23 / 04 / 2024

sümer mahallesi kentsel dönüşüm

sümer mahallesi kentsel dönüşüm

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Sümer Mahallesi’nde 455 daire ve 29 işyerini hak sahiplerine teslim ettik. 200 milyon liralık projede, halkımızdan 5 kuruş para almadık” dedi...

KİPTAŞ`tan Zeytinburnu`na kentsel dönüşüm

Koç'un Bozkurt'u kentsel dönüşümün merkezi olacak. 90 bin metrekareye 1.267 konut ve işyeri yapılarak Sümer Mahallesi'nin kentsel dönüşümü yapılacak.

Recep Tayyip Erdoğan: Kimse kümes gibi evlerde yaşamayacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Zeytinburnu Sümer Mahallesi’nde düzenlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi deprem odaklı kentsel dönüşüm projeleri yıkım ve anahtar teslimi törenine katıldı

Zeytinburnu Sümer Mahallesi dönüşümüne bakanlık destek verdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2009 yılında Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşüm projesinin tamamlanması için mahalleyi riskli alan kapsamına dahil etti...

Zeytinburnu Sümer Mahallesi imar uygulaması askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Sümer Mahallesi, 1782 ada, 3, 4, 7 ve 8 parsel sayılı taşınmazları içeren düzenleme sahasında 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre yapılan imar uygulaması askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu Sümer Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Zeytinburnu ilçesi, Sümer Mahallesi, 2518 ada, 3, 5, 13, 15, 16, 17 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu Sümer Mahallesi parselasyon planı askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Sümer Mahallesi, 1782 ada, 3, 4, 7 ve 8 parsel sayılı taşınmazları içeren Parselasyon Planı askıya çıkarıldı.

İstanbul Süleymaniye'de kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak? 

İstanbul'un önemli semtlerinden biri olan Süleymaniye Mahallesi'nde 2018 yılında Katarlılar tarafından kentsel dönüşüm başlayacaktı. Fakat o günden bu yana çalışmalar için henüz bir adım atılmadı. 

Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşüm açıklamalarına tepki!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün sabah saat 10.30'da çöken Zeytinburnu Sümer Mahallesi 27/2 sokak 27 numaralı Hilal Apartmanı'nın enkazında incelemeler yaptı. Ekrem İmamoğlu'nun incelemelerden sonra kentsel dönüşüme ilişkin yaptığı paylaşım tepkilere neden oldu.

Bursa Akpınar Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Bursa'nın yıllardır çözülemeyen Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm sorunu çözüme kavuştu. Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm için hak sahipleriyle Büyükşehir Belediyesi arasında sıcak rüzgarlar esiyor. Her iki tarafta anlaşmanın en kısa zamanda yapılmasını istiyor.

Adıyaman Sıratut Mahallesi'nde kentsel dönüşüm isteği!

Adıyaman Sıratut Mahallesi'nde araçların dar sokaklara girmede sıkıntı yaşadığını söyleyen muhtar İlhan Alan, mahallenin bir an önce kentsel dönüşüm kapsamına alınması için çağrı yaptı.

Zeytinburnu Sümer Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Sümer Mahallesi, 1870 ada, 13, 14, 15, 33 parseller, 2581 ada, 3, 4, 5, 13, 14, 15, 16, 17 parseller, 2582 ada, 1, 2, 6, 7, 10 parsellere ve arasındaki bir kısım yol alanına ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli plan askıda...

Bingöl Saray Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor!

Bingöl'de Düzağaç İl Özel İdare karşısında bulunan yaklaşık 3 bin ailenin yaşadığı Saray Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor.

Ömer Çelik'ten kentsel dönüşüm vurgusu!

Kartal'da bina çökmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kentsel dönüşüm vurgusu yaptı.

Kayseri Erkilet Dere Mahallesi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

Kocasinan Belediyesi, Eylül ayı birinci oturumun ek meclis toplantısını yaptı. Gündem maddeleri arasında yer alan Erkilet Dere Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edilmesi konusu, görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. 

Muş Kale Mahallesi kentsel dönüşüm projesi tamamlandı!

Muş'ta başlatılan Kale Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi. Projede hak sahiplerinin yerleştirilmeleri için gerekli çalışmalar başlatıldı. 

Zeytinburnu Sümer Mahallesi'ndeki yola ilişkin imar planı askıda!

Zeytinburnu Sümer Mahallesi'ndeki 1870 ada, 13, 14, 15, 33 parseller 2581 ada, 3, 4, 5, 13, 14, 15, 16, 17 parseller 2582 ada 1, 2, 6, 7, 10 parseller ve aralarındaki bir kısım yol alanına ilişkin imar planı askıya çıktı..

sümer mahallesi kentsel dönüşüm Haberi

sümer mahallesi kentsel dönüşüm

Türkiye’de deprem referanslı kentsel dönüşümde ilk uygulama Zeytinburnu’nda tamamlandı. Kentsel dönüşümün sembolü “Sümer Projesi” kapsamında inşa edilen 455 dairenin anahtar teslimi, “İktidarımıza da mal olsa çürük binaları mutlaka yıkacağız” diyerek kentsel dönüşümde geri adım atılmayacağının mesajını veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Sümer, 200 milyon liralık bir proje ve vatandaşımızdan 5 kuruş almadık” dedi.


Marmara’da 17 Ağustos 1999’da meydana gelen depremden hemen sonra pilot bölge ilan edilen Zeytinburnu’nda, deprem referanslı kentsel dönüşümün ilk projesi tamamlandı. Sümer Mahallesi’nde ilk etapta inşa edilen 455 daire ve 29 işyerinin anahtarı, Başbakan Erdoğan tarafından hak sahiplerine teslim edildi.

Uzun bir yolculuğu mutlu sonla noktaladıklarını anlatan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Tüm siyasi riskleri göze alarak Marmara depreminin hemen ardından...