzmanlaşan Selim Geçit’in Genel Müdür olduğu otel, misafir kabul etmeye başladı.

Özsoy Sultanahmet Otel Turizm Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özsoy Sultanahmet Otel Turizm Ticaret Anonim Şirketi Fatih'te Ali Tarık Özsoy, İffet Özsoy ve Kübra Özsoy ortaklığında kuruldu.

Sultanahmet Soğuk Çeşme’de konaklar otel oldu!

Dorak Holding, Sultanahmet’te büyük bir projeye imza attı. Soğuk Çeşme Sokağı’ndaki konakların işletim hakkını Turing’den alan holding, otel zinciri Hilton ile iş birliğine giderek tesisi Hagia Sofia Mansions Curio Collection by Hilton markası ile hizmete açtı...

Ajwa Hotel Sultanahmet Otel hizmete açıldı!

Türk iş adamı Abu Bakr'ın satın aldığı Ajwa Hotel Sultanahmet Otel hizmete açıldı. Otel beş yıldızlı otellerin en iyisi olmayı hedefliyor.

Sultanahmet Ajwa Otel hizmete açıldı!

Azerbaycanlı yatırımcı Abu Bekr’in Ajwa Oteli açıldı.Uzun yıllardır turizm konusunda uzmanlaşan Selim Geçit’in Genel Müdür olduğu otel, misafir kabul etmeye başladı.

Miran Otel İşletmeleri Turizm Gıda İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Miran Otel İşletmeleri Turizm Gıda İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kemal Zira tarafından 20 Fatih bin TL sermaye ile 2 Aralık'ta Fatih, Sultanahmet Emin Sinan Mahallesi, Katip Sinan Sokak'ta kuruldu.

1943 yılında Sultanahmet ile Yedikule arasının imar planı hazırlanmış!

1943 yılında Umumi Meclis, Prost'un hazırladığı Sultanahmet ile Yedikule arasının imarına dair planı kabul etmiş. Bölgede otel, yat limanı dahil inşa edilecekmiş ve burası şehrin en şerefli bölgesi olacakmış.

2005 yılında Best Western Amber Otel satılacakmış!

2005 yılında Sultanahmet'te bulunan Best Western Amber Otel satılacakmış. 3 bin 500 metrekare kapalı alanlı otel 4 milyon 500 bin dolar muhammen bedel üzerinden teklif alma yoluyla satılacakmış.

Paktaş Çorap İstanbul'da konut ve otel yapacak!

Paktaş'ın CEO'su Onur Kaya, Sultanahmet'te 25 odalı bir butik otel, Yenibosna'da 300 konut ve Florya'da 10 lüks konutluk projeleri olduğunu söyledi.

1993 yılında Sultanahmet Cezaevi'nde turistler konaklayacakmış!

1993 yılında tarihi Sultanahmet Cezaevi'nin otel olarak restorasyon çalışmaları başlamış. 1848 yılında Darülfunun olarak inşa edilen, Cumhuriyet döneminde ise hapishane olarak kullanılan bina da restore sonrasında turistler konaklayacakmış.

1990 yılında Sultanahmet Cezaevi, berduşlar meskeni olmuş!

1989 yılında Sultanahmet Cezavi, berduşlar meskeni olmuş. Sıkıyönetim'den Adalet Bakanlığı'na daha sonra Turizm Bakanlığı'na devredilen cezaevi, otel yapılması için Borusan'a kiralansa da Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, ''olmaz'' demiş.

Sultanahmet'te kapanan otellere tepkiler arttı!

İstanbul'un en önemli turizm merkezlerinden Sultanahmet 'te, belediye tarafından geçici ruhsat verilmeyerek ardı ardına kapatılan küçük otel işletmecileri ve çalışanları protesto gösterisi düzenledi.

Sultanahmet'teki butik oteller Hilton'dan pahalı!

Sultanahmet'in tarihi sokaklarında yer alan butik oteller yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Zengin turistlerin yeni tercihi olan tarihi yarımadadaki bu küçük oteller, pahalılıkta dünya çapındaki otel zincirlerini geride bırakıyor.

Nihat Hatipoğlu'nun Sultanahmet'teki binasının Koruma Kurulu izni var mı?

Nihat Hatipoğlu’nun Sultanahmet’teki Aya Sultan Oteli ve bitişiğindeki binasıyla ilgili Koruma Kurulu izni olmadığı ortaya çıktı. Otel, Tarihî Yarımada’da olduğu için Koruma Kurulu kararı şart..

Sultanahmet Ajwa Otel açıldı mı Haberi

Sultanahmet Ajwa Otel açıldı mı

Sultanahmet otellerinde bugünlerde doluluk oranı yüzde 10’u geçmiyor. Otellerin çoğu kiralık ya da satılık ama alıcı yok. Böyle bir ortamda otel açılır mı?


Azerbaycanlı yatırımcı Abu Bekr’in Ajwa Oteli işte böyle bir dönemde açıldı. Uzun yıllardır turizm konusunda uzmanlaşan Selim Geçit’in Genel Müdür olduğu otel, misafir kabul etmeye başladı.


Geçit, Azeri işadamı Abu Bekr’in uzun yıllar sonra İstanbul’a yerleşmeye karar verdikten sonra yatırım yaptığını anlatıyor. Turizm sektöründe Kapadokya’da başlayan yatırımlannı Sultanahmet’e de taşımaya karar veren Bekr, bölgede misafir olarak kalırken otellerde gördüğü eksikleri gideren lüks bir otel yapmaya karar vermiş.


Sultanahmet’te Aziyade Oteli satın alan Bekr'in binayı yeniden düzenlediğini anlatan Geçit, 121 odanın 60 ’a düşürüldüğünü ve her odanın özel olarak Topkapı Sarayı’nın restoratörlerine yaptırıldığını söylüyor. 80 milyon lira yatırım yaparak yeni...